Дали сме закрила на 168 300 украинци от началото на войната

Нареждаме се на четвърто място в Европа
64
Дали сме закрила на 168 300 украинци от началото на войната
Снимка: БГНЕС

От началото на руското нахлуване в Украйна и последвалата война България е предоставила международна закрила на 168 300 украинци, сочат данни, представени от Евростат.

Общо в ЕС закрила са получили 4,2 милиона украинци. Данните показват, че само Германия (1,21 млн.), Полша (960 620) и Чехия (364 450) са предоставили закрила на повече украинци, сравнено с нашата страна.

Към края на септември броят на украинските бежанци се е увеличил във всички страни от ЕС, с изключение на Дания. Най-голямо абсолютно увеличение се наблюдава в Германия (с 1,7%), Чехия (с 1,8%) и Нидерландия (три на сто), се посочва в съобщението на Евростат.

През септември Европейският съвет удължи временната закрила за бежанците от Украйна до март 2025 година. ЕС временно предостави на украинците правото на достъп до пазара на труда, до здравеопазване, образование и настаняване./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 12.Хубаво сме дали убежище, но и Германия, която е много по-богата държава от нас, вече иска тези хора да си търсят работа. Ние до кога ще ги отглеждаме?/Ти пък кой отглеждаш бе сме6ниk ?ЕК ни даде пари да ги настаним в хотели .Да си вкарайте африканци и араби не искаш ли ??
17
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пак ли почнахте да циврите за палестинските роми ? Кажете копейки. Вземете си ги в Рассия да оплождат руските вдовици и сирачета. Володя наскоро издаде приказ. Всяко женски в РФ е длъжно да роди и предаде на армията 10 броя деца. А те ще им дадат едни скъсани кубинки един стар калашник и ще ги хвърлят на пешеходен щурм срещу минно поле и картечни гнезда. Само не знам бели лади за колко трупа вече дават.Може би 5?Нали е петместна?
16
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Можем да пратим тази 170-хилядна армия да защитава родината си и нас от Русия. Това ще е най-голямата помощ за Зеленски и Украйна. Денко и Тагаренко защо крият избягали от военна повинност украинци? Така ли помагаме на Зеленски? Зеленски иска всеки украинец да хване българско оръжие и да воюва за НАТО, България и Украйна.
15
2
 
22
 
! Отговори
Защо преди 6 месеца
Защо няма настанени в 5*хотели араби от Газа,там Израел изби всичко живо и разроши всички сгради?!
14
3
 
11
 
! Отговори
Национален Контрол преди 6 месеца
Браво ! Тъкмо тъмната част от българите ще се чифтоса със белите украинки и ще се получи манджа със грозде. Освежаване на генофонда. :-)
13
2
 
26
 
! Отговори
aaaa преди 6 месеца
А а Американците колко са приели????
12
4
 
28
 
! Отговори
sis преди 6 месеца
Хубаво сме дали убежище, но и Германия, която е много по-богата държава от нас, вече иска тези хора да си търсят работа. Ние до кога ще ги отглеждаме? Да започват да работят и да си плащат разходите. Има достатъчно свободни работни места.
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 5.дотук добре, а на кое място сме по стандарт на живота.На същото както и останалите бивши соц държави от източния блок.Средната заплата в България е същата както в Словакия и с малко по ниска от тази в Унгария .Чехия и Полша са доста пред нас ,но все пак те граничат с Германия .
10
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това радостни новини ли са?
9
5
 
25
 
! Отговори
Двоен стандарт преди 6 месеца
А на колко палестинци сме дали убежище от началото на нападението и касапницата на Израел в Газа?!
8
2
 
18
 
! Отговори
морски преди 6 месеца
Кристалина Георгиева каза преди няколко години, че тук ще дойдат мигранти. Смееха се нашенци тогава... Всеки ден ги виждам украинците, които не са само жини и деца. Толкоз.
7
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В момента на територията на България има 73 хиляди украйнци,като 7 хиляди от тях не работят и са в бази по морето.Причината заради,която не работят е че някой са онкоболни ,други възрастни .
6
4
 
28
 
! Отговори
мак преди 6 месеца
И пак няма нито дума за това, колко от тях работят, колко си почиват и колко струва издръжката им. Барабар с поканените от меркел в ес ще има бая нови гости.
5
4
 
22
 
! Отговори
иванова преди 6 месеца
дотук добре, а на кое място сме по стандарт на живота
4
2
 
27
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 6 месеца
Затворите за най-бедните и хората с нулеви доходи от български произход , а хотелите и разврата за украинските и мюсюлманските ни " братя " . Радвайте се бизнесмени , хотелиери , фуражки и банкови служители , че народът български ще страда .
3
1
 
32
 
! Отговори
ХУБАВО Е преди 6 месеца
ДА ПОМАГАШ НА ИЗПАДНАЛ В БЕДА ЛОШО Е КОГАТО СИ СЛОЖИЛ ВИЛАТА НА ВРАТА НА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД.
2
19
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 6 месеца
Какви бежанци предпочитате, бели руси украинки (бежанците от Украйна са главно жени и деца, мъжете са на фронта), или араби и африканци мъже разгонени нерези?
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ЕДВА ЛИ Е ЗА ДОБРО