Денков поиска спешни проверки в големите болници

Срокът е 8 декември
Обновена: 5 дек 2023 11:56 | 5 дек 2023 11:42, Стела Стоянова
14
Денков поиска спешни проверки в големите болници
Снимка БГНЕС

Спешни проверки в големите държавни болници, чийто принципал е министърът на здравеопазването, е наредил премиерът акад. Николай Денков.

Министър-председателят настоява до 8 декември да се установят всички нарушения и недобри практики в големите държавни лечебни завадения. Резултатите да послужат за предприемане на конкретни препоръки и мерки от страна на Министерството на здравеопазването за подобряване на управлението на болниците и грижата за пациентите, на базата на общи и равностойни критерии за всички.

За да се осигури максимална прозрачност за гражданите, пълните доклади с резултатите от извършените проверки трябва да бъдат публикувани на сайта на Министерството на здравеопазването, наредил премиерът, пише "24 часа".

Новината за спешните проверките идва, след като стана ясно, че е сменен директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров. Смяната е заради одит, който е доказал лошо финансово състояние и финансови нарушения. За поста му е посочен д-р Константин Димов от УМБАЛ "Св. Ана" в София, но официална информация от МЗ няма.

Преди време избухна скандал и в "Майчин дом" с искания за оставка на директора проф. Иван Костов заради проблеми с управлението и заради получени огромни заплати.

Министерството направи одит, но проф. Костов продължава да е на поста си.

"В "Майчин дом" няма нарушение, което да ме накара да предложа на изпълнителния директор да напусне", коментира тогава проф. Христо Хинков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 4 месеца
ГЕРБерските кадри не искат проверки и одити, не искат да им откриват нарушенията и злоупотребата с финансови средства, затова им е "лош" Денков, защото той иска прозрачност на разходваните държавни средства, а така Денков им пречи да крадат държавни пари!
12
0
 
1
 
! Отговори
Мдааа преди 4 месеца
Смяната на директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров, е заради одит, който е доказал ЛОШО Финансово състояние и Финансови НАРУИЕНИЯ. Герберският кадър пак се е вкопал и герб негодуват от уволнението на тяхната "калинка".
11
1
 
1
 
! Отговори
зеЛенски преди 4 месеца
Отивай в ЦИРКА ДА РАБОТИШ КЛОУН ВЗЕМИ И ПЛЕВНАЛИЕВ ДВАмАта ще бъдете велики кЛОуни на публиката.
10
2
 
4
 
! Отговори
Илиана преди 4 месеца
Денков и ти за нищо не ставаш! Явно, че и ти се облизваш вече! ПОчна и ти да говориш и да вършиш простотии. Как няма един от вас за застане напред и да върши това, което е в интерес на държваата. Какво страх те е от янките ли? Или облажването е по-сладко! И ти ли имаш офшорка?!! Предполагам, но запомни, че всичко ще ти се върне с такава сила, на теб и на децата ти!!!!! Ти ще си още един, който е кандидат за затвора! и така ще бъде!
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Спешни проверки трябват на касапите от ВМА София. Плешо трябва да си плаща всеки грях! Единият мошеник се спомина, той от наказание на земята се спаси, него Господ ще го съди. Но другите са още сред нас.
8
2
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 4 месеца
Тия знаят само да уволняват и да назначават свои хора 3 год разруха пропадане саботажи а колкото до държавното здравеопазване най добре да си здрав
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
във Военноморска болница Варна,мръсотията е тотална,как не я затварят не знам,санитарка влезе 1 път за 6 дни.чак косата ми се пропи от миризмата на урина от подовете в стаите на хирург.отделение.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ето това е Да България демократи ама друг път.Когато някой ни пречи и не ни слугува го гоним.
5
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
защо няма хематологии в големите градове пациенти от русе плевен враца ямболидват в софия да им преливат желязо и др пробите от костен мозък се изпращатсамо в дървеница и се чака 10 дни ако останеш жив от притеснение големитеболници исул и пирогов са строени преди 60 години и не отговарят на новото времев люлин с 200 000 жители няма болница а кръстосваме целия град
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Турчинът от Рибново изпълни отмъщението си.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Винаги съм се чудел след като не можем да си подържаме старите болници и дори ги закриваме как така сме щели да строим нови, някак си нелогично! А бе да, сетих са да оправим "нашите хора" и "нашите фирми", евала Ала-Бале!
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ясно, ще събират такса "спокойствие" от директорите.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А частните болници които зк им пълни сметките кога ?