Пеевски: Времената на задкулисните и безпринципни договорки приключиха

Искаме отчет от кабинета за свършеното по приоритети, обяви той
13 ное 2023 14:16, Стела Стоянова
116
Пеевски: Времената на задкулисните и безпринципни договорки приключиха
Снимка БГНЕС, архив

Постигането на максимална публичност и прозрачност за работата на министър-председателя и Министерски съвет по най-важните за държавата теми и приоритети е от първостепенна важност и отговорност пред обществото. Това заяви Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС, цитиран от БГНЕС.

"Времената на работа “на тъмно” и задкулисните, безпринципни договорки приключиха", напомни Пеевски.

Изпълнението на конституционните разпоредби за контрол върху работата на правителството от страна на парламента, който е изразител на волята на избирателите, е именно в тази публичност, с която ние се ангажираме, допълни той.

Още по темата
Затова ще бъдем максимално изискващи и активни по отношение на действията на правителството и премиера, като всеки получен от тях отговор ще бъде публикуван, за да може хората да знаят какво се работи, от кого се работи, кой носи отговорност за действията, които се предприемат. И най-важното, за да имаме непрекъсната обратна връзка с хората, заявява Пеевски.

Държим премиерът и воденият от него МС да разберат ясното място на изпълнителната власт в парламентарната република, това, че дължат отчет за работата си и че тази отчетност се случва чрез и пред парламента.

На базата на контрола от парламента, ние ще информираме хората за това какво се случва, за да могат да дадат своята оценка, обяви Пеевски.

Това е моделът, по който ще се работи и занапред, категоричен е председателят на ПГ на ДПС. От премиера и правителството очакваме да бъдат адекватни на тези изисквания, допълва той.

Днес получихме отговор от премиера на изисканата писмена информация за действията на правителството по отношение на изпълнението на най-важния приоритет пред страната - приемането на България в Шенгенското пространство.

В отговора се съдържа информацията за проведените срещи и разговори с външнополитически лидери и фактори, както от министър-председателя, така и от вицепремиера Мария Габриел и министрите, натоварени с процеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: НСМСДелян Пеевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
13
 
! Отговори
нафърфорий преди 6 месеца
"Пеевски: Времената на задкулисните и безпринципни договорки приключиха" ---- Рече Кръстника на Мафията в Бг и изтрепа рибата в морето!!!!! -)))))
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Точно така. Не може правителствата да са постоянно на загуба. Ако в рамките на мандата не отчете печалба в бюджета и не си покрие предходни загуби - затвор.
35
1
 
15
 
! Отговори
пародия на държава преди 6 месеца
Сивият кардинал в политиката, кралят на задкулисието, заедно с другарчето си по подмолни игри - Бойко, говорят против това, което те наложиха в цялата страна. Пародия на държава и съдебна система
34
0
 
12
 
! Отговори
Магнито преди 6 месеца
Брей, брей магнитното поле как прави от копейкте първи атлантици. Прозрачност, демокрация, принципи. Дрън-дрън, Мис Бикини.
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Някога се ревеше срещу фашистите, после се ревеше срещу комунистите, а сега РЕВЕТЕ срещу ислямистите бе. Новото турско иго тепърва предстои.
32
0
 
8
 
! Отговори
Надянко Нахуянков преди 6 месеца
Знаете ли как ДПС (Пеевски) купува гласове в Пазарджишко? Просто и лесно е, а и няма как да го хванат! Ето как става - предизборно дават на Пеевски списък на всички ромски сватби, годежи, абитуриентски, юбилейни РД, кръщенета ако не са мсюлмани и т.н. На всяко от тях Пеевски е поканен лично и плаща целия масраф за мероприятието. Това, разбира се го казват по 50-100 пъти на микрофона на оркестъра!
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
КОЛЕДААААААА, КОЛЕДААААААА.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Така е, а сега е време да направим г-н Пеевски шеф на ДАНС и Промяната ще бъде завършена!
29
0
 
10
 
! Отговори
баба Пена преди 6 месеца
Едно е вече ясно - от тази държава нищо не става. Ней голямите мафиоти викат че трябва д се работи прозрачно, честно и без задкулисие. Нещо са позабравили на коя страна са. Може би само когато на народа му писне и хване лопатата и иде пред парламенто тогава може да има надежда че можем да се оправим, а до тогава - яко сме я оплескали
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
БОЖЕЕЕЕ. НАМЕРИЛ СЕ КОЙ ДА ГО КАЖЕ.
27
0
 
14
 
! Отговори
МУТРОС преди 6 месеца
Защо не беше толкова активен Пеевски при управлението на ГЕРБ-дори не ходеше на работа в НС,а получаваше заплата?Сега се изявявя,изисква,притиска.Нещо стана с неговото положение в д-та,но мафията мълчи как стана тази трансформация.МУТРОС продължава сериала в България повече от 12 г.
26
1
 
2
 
! Отговори
Професор Чуков преди 6 месеца
До БългаркаМи гласувай за депесе, кат ти харесва толкоз дебелянчо.
25
1
 
2
 
! Отговори
... преди 6 месеца
Ех този шиши много ме кефи, ша гласувам с две ръце да стане министър председател след сегашния Денков , ама единствено с хартиена бюлетина. Ха ха ха.
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ей , тоя направо тая година ще вземе Аскеер! И Кирчо, и Боко са артисти, но тоя е номер 1!
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Настъпиха времената на принципните договорки в изпълнение на строгите заповеди на ПосолствоТо.
22
0
 
1
 
! Отговори
през ктб му е преди 6 месеца
До баба Пена Са Пеевски кат ревне ще видиш ти .
21
11
 
3
 
! Отговори
Жоре преди 6 месеца
Няма по-подходящ от г-н Делян Пеевски за ръководител на службите за сигурност. Това е едно от задължителните условия, за да може България да посрещне гордо своето евроатлантическо бъдеще.
20
0
 
13
 
! Отговори
баба Пена преди 6 месеца
Не стигат по цял ден лошите нови по тв-то ами трябва да плашете децата кат го показвате тоя на снимката. Децата, бягат, викат, крият се под леглото, викат мале караконджул ли е това......
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пеевски ги засрами всички поплювковци от Промяната и ДБ. Маркетинговият враг Пеевски ги надигра в тяхната игра. Ни Пинокио, ни Киро останаха, разпиля ги и ги унищожи морално и фатално. Щарлатаните си намериха майстора. Остава финалният контролен удар от Боко да ги довърши политически двойните граждани, и - кой от къде е.
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
КРАДЕЦА вика дръжте крадеца..Пародия