Дали сме закрила на 168 300 украинци от началото на войната

Нареждаме се на четвърто място в Европа
64
Дали сме закрила на 168 300 украинци от началото на войната
Снимка: БГНЕС

От началото на руското нахлуване в Украйна и последвалата война България е предоставила международна закрила на 168 300 украинци, сочат данни, представени от Евростат.

Общо в ЕС закрила са получили 4,2 милиона украинци. Данните показват, че само Германия (1,21 млн.), Полша (960 620) и Чехия (364 450) са предоставили закрила на повече украинци, сравнено с нашата страна.

Към края на септември броят на украинските бежанци се е увеличил във всички страни от ЕС, с изключение на Дания. Най-голямо абсолютно увеличение се наблюдава в Германия (с 1,7%), Чехия (с 1,8%) и Нидерландия (три на сто), се посочва в съобщението на Евростат.

През септември Европейският съвет удължи временната закрила за бежанците от Украйна до март 2025 година. ЕС временно предостави на украинците правото на достъп до пазара на труда, до здравеопазване, образование и настаняване./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
22
 
5
 
! Отговори
БРАТ ЗА БРАТА!!! преди 6 месеца
За съжаление в България всичко се чалгализира и цингализира... И ще става все по-лошо... Ние се нуждаем от нови хора в България от нова кръв. На мен ми пука повече за човека, индивида, а не за държавата, ако останат само тъмни субекти на територията каква ни е файдата? Не знам, но трябва да се вземат радикални мерки! Трябва да се приемат повече хора от Европа и бягащи от войни!
37
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз съм за това да идват повече украинци да живеят в България, по-добре украинци от арабски 'инженери', а пък руските фашисти въобще не ги искам.
36
8
 
13
 
! Отговори
Украйна сметка преди 6 месеца
Украинките могат да останат.
35
2
 
17
 
! Отговори
Мишо преди 6 месеца
Смях. От тях 150000 вече не са в страната. Взеха си мерцедесите и бмветата и газ към Германия.
34
4
 
18
 
! Отговори
до Славянски Гювеч преди 6 месеца
Ако мислят да остават у нас да понаучат български. До онзи ден у тях са си говорили на руски, а сега искат да учат украински в България. Такива привилегии няма никое друго малцинство у нас, дори новините на турски бледнеят пред това, което виждаме. Аз мисля, че когато войната приключи и стане безопасно (за тях) да си изказваш мнението за украинското правителство Русия ще ги приеме обратно по родните им места.
33
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дали сме не закрила, а гостоприемник на пара зитиращщи навлеци. Всеки украинец в боеспособна възраст у нас, да се извози организирано за подкрепление на контрата.
32
6
 
10
 
! Отговори
Ахмед Утешителя преди 6 месеца
Нямам нищо против да идват.Във Варна се напълни със укровдовици.По цял ден обикалят по центъра и моловете и въртят очите като перални Перла 05.Оглеждат се за мъже.Утешил съм доста украински вдовици,но винаги може и още.Чичо Ахмед работата не го плаши.Магарето носи колкото го натовариш.
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
От тия 168 300 колко останаха в България, има ли 16 хил.и 830?Видяха, че положението в България е по-лошо и от това на воюваща Украйна и избягаха в,, гнилият" Запад.
30
2
 
26
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 6 месеца
Отживяха си по 5* хотели на морето, но все се опитваха да паркират последния модел лимузини на плажа. Най - първата линия - в пясъка.
29
18
 
11
 
! Отговори
Славянски българин преди 6 месеца
По-добре да има украинци в България! Отколкото цинги!!! Все пак са наша славянска кръв! Колкото и на някои историци да отхвърлят думата славяни!
28
4
 
9
 
! Отговори
Руското нахлуване преди 6 месеца
...а украинското правителство си стоеше мирно и кротко... и европейците и те ти признаха, че никой, никакви мински споразумения, не е имал намерение да спазва. Ако не внимаваме какви ги вършат нашите политици и ние можем да станем бежанци, ама тоя път на къде да се бяга вече? Европа се напълни с "азиатци" и африканци. Въпроса е на кого ща ни подарят САЩ? На Русия или на Турция?
27
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нека да останат да се разнообрази генофонда малко .
26
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То си пише увеличават се а не намаляват.Куцо и сакато от селата на Украйна най вече украински селянки заливат Европа.И то селянки от Западна Украйна където въобще няма военни действия.Отиват в Германия,получават помощи после обратно харчат в Украйна защото е евтино и другият месец обратно за помощи.Схемата се знае.
25
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И аз искам на хотел *** няма
24
4
 
17
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 6 месеца
Вън наглите окраинци!
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Айде стига на хотел впидаха се в престъпният свят и урааа бравоо
22
1
 
22
 
! Отговори
До 19 преди 6 месеца
Кой ти е дал пари за 5 звездни хотели бе в другите страни все в такива хотели са настанени.Тука малко ги поглезиха та се качиха на главата на всички
21
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Докога ще ги издържаме тъй да поработят нещичко цял Ес ги гони. Ние на хотел докога бе
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Лошо няма избягали са хората,някой от тях от глупостите на нацистите довели до агресията на Русия,ама що едни други се опитват да се изкарват жертви и да защитават нацистите и техните глупости
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А колко бездомни българи сме настанили в хотели и сме се погржли за тях, колко деца от домове, колко пенсионери, колко българи?