Протест пред БНР заради интервюто на посланика на Русия

Програмният съвет на радиото е забранил излъчването му
16 дек 2023 15:30, Елка Василева
284

Граждани се събраха на протест пред Българското национално радио заради гостуването на посланика на Русия Елеонора Митрофанова в предаването на журналиста Петър Волгин. Протестиращите поискаха промени в обществената медия, която според тях се е превърнала в "разпространител на пропагандата и дезинформацията на Кремъл".

Още по темата
По същото време Волгин обяви във фейсбук, че Делян Пеевски е възразил срещу участието на Митрофанова, а впоследствие програмният съвет на радиото е забранил излъчването му и запита има ли връзка.

От партия "Възраждане" пък разпространиха писмо до медиите, в което се обявиха срещу "политическата цензура и двойните стандарти в обществените медии"

"Човек, който започва трета европейска война в началото на XXI век, неговите представители да бъдат допускани по този начин да разпространяват откровена пропаганда и лъжи. Чудим се какво правят политиците, защо мълчат, защо допускат този журналист, който очевидно работи като пропагандатор на чужда държава, да използва БНР. Проблемът е, че той е превърнал националното ни радио в PR практика в полза на чужда държава", заяви Атанас Шарков пред Bulgaria ON AIR.

"Искам Петър Волгин да бъде уволнен. Това може ли да бъде български журналист, който защитава българските национални интереси. Не, и Петър Волгин го е доказал нееднократно. И е позор, че той продължава да има трибуна от БНР", смята Иван Панчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 135 Е как да не участва без Ду Пя Се нямаше да им стигнат гласовете
117
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не е демократично Беевски да се разпорежда кой да бъде допуснат в БНР! Той дори не участва в сгпобената менажерия на Посолството!
116
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 119 Ами има и европейски акциз бе после ДДС и като стигне до потребителя цената е такава,каквато я виждаш иначе той бензина и 20 стотинки да струва като му слагаш акциз твърд от 2 лв пак става 2.20.Ама вземи да ходиш малко на училище и да научиш нещо,а не да пишеш и да се излагаш
115
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Виждам точно 11 човека на "протеста". Мога да събера три пъти повече в защита на Волгин.
114
1
 
18
 
! Отговори
Я кажете преди 4 месеца
какво стана с контраофанзивата, вместо да ни занимавате с интервюто на Митрофанова. Да чуем пак Зеленски и колко още стотици милиарди му трябват, за да срази руския фашизъм. Иначе и Украйна ще умре, и демокрацията заедно с нея.
113
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 63 каквото ти имаш,към митрофанова и Русия.
112
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Запада няма пари за Украйна и Русия ще започне да надделява . Т тука се пита - Да вадим ли червените знамена за да посрещаме победителите пак като на 9 септември ??? А Белене 2,0 ?
111
2
 
3
 
! Отговори
Q преди 4 месеца
До 124Еми "Ехо Москва" е давало и то не веднаж на опозицията или пък "Дожд",това,че ти лично не знаеш,не означава ,че не е било,нали ?)
110
0
 
7
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 4 месеца
Цензурата е виша форма на демокрация.
109
0
 
12
 
! Отговори
Ром"с преди 4 месеца
С публикуването на 2-*** изказали се които са против Волгин и типа "русофилството" му ,показва "Днес" за кого работи и точно против таквиз медии като "Днес" които само европатлантизма пропагандират и русофобствто се бори Волгин.А защо не може да взима интервю Волгин от Митрофанова? Ние във война ли сме с Русия ? Имаме ли димпломатически отношения-да имаме ,еми тогова ..за какво става въпрос ? само без изтръканите опорки от Вашингтон ... .Това е може би единственото радио което казва нещо истинско
108
2
 
7
 
! Отговори
кокарес преди 4 месеца
Со кереса на протеста ?
107
13
 
12
 
! Отговори
До Я па ти преди 4 месеца
"Вече две години война в Украйна и ти още не си разбрал че Путин я започна с болните си амбиции да бъде фактор в света. Нов световен ред му се приискал. Всичко можеше да се реши с преговори , но Путин реши да се прави на велик." ------------- Ама верно ли Путин започна война заради болни амбиции да е фактор в света? Щото ако не беше войната, нямаше да е фактор? Така ли бе, душко? И верно ли можеше да се реши с преговори? Дето наркоманът не ще и да чуе за тях? Не се излагай с тия писаници...
106
8
 
4
 
! Отговори
Волгин преди 4 месеца
Щях да я питам, защо руският Лукйол, който работи с руски петрол, не продава горивата на руски цени?
105
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ние в демокрация или в Комунизъм живеем? Няма да о една страна! Винаги са 2.
104
6
 
6
 
! Отговори
Ами преди 4 месеца
До да ама не Ще вилнее. Като за някои хора не е унизително да дойде един поп /Гундяев КГБ-то/, да дава наставления и да удря по масата на българския президент, не е унизително, когато руския посланик си позволява да прави каквото си иска в България, когато не е унизително да слушат заплахите на говорителя на руското външно министерство Захарова, така ще е!Тези някои хора не се и замислят, че Русия гледа собствените си интереси и не и пука за тях!
103
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А къде е Арестович ?
102
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Щом не могат да прелитат над България, как ще се изявявят по националното радио?
101
4
 
8
 
! Отговори
заптиета преди 4 месеца
и 'ора без работа - улицата определя какво се случва в България. цензура като през т.нар. "комунизъм", иначе сме били "свободния свят".
100
4
 
19
 
! Отговори
Ужас преди 4 месеца
Вместо да протестират че има цензура в БНР те приказват глупости.
99
7
 
16
 
! Отговори
Kreti преди 4 месеца
Хубаво ли смърдят дупките на укрпската посланичка докато ги лижете господа ***