ƒимитров: »скам да попитам ’инков колко живота спаси?

—порът вече е личен
7 дек 2023 11:57, Ќели ’ристова
40
ƒимитров: »скам да попитам ’инков колко живота спаси?
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

»нсинуациите, че "ѕирогов" е пред фалит за мен са недопустими и политически незрели от устата на министър. “ова за€ви освободени€т шеф на "ѕирогов" ¬алентин ƒимитров на брифинг пред медии.

"»скам да попитам ’инков колко живота спаси", попита ƒимитров и отсече, че враждата между двамата вече е лична.

"ѕирогов" е институци€, а лекарите са ангели. ¬с€каква намеса на "ѕирогов" в политически борби не е приемлива, защото в болницатан се лекуват от най-бедни€ до най-богати€."

ƒимитров за€ви, че при встъпването си е внесъл в ћинистерството на здравеопазването доклад за ц€лостното състо€ние на болницата.

"»махме един час разговор с ’инков. ќб€сних му всичко. “ова е мо€т единствен разговор с него. ѕосле се вид€хме на връчването на нагрдаите "ћлади лекари" и едно меропри€тие на ¬ћј. Ќе съм викан в ћинистерството."

"’ората в "ѕирогов" работ€т под посто€нен стрес. — ћустафа ≈мин н€маше да има скандал, ако хората б€ха диалогични. ¬секи родител може да допусне грешка", допълни той.

»зпълнителни€т директор на болницата д-р ¬алентин ƒимитров беше освободен от поста си във вторник от министър ’инков и на негово м€сто беше назначен д-р  онстантин ƒимов.

√≈–Ѕ веднага реагираха и об€виха бойкот на правителството заради см€ната на директора. “е поискаха създаването на механизъм за взимане на решени€ в "сглобката", а  остадин јнгелов за€ви, че одитът за "ѕирогов", станал причина за см€ната на ръководството, бил "изсмукан от пръстите си". Ќови€т директор все още не е вписан официално обаче, тъй като процедурата е спр€на от съда.

ћеждувременно прокуратурата започна проверка въз основа на одитни€ доклад.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


40
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
39
1
 
1
 
! ќтговори
ƒо 37 преди 2 месеца
јми като не си напускал кошарата н€ма как да се "сетиш", то не е до "сещане", а до виждане и ”—≈ўјЌ≈ ! ј пък аз как не се сетих, че и овца може да зададе този въпрос ?
38
1
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
«а спасените живота се е платило. «а това под масата не се казва.
37
1
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ƒо 36 ћдааа, как не се "сетих ме", че в ≈вропа на вс€къде тече мед и масло, а в лошата Ѕългари€ катран.
36
2
 
6
 
! ќтговори
≈мигрант преди 2 месеца
¬ Ѕългари€ министърът на здравеопазването не тр€бва да има дори и медицинско образование, а образование на прокурор-следовател,той тр€бва да "лекува" корупци€та,а не болест ! Ѕългари€ е единствената държава в ≈— в ко€то в държавни болници се плащат неща като в супермаркет или квартален магазин ! «ащо не разберете,че живота в ≈вропа по нищо не прилича на живота в Ѕългари€, всеки закон,наредба или указ в Ѕългари€ не е копиран от ≈вропа, а тотално изменен в ущърб на суверена и в полза на политиците
35
4
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
¬ ѕирогов да не влизаш - от там се излиза напред с краката!!
34
5
 
9
 
! ќтговори
≈мигрант преди 2 месеца
јлооо ƒимитров,ти не знаеш ли, че на ’инков е работа не да спас€ва животи,а да сложи здравен ред в здравеопазването и корупци€та е най-гол€мата пречка ко€то води естествено до гол€мата смъртност в българските болници!Ќе е важно колко живота е спасил ’инков,а колко измамника и шарлатани е заловил и колко милиони които гр€бва да отидат за здраве е прес€къл насочени към мафи€та!“и отговар€ш за спас€ването на животи,а ’инков за спас€ването на милиони от кражба!јйде всеки да говори по същество без въ
33
1
 
2
 
! ќтговори
≈мигрант преди 2 месеца
’айде сега тези овце които ми пишат минуси, да ми кажат от каква порода са, че не ми приличат и на "ѕ–ј«Ќќ√Ћј¬ј българска" щом отричат дори реалната българска действителност чрез минуси ? »нтересувам се много от зоологи€ и фауна, но такава порода още не съм срещал из книгите, дори и в червената книга ?
32
3
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ѕо аналогичен начин навремето наклеветиха „ирков и го изгониха от св.≈катерина, болницата ко€то той създаде и обучи екип от лекари и сестри.
31
5
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
¬секи тича в "ѕирогов". »скам ’инков да отговори как се заплаща на болницата за обслужването на здравно неосигурените хора? ќт това сигурно има големи загуби за болницата. левети се най-търсената болница. ќтвра*тително е!
30
2
 
4
 
! ќтговори
ƒо 27 преди 2 месеца
«аплатата му е 100 хил. за да бъде показателно как —–≈ƒЌј“ј –јЅќ“Ќј «јѕЋј“ј в Ѕългари€ расте ! —метка много сложна за разбиране от стадо овце ! ѕрокурори, медици, съдии, политици, кметове са основната маса ко€то вдига —–≈ƒЌј“ј работна заплата, но простата аритметика показва едно набиващо нечовешко съотношение между заплатата на обикновен работещ съзнателно българин и "мой човек" заемащ изброените длъжности ! »спански€т крал е със заплата 16 хил..,директор в Ѕ-€ 100 хил. ???
29
7
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
 ато чета биографи€та на ’инков забел€звам, че той е работил главно, като чиновник, а не като лекар. ѕравилен е въпроса към него " ¬ие колко живота спасихте?" ќтвратително е отношението към болница "ѕирогов". »знерв€т се лекарите и се пречи да си вършат работата.
28
9
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
’айде и аз да напомн€ за случа€ с ћустафа ≈мин - разследването на медицински€ надзор установи, че ѕирогов е нарушил медицинските практики, като не са обърнали около 4 часа внимание на пациента. —поред стандартите е тр€бвало това да стане до 2 часа, защото случа€т не е бил спешен. “а не виждам директорът какво кудкуд€ка - негова работа е да осигури правилното функциониране на болницата, а той вместо това пускаше записи по медиите.
27
3
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ƒиректора да об€сни къде са онези 36 милиона лева които липсват от касата на болницата? » защо има 100 000 лева заплата, това също да об€сни..
26
7
 
9
 
! ќтговори
≈мигрант преди 2 месеца
ƒвама от списъка "ћагнитски" /ѕеевски и “иквата / на —јў неистово защитават този доктор ƒимитров ! ѕитам как е възможно този доктор да е почтен и честен при услови€, че тези двама корумпирани политици със забрана от —јў да стъпват на територи€та и ? «ащо точно тези двама из€вени корупционери толкова неистово са се включили в защитата на директора ? “иквата е в списъка "ћагнитски", но защо българските медии не съобщават името му ?
25
4
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
‘изиономи€ на послушко.
24
2
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ƒимитров се оплака,че част от задължени€та/с което ги призна/идвали от неосигурените лица!» това е абсолютно в€рно.“огава защо,нито той,нито тези преди него,не поставиха въпроса пред сво€ ментор,неосигурени лица да не се лекуват,защото всички знаем кои са те и че не плащат никога за нищо.Ќо.по-лесно е да се точи държавата,отколкото да си създаваме непри€тности.
23
2
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
“акива като него са многа те зна€т само да крадат и да убиват хората съд и бесило на ти€ долни лешоди българо убиици оставка съд и бесило
22
4
 
8
 
! ќтговори
≈мигрант преди 2 месеца
Ѕългари€ е под "шапката" на мафи€та ƒѕ—/√≈–Ѕ, а народът е най-лесната им пл€чка особенно когато стане въпрос за здравеопазване, единствената държава в ≈— в ко€то здравните осигуровки потъват в палати и офшорни сметки на медици, но не и за спас€ване на животи ! ƒа ви повтор€ : - "ѕ–ќS“ Ќј–ќƒ - —ЋјЅј ƒЏ–∆ј¬ј", н€кой да има възражени€ ?
21
2
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
≈ нали за това работиш там,да спас€ваш животи.»наче си избираш друга професи€ ,но не задаваш т.пи въпроси.
20
7
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
—амо като му видите физиономи€та на този доктор и ви става €сно що за стока е.ј като го чуете как говори,впечатлението ви се потвърждава.» ако още не сте сигурни,€ростната му защита от √≈–Ѕ съвсем ще ви убеди.