Пеевски: Времената на задкулисните и безпринципни договорки приключиха

Искаме отчет от кабинета за свършеното по приоритети, обяви той
13 ное 2023 14:16, Стела Стоянова
116
Пеевски: Времената на задкулисните и безпринципни договорки приключиха
Снимка БГНЕС, архив

Постигането на максимална публичност и прозрачност за работата на министър-председателя и Министерски съвет по най-важните за държавата теми и приоритети е от първостепенна важност и отговорност пред обществото. Това заяви Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС, цитиран от БГНЕС.

"Времената на работа “на тъмно” и задкулисните, безпринципни договорки приключиха", напомни Пеевски.

Изпълнението на конституционните разпоредби за контрол върху работата на правителството от страна на парламента, който е изразител на волята на избирателите, е именно в тази публичност, с която ние се ангажираме, допълни той.

Още по темата
Затова ще бъдем максимално изискващи и активни по отношение на действията на правителството и премиера, като всеки получен от тях отговор ще бъде публикуван, за да може хората да знаят какво се работи, от кого се работи, кой носи отговорност за действията, които се предприемат. И най-важното, за да имаме непрекъсната обратна връзка с хората, заявява Пеевски.

Държим премиерът и воденият от него МС да разберат ясното място на изпълнителната власт в парламентарната република, това, че дължат отчет за работата си и че тази отчетност се случва чрез и пред парламента.

На базата на контрола от парламента, ние ще информираме хората за това какво се случва, за да могат да дадат своята оценка, обяви Пеевски.

Това е моделът, по който ще се работи и занапред, категоричен е председателят на ПГ на ДПС. От премиера и правителството очакваме да бъдат адекватни на тези изисквания, допълва той.

Днес получихме отговор от премиера на изисканата писмена информация за действията на правителството по отношение на изпълнението на най-важния приоритет пред страната - приемането на България в Шенгенското пространство.

В отговора се съдържа информацията за проведените срещи и разговори с външнополитически лидери и фактори, както от министър-председателя, така и от вицепремиера Мария Габриел и министрите, натоварени с процеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: НСМСДелян Пеевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ШИШИ НА ШИШЧЕТА.
76
0
 
7
 
! Отговори
Милиардер преди 6 месеца
Този е от дебелите, които работят, работят пък спрат. Те си мислят, че са депути и лидери на някакви си парламентарни групи. Българите изобщо не се интересуват от тях. Само мисирките и мисирите им дават думите. Честита 2024 на приятелките ми модераторки от Днес.бг.
75
0
 
10
 
! Отговори
Пп - Пеевски пирува преди 6 месеца
Делян управлява. Разбира се, не е редно да ви се каже в прав текст, затова всеки крещи, че не е вярно. Навремето тройната я ръководеше Доган и пак формално не беше той. Причината е, че много лесно се лъжете. Навремето царя щеше да ви спасява, новото време, новия морал. Е, кажете промяната не дойде ли на същите обещания? Някакви много успешни бизнесмени си зарязали многомилионните бизнеси за ползу роду. Същото ви го говореха за юпитата. Но Бойко пред такива кожодери и квартален джебчия. Осъзнайте
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Скоро Пеевски ще е премиер. Казаха ми го преди 2 седмици. Уредено е.
73
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Поредното доказателство, че една от най-големите трагедии на прехода е, че позволихме платените от задкулисието протести през 2013. да свалят г-н Пеевски от поста председател на ДАНС, предавайки най-важната държавна служба в ръцете на задкулисието и неговите марионетки! Това доведе до невиждана политическа криза, от която не можем да се отърсим вече 10г., а единственото решение е пълно народно обединение зад г-н Пеевски, като единствен адекватен избор да управлява държавата.
72
0
 
3
 
! Отговори
БН Радио преди 6 месеца
Този дебел човек не го познавам. Фамилията на ротния ми командир в по-. 42 820 беше кап. Пеев, а не с някакво си ски отзад. Друг от приянелите ми капитан бече г-н Добрислав ЕНЕВ. С песните на МАРСОВ. Децата и внуците на България, а не на тези извистните. Поздрави и за мисирките, както ги наричаше мутрата от Банкя.
71
5
 
4
 
! Отговори
Алена преди 6 месеца
С всеки изминал ден г-н Делян Велики Пеевски се доказва, като най-отговорният политически лидер в България и това вече не е тайна за никого! Ерудиран, интелигентен и амбициран да работи за народа, Пеевски не се страхува да защитава държавните интереси и правата и свободите на българските граждани, с което си спечели любовта на народа! Даже и Христо Иванов осъзна грешката си да протестира срещу назначението му в ДАНС и вече ходи ежедневно в кабинета му да почерпи от богатият му юридически опит!
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Излиза че в България няма нито права, нито свободи от 1989 г. насам. Диктаторски режим ли сме след като има такава партия - Движение за права и свободи !!!
69
0
 
9
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 6 месеца
Делян Магнитски. Лицето и гордостта на България!
68
0
 
1
 
! Отговори
Ефрейтор преди 6 месеца
Просто няма сас да не им честитя Новата 2024 г. на генералите, подчинените им военни и особено на банкерти е ифинансистите. Те си няват евра, да разлика от чен. Дори и партиините им лидери съ държат парите във фалирата атази за баницата. Демек, КТБ-то им. Има си разлика между КТБ и КГБ. А пък, за ДС-то им изобщо да не пиша.
67
0
 
6
 
! Отговори
Чичо Пешо преди 6 месеца
Свърши , да ! Ти малко ли захлеби за толкова години задкулисни и безпринципни договорки ? Цялото ДПС и ГЕРБ , заедно с не-малкото патреоте покрай вас и всички ваши коалиционни партньори ...Само крадци братко в тая държава . Заради такива като вас , хората се подлъгаха и гласуваха за тия *** от промяната , един дол дренки сте всички политици. Положението е , САЩ , Русия или директно в джоба , нито 1 не помисли за България , а уж представители на българския народ ....
66
0
 
1
 
! Отговори
Милионер преди 6 месеца
Този, както и Бойкжо Борисов все още не са разбрали, че България е м чакалнята на еврозоната. А и си държат парите във фалирата КТБ. Демек, това за баницата. Дори и работещите в БНБ не ги разбират нещата с парите. Но пък, не искаха да ме пуснат в сградата им. Има и други банки и обменни бюра.
65
0
 
15
 
! Отговори
Дибре бе турци преди 6 месеца
Няма ли да си зададете въпроса как така партията за защита на етническите права е узорпирана от българин олигарх политик с много сенчесто минало ? Кое ви кара да вярвате че ДПС е зад малцинствата вече ?
64
0
 
14
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 6 месеца
Деян Пеевски ръси мозък на тема правосъдие и корупция, а Румен Гечев на тема икономика ... определено сме страна на неограничени възможности
63
0
 
16
 
! Отговори
Баш Пеевски преди 6 месеца
Да излезе да ти го каже човека който без ден трудов стаж го слагат като цар на чело на държавата и ужасяващо . И само как медиите го отразяват все едно най-важният си дава мнението е още по-страшно . Има ли някой от читателите който да чете и да вярва че задкулисието спира задкулисието ?
62
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Делян Пеевски да е на чело на властта в държавата.. Чак такава Промяна не бях очаквал.
61
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Реялно погледнато Делян Пеевски управлява държавата. Какво то каже, това става. Как стигнахме до тук, след толкова протести срещу него?
60
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ПееФ, ти голям герой за справедливост стана. Ццц, тоз Магнитски чудеса върши. Сега ако върнеш и парите, които забърса от *** кредити в КТБ, цена няма да имаш!
59
0
 
9
 
! Отговори
Шиши преди 6 месеца
Шиши е контролен орган.................като цяло се държи като единствения с орган в тази държава.
58
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе какво става в тая държава? Този ще ни прави конституцията, ще ни учи на морал? До къде стигнахме?