Експертът с оставка в МО: Заради мен атакуват най-достойния министър на отбраната

Кристел Чимширова публикува в профила си във Facebook позиция по казуса
7 яну 2024 20:15, Анисия Иванова
226
Експертът с оставка в МО: Заради мен атакуват най-достойния министър на отбраната
Снимка: БГНЕС

Стана ясно кой е експертът в Министерството на отбраната, който подава оставка. Кристел Чимширова публикува в профила си във Facebook позицията си по казуса, който напрегна политическите среди.

Тя е главен експерт в дирекция "Връзки с обществеността и протокол" на МО.

"Всяко нещо има край..

Единствено съжалявам, че заради мен, атакуват най-достойният и компетентен министър на отбраната Тодор Тагарев.

Утре, 8 януари 2024 г. ще депозирам оставката си в Министерството.

Още по темата

Благодаря на всички колеги, с които сме работили повече от 20 години", написа Чимширова.

Тя обясни и какво се е случило, за да се стигне до този скандал:

"В качеството си на главен експерт в дирекция "Връзки с обществеността и протокол“ на МО лично отговарям за изпращането на поканите. Обикновено това се извършва на базата на стандартен списък, според изискванията на държавния протокол, който се актуализира периодично. Поканите се разпечатват автоматизирано. Поради продължителната липса на структуриран парламент през последните години и, подчертавам, поради недоглеждане от моя страна списъкът не е бил актуализиран, което е довело до неприятната за всички ситуация. Заявявам ясно, зад действията ми не стоят никакви политически мотиви, или съображения.

Поемам цялата отговорност, като поднасям извиненията си на всички колеги, които неоснователно са критикувани, а на министър Тагарев подавам своята оставка от заеманата позиция".

По-рано през деня председателят на Народното събрание Росен Желязков обяви, че ще поиска писмено обяснение от ведомството заради липсата на покани за ритуала към председателите на парламентарните групи.

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски на свой ред призова министъра на отбраната Тодор Тагарев да се яви пред парламента и да "поеме отговорност за липсата на покана към депутати за водосвета на бойните знамена на Богоявление".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Който и да е. КАК СЕ ПОСРЕЩА ОКУПАТОР? Например Гръцки окупатор. Или Турски. Или може би Руски?
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ЕЙ РУСОФИЛИ - И В БЪЛГАРИЯ СЛЕД КРАЯ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА.
63
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Поредната калинка сложена да нищоправи и папка.И разбира се да опере нааканите *** на "гуспудин министра"Ей такъв цирк ни управлява по волята на посолството.
62
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Надяваме се, следващото правителство да развърти метлата и да измете хрантутниците и мамини дечица с дипломи от запада, които си нямат и представа, кокво правят там, на високи постове и превисоки заплати!!
61
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тагарев достоен за кого? За Русия,която загуби хиляди младежи по на 20 години,благодарение на този подлец,служител в украинското посолство на американска заплата или достоен за сина си,харчещ кървавите пари на баща си нейде из Франция! Ще има съд българи,не се притеснявайте и всички тези ще си го получат! Даааа.....
60
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мафията в държавата за да оцелее регистрира партия Възраждане и се хвана за най долните и бедни да създават конфликти и да предизвикват бедредици точно като 90те години това което установиха западните анализатори...
59
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Прав е Тагарев какво да кани депутати, то стана празник на почерпени бабаити в река.
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Aйge нeмa нyжga...
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ЕЙ БЪЛГАРИ. Както си искаме така ще го посрещнем ти няма ли да се спреш с тия плиткоумни глупости ?
56
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Некадърниците със западни дипломи ПП, внесоха хаос в държавата още преди 2 години.Това"недоглеждане", се нарича некомпетентност, меко казано, защото списъкът се актуализира всяка година, едно от задълженията на експертката "Кристел", ах, какво име! Киро просто от парапета, назначи преди година една кохорта скъпо платени "експерти и съветници", като ги устрои на високи заплати. "Геройствата" на тези аматьори са зашеметяващи, все от рода на това с непоканените политици. Но, не за всички научаваме
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 77. С кво е достоен ?
54
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Някой търси "компромати" на елементарно "протоколно" ниво, само и само да бъде уязвен един от най-стойностните министри на Евроатлантическото БГ правителство.
53
9
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
Доэ74. За такива глупости и маловажни неща, оставки НЕ се подават! Министрите НЕ пишат покани! Оставката на Тагарев е в интерес само на агесора Раша, който е нападнал независима държава исщайки да анексира територии без основание в сегашния съвременен свят! Всички цивилизовани държови подкрепят нападната страна!
52
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тагарев е много тих напоследък ми се струва, не е наперен като преди, скоро идва да плаща сметки и нещо неговата може и да не успея да я уреди хаха
51
3
 
15
 
! Отговори
до обратните преди 3 месеца
от 9 септ. досега руски ботуш не е живял у нас, а сега преброй колко хиляди янки от нато храним тук!....и не ми говорете за окупация!
50
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тагаренко ако се махне, цялата държава ще празнува.
49
5
 
3
 
! Отговори
Мир! преди 3 месеца
До 66. Каква Велика Русия бълнуваш бре? Историята е минало! Ти в миналото ли живееш? То така всеки ако мисли като Русия, няма да остане жив човек на земята от войни, да си връщат някакви стари граници от миналото. Я слез в реалността!
48
8
 
1
 
! Отговори
ВЪПРОС ОТ ПРОСТ преди 3 месеца
Добре де, ако Русия е толкова велика, а НАТО е толкова слабо, защо просто Русия не окупира скапаното НАТО и да се приключва. Нали е много слабинко?
47
6
 
3
 
! Отговори
МАЛКО ФАКТИ. преди 3 месеца
СССР беше велик съюз, заради Москва, Украйна, Германия и България, а не заради Москва, Чечня, Китай и Казакстан.
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Щом такова му е мнението за Тагарев то тогава оставката се и напълно заслужена. Тагаренко е достоен само за Украйна.