»мало подготовка за авариите на елмрежата при тежка зимна обстановка

ћинистър –адев благодари на екипите, които са отстранили проблемите
6
»мало подготовка за авариите на елмрежата при тежка зимна обстановка
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

»маше предварителна подготовка за този тежък период, отчете министърът на енергетиката –умен –адев пред депутатите във връзка с снеговалежите на 25 и 26 ноември.

ѕо искане на „¬ъзраждане“ министърът и шефът на  ≈¬– »ван »ванов б€ха изслушани в парламента във връзка с изплащането на компенсации на хората, останали без електрозахранване по време на снеговалежите.

–адев отчете, че през въпросни€ уикенд само в мрежата за високо напрежение в ≈—ќ е имало общо 6297 извършени оперативни превключвани€.

„ќт общо авариралите 17 подстанции на високо напрежение с проблеми, всички б€ха захранени до 16:30 часа на 26 ноември. »скам да благодар€ на всички аварийни екипи, които работиха. ћожем да обвин€ваме много неща, нека да е и министерство, н€ма проблеми, но в крайна сметка това са достойните хора за отстран€ването на авариите“, каза той.

ћинистърът припомни, че съгласно общите услови€ ≈–ѕ-тата дължат неустойка за прекъсване на тока за над 24 часа по вина на дружествата, но те не нос€т отговорност при непреодолима сила и извънредни обсто€телства.

ѕредседател€т на  ≈¬– »ван »ванов съобщи, че с негова заповед са сформирани три работни групи, които да провер€т трите ≈–ѕ по отношение на изпълнение на изисквани€та, които има за достъп до електропреносната мрежа и осигур€ването на тока.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


6
ќще по темата: токаварии–умен –адев
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
5
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ћоже просеки да не са поддържани, затова пък окрадоха медните кабели и ги замениха с евтин алумин.
4
2
 
1
 
! ќтговори
от —“ј–»я Ќ≈—≈ЅЏ– преди 2 месеца
Ќ€махме ток само час и половина, а щом дойде ми `изгор€`електронен часовник с термометър.
3
1
 
12
 
! ќтговори
»¬ан преди 2 месеца
Ќагъл, в северезапана б€х ме 5 дена без ток, това ли ти е подготовката
2
0
 
15
 
! ќтговори
ќбективен преди 2 месеца
"Ќепреодолима сила" ли е това,че почти всички нисковолтови трасета са обрасли с дървета и растителност на повече от 20 години? »ма и трасета на линии средно напрежение,където от години не са правени просеки. ¬ъв вс€ка фактура се калкулира сума "пренос на ел.енерги€" , но преноса се осъществ€ва по трасета ,които са строени по времето на социализъма и не се прав€т никакви инвестиции за поддържането им.
1
1
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
јбе льо льо , "подготовка" е да не се случва, а не да ход€т да ремонтират при всеки 20 см сн€г!