Здравният министър не се е отказал да смени шефа на "Пирогов"

МС му дава тези правомощия
19 дек 2023 21:27, Стела Стоянова
2
Здравният министър не се е отказал да смени шефа на "Пирогов"
Снимка БГНЕС, архив

Процедурата за смяна на директора на "Пирогов" временно е спряна заради жалба на Валентин Димитров. Здравната комисия препоръча на ресорния Христо Хинков да прекрати процедурата, докато не приключат проверките на прокуратурата и финансовата инспекция.

Хинков обаче е поискал становище от Министерския съвет. Оттам му отговорили, че е изцяло в неговите компетенции да сменя директори на лечебни заведения със 100% държавно участие, пише "24 часа".

Има и доклад на вътрешния одит на здравното министерство по Закона за достъп до обществена информация, пише БНТ. Одиторите посочват, че от юни миналата година до юли тази година са обявени 13 обществени поръчки за доставка на апаратура за над 70 000 лева. 3 от тях не са съгласувани със здравното министерство.

Според одиторите директорът на "Пирогов" е избрал възможността за пряко договаряне, а не публично състезание при обявяването на обществена поръчка за доставка на храна за близо 1 милион лева. Така били ограничавани фирмите, които могат да подават оферти.

Докладът е даден на прокуратурата, а в "Пирогов" се очаква проверка на държавната финансова инспекция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: ПироговХристо Хинков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
6
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 4 месеца
ОСТАВКА НА ТОЗИ ГОСПОДИН СМЯТА ЧЕ ЩЕ ВЕКУВА НА ТОЗИ ПОСТ БЕЗ ДА МИСЛИ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ЗА БЪЛГАРИТЕ ДА И СЪЗДАДЕ УДОБСТВА ДОСТЪП ДО ЛЕЧЕНИЕ ВМЕСТО ТОВА ТРЪГНАЛ ДА УВОЛНЯВА ЕЛ РЕЦЕПТИ ДА НАЛАГА ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА