Протест пред БНР заради интервюто на посланика на Русия

Програмният съвет на радиото е забранил излъчването му
16 дек 2023 15:30, Елка Василева
284

Граждани се събраха на протест пред Българското национално радио заради гостуването на посланика на Русия Елеонора Митрофанова в предаването на журналиста Петър Волгин. Протестиращите поискаха промени в обществената медия, която според тях се е превърнала в "разпространител на пропагандата и дезинформацията на Кремъл".

Още по темата
По същото време Волгин обяви във фейсбук, че Делян Пеевски е възразил срещу участието на Митрофанова, а впоследствие програмният съвет на радиото е забранил излъчването му и запита има ли връзка.

От партия "Възраждане" пък разпространиха писмо до медиите, в което се обявиха срещу "политическата цензура и двойните стандарти в обществените медии"

"Човек, който започва трета европейска война в началото на XXI век, неговите представители да бъдат допускани по този начин да разпространяват откровена пропаганда и лъжи. Чудим се какво правят политиците, защо мълчат, защо допускат този журналист, който очевидно работи като пропагандатор на чужда държава, да използва БНР. Проблемът е, че той е превърнал националното ни радио в PR практика в полза на чужда държава", заяви Атанас Шарков пред Bulgaria ON AIR.

"Искам Петър Волгин да бъде уволнен. Това може ли да бъде български журналист, който защитава българските национални интереси. Не, и Петър Волгин го е доказал нееднократно. И е позор, че той продължава да има трибуна от БНР", смята Иван Панчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
6
 
29
 
! Отговори
Жорето преди 4 месеца
Тия не са граждани, а фашизоидни ***
137
8
 
34
 
! Отговори
у лево преди 4 месеца
Антибългари се събрали да гонят Волгин. Това не е демокрация , а тоталитаризъм -фашизъм. На тия сигурно дядовците им са били бранници. Сменихме комунизма с фашизъм. Това не е демокрация жълто.пат.ници. Не сте красиви нито умни. И ни писна от вас.
136
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз отдавна съм занулил БНР и Хоризонт. Волгин отдавна не е журналист, а озлобен и ехиден рашистки пропагандатор, плювач на умнокрасивитета и един от вождовете на простогрозновитета в България.
135
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Фащисти се събраха на....
134
2
 
21
 
! Отговори
SJ преди 4 месеца
Цензура се нарича, цензура, както по времето на НРБ, на СССР, на Фашистка Германия. На това ниво на развитие е сеъвременна България. Да не говорим, че е спряно по турска заповед.
133
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
принципно е тъпо в 21 век да налагаш цензура, има хиляди други начини да се излъчи въпросното инервю, отделен въпрос е че Мутрофанова отдавна требваше да бъде изгонена, ама на сглобкаджийте не им стиска
132
0
 
3
 
! Отговори
Кой преди 4 месеца
е този иван панчев ли, пенчев ли? И аз иЗксм много работи, ама
131
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ТОВА Е ЧАСТ ОТ ПО-ГОЛЯМ СЦЕНАРИЙ В РАЗВИТИЕТО НА СВЕТОВНАТА ПОЛИТИКА. СОРОС И СВЕТОВНОТО ДЖЕНДЪРСКО ЛОБИ ОТДАВНА СА РЕШИЛИ БЪЛГАРИЯ ДА СИ ОТИДЕ БЕЗВЪЗВРАТНО. ЗА ЦЕЛТА БЕШЕ СЪЗДАДЕНА ПАРТИЯ ГЕРБ, А СЕГА ПОДСИЛЕНА С ДПС, ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА И ДБ, КОИТО С ПОДМОЛНОТО СЪДЕЙСТВИЕ НА НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ТРЯБВА ДА ИЗПЪЛНЯТ ТОВА РЕШЕНИЕ. И БЪЛГАРИЯ КАТО ДЪРЖАВА Е ПРЕДВИДЕНО ДА БЪДЕ ЗАЛИЧЕНА И НА ТАЗИ ПРЕКРАСНА ТЕРИТОРИЯ ДА БЪДЕ СЪЗДАДЕНА НОВАТА ЕВРЕЙСКА ДЪРЖАВА.
130
2
 
6
 
! Отговори
САЩисан вие на луна преди 4 месеца
До РУСКОТО РАДИО.. Козяшкият вувузел, в такъв случай с какво тогава сме по различни от тях ?
129
0
 
6
 
! Отговори
До 147 преди 4 месеца
А профашисткоамерикански бе госпожица?
128
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ето това е демокрация и либерализъм.Когато нещо не ни харесва го забраняваме.
127
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Проруски журналисти като Волгин нямат място в обществена държавна медия, каквото е БНР. Нека се изявява в частна такава, на БСП, Възраждане и др. В България има свобода на словото. Но неможе, работещ в държавна медия да пропагандира агресивна Русия, която България осъди и да оспорва официалната евроатлантическа позиция на България гласувана в НС.
126
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мнозинството да проведе истински одит и да разрови комунистическия кошер БНР. Злоупотребите с държавни поръчки и др.там са от началото на 90-те.
125
16
 
7
 
! Отговори
Истински Седесар преди 4 месеца
Искам Петър Волгин да бъде уволнен.-----Плурализмът бе залъгалка за наивници, дами и господа, която свърши. От днес поименно ще посочваме кои журналисти да бъдат уволнени, защото не ни харесва какво приказват и с кого говорят. Особено, ако тези журналисти заплашват националната ни сигурност и сплотеност!
124
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За изяви, като на Волгин, убиха Политковская!
123
1
 
7
 
! Отговори
До Анонимен келеш преди 4 месеца
Явно си прекалил с укопростиите си
122
2
 
9
 
! Отговори
асан преди 4 месеца
Събрали се 10 *** и вИе наричате това протест ? Повече шумете и Волгин ще си пусне интервюто в НЕТА и тези дето незнаеха като мен сега чакаме да го изслушаме за да видим КО толко уплаши дебелата *** и оная жълто синята помия в него
121
8
 
5
 
! Отговори
ННН преди 4 месеца
А бе тия рускопоклонници яко започнаха да наглеят !!!
120
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 112 защо си мислиш,че у крайна има християнство,като почнеш от зелевски и стигнеш до 85% са евреи.
119
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Навални за дейност, като на Волгин, е осъден на 29 години затвор!