Рашидов: Отдавна съжалявам, че влязох в политиката

Борисов не ми се е обаждал, може да няма пари за телефон
18 ное 2023 22:50, Стела Стоянова
92
Рашидов: Отдавна съжалявам, че влязох в политиката
Снимка БГНЕС

"Това, което гледам, е тъжно. Изпаднахме в едно безпринципно време, никакви политически каузи и позиции. Имаше кауза да създаваме, да правим и да се случват нещата, някои от тях се случиха. Сега се разпределят едни пари. Това каза бившият депутат и министър Вежди Рашидов в студиото на "Опорни хора".

"Всички знаете, че тази сглобка беше невъзможна и като кауза, и като политика, и като партии, и като хора. За съжаление, обаче се загубиха 3 години от живота на българите. Народът ще продължи да обеднява още. Загубеното време го плаща обществото. Бюджетът е важен за всички партии, там са интересите, там са парите, там са милиардите - конкурсите за наши, ваши фирми", допълни Рашидов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той сподели, че бившите му колеги от ГЕРБ не са го търсили.

"Няколко човека се обадиха, но малко страхливо. Нищо, да са живи и здрави, това не е драма. Нямам какво да говоря с Борисов, не ми се е обаждал, може да няма пари за телефон, не знам. Мъжкарите сядат и се разбират. Отдавна съжалявам, че влязох в политиката, вярвах в тази партия и заради това тръгнах с нея, тя работеше добре 2-3 мандата. След третия мандат спрях да вярвам, останах в политиката, но не и в изпълнителната власт", поясни бившият депутат.

"Последното, което преля чашата при мен, е, че когато аз направих добри избори - от 17 общини да спечеля 14, и 3 месеца след моята победа ГЕРБ губи всичко и печели 4 общини от 17. Какво се промени за 3 години? За 3 години ремонтирах 8 театъра. Съжалих себе си, че си позволих дълго да стоя там. Психически бях готов да се оттегля. Не съм искал да ги предам, но и предателите да са живи и здрави", коментира още Вежди Рашидов.

Той заяви, че евроатлантизмът е неизбежен фактор.
 
"Той е част от една спогодба на Европа. Но от утре и Унгария няма да ни приеме в Шенген, ще чакаме по 12 часа на гръцката граница. Управляват ни хора, които са неадекватни. Там, където са парите, там са и хората. Кой купува избори? На кого са потребни гласовете от тези избори? Кой дава парите? Ахмед Доган е единственият изключително умен политик, той е добър играч. Той няма да управлява и така му е хубаво, защото той управлява. Никой ли не може да се сети, че той е почетен председател?", попита бившият министър.

Рашидов коментира и протеста на хилядите фенове срещу ръководството на БФС: "Няма държава, тя не си е на мястото. Нищо няма да се реши с оставки. Ако това се случи в САЩ или другаде - жална им майка. Ние тук пуснахме улицата да си прави каквото си иска, не може. Цяла София прилича на комикс - нашарен, отвратителен. Всичко е в спрейове. Кой когато си иска стачкува, хвърля, убива. Имаме закони, които никой не ги приема".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
2
 
! Отговори
Ангелина преди 5 месеца
Вие Рашидов никога не сте "влезли " в политиката ,защото такава отдавна НЯМА ,ОТКАКТО ВАШИЯ ВОЖД Е "УПЪЛНОМОЩЕН" ОТ Т. Н "ЗАДКУЛИСИЕ" ДА СЕ ПРАВИ НА ВСЯКАКЪВ С РЪКОВОДИ ФУНКЦИИ И НА НОВИЯ ВИ КУМИР ДП !Продадохте се не на "политиката" ,а на тези ,на които им е вменена "роля" да се правят на политици ,а всъщност са най- обикновени в по- голямата си част престъпници с костюми ,които разполагат с власт и ресурси ,за да убиват. Жалко е ,че сте "уж" човек на изкуството ,а си без "грам" духовност.
66
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 5 месеца
колко пъти писахме да си чукаш камъните в ателието и да не се занимаваш с политикаама не първо заплата второ пенсия трето някоя далавера господ ти прати знакда мирясаш ама ти от знаци не разбираш сега престани да ни занимаваш с твоитепрос-то-тии никои не го интересува ти си никои
65
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
човек трябва да влиза в политиката за да гради държава,а не да гепи
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
грешката ти е герб,нормален човек няма място таз човекоядска пария
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
То и ние съжаяваме, ама...
62
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дърто и досадно мрънкало!
61
4
 
7
 
! Отговори
Дуньо умният преди 5 месеца
Вежди,не чуваш ли,че всичко което ломотиш,дрънчи на кухо.Ти на ден по няколко пъти величаеше най простия българин,вдигайки го в облаците,само и само да си близо до него,респективно до многото мангизи.Спри с твоя "плач",защото няма кой да те съжали.
60
0
 
7
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 5 месеца
Всички сте макари-от всички партии, администрации, къщи и апартаменти.Погледнете се в огледалото.
59
5
 
11
 
! Отговори
Отвратен преди 5 месеца
След последната недостойна постъпка на Вежди Рашидов от най-високото място на трибуната на българския парламент, където той се изказа брутално цинично за жени жертва на насилие, чудя се как има наглостта да се появява в медиите и да се изживява сам за жертва!
58
4
 
12
 
! Отговори
Хахаха преди 5 месеца
Вежди Рашидов чак сега ли се сети да се изживява на жертва на Борисов! Толкова време мина! По-рано не можа ли? Къде беше до сега? Айде номерата на китайката.
57
6
 
13
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 5 месеца
Рашидов е позор за българския парламент! Нищо не оправдава грозните думи, които изрече по адрес на жените жертва на насилие! Психопатите оправдават насилтиците и хвърлят вина на жертвите! Сбъркан морал и ценностна система има той!
56
5
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 5 месеца
Вежди не знае езика на морала! Да внимава с какви имена нарича жените! Този е сексист и е срам за това, че беше част от Българския Парламент!
55
2
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 5 месеца
До Право на мнение!Много сте емоционален,председател го избраха като най възрастен,мнението му за ми ту се оправдава все повече с годините,произведенията му са си негови,че се е провалил в тая мръсотия само е положително за него
54
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Искаше да кажеш: Съжалявам, че станах приятел на Б.Борисов. Питай Цветанов, Фидосова, Цачева, Цв.К. и т.н.Има една поговорка: Таралеж за възглавница и милиционер за приятел. А ББ е милиционер и то от кадрите на Симеоновската висша милиционерска школа.Като такъв той сутрин мисли едно,на обяд - друго, вечерта - трето. В едно е железен като милиционер: наложи ли се да спечели нещо за твоя сметка,бъди сигурен,че ще те прецака.Приятел може да му бъде само Перуката заради футбола,но и това не е сигур
53
2
 
10
 
! Отговори
Някой преди 5 месеца
Когато Лъвът падне,и глутницата наскача да го облае! Вежди е личност, и колкото и да лаят първосигналните, ще си остане такъв! Е, като поостарееш малко, и след толкова стресове и алкохол,може и да се появи някой друг проблем като се събудиш, но аз му пожелавам успех!
52
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Стига мрънка соц дониснико.Всички ти видяха нивото.Ти си позор за НС.
51
4
 
8
 
! Отговори
Г557дт преди 5 месеца
Този е изпечен лъжец, нагъл и ароганген, винаги търсещ подкрепата на силните на деня.
50
8
 
11
 
! Отговори
Право на мнение! преди 5 месеца
Най-голямата гавра за българите беше, че този пр.о.с.та.к Веждю, който се изказа от трибуната на българския парламент, макар и неофициолно на микрофоните, в подкрепа на насилието над жени, та този паднал духовно и морално човек Борисов го направи Министър на Културата, а депутатите го направиха Председател на Народното събрание!!! Това може да се случи само у нас, където липсва морол на всяко ниво и арогантността и лъжите се считат за нещо нормално!
49
2
 
2
 
! Отговори
до Samo minavam преди 5 месеца
Аре продължавай!!! Не се спирай!
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И ние съжаляваме, *** за зеле не става от теб....