Експертът с оставка в МО: Заради мен атакуват най-достойния министър на отбраната

Кристел Чимширова публикува в профила си във Facebook позиция по казуса
7 яну 2024 20:15, Анисия Иванова
226
Експертът с оставка в МО: Заради мен атакуват най-достойния министър на отбраната
Снимка: БГНЕС

Стана ясно кой е експертът в Министерството на отбраната, който подава оставка. Кристел Чимширова публикува в профила си във Facebook позицията си по казуса, който напрегна политическите среди.

Тя е главен експерт в дирекция "Връзки с обществеността и протокол" на МО.

"Всяко нещо има край..

Единствено съжалявам, че заради мен, атакуват най-достойният и компетентен министър на отбраната Тодор Тагарев.

Утре, 8 януари 2024 г. ще депозирам оставката си в Министерството.

Още по темата

Благодаря на всички колеги, с които сме работили повече от 20 години", написа Чимширова.

Тя обясни и какво се е случило, за да се стигне до този скандал:

"В качеството си на главен експерт в дирекция "Връзки с обществеността и протокол“ на МО лично отговарям за изпращането на поканите. Обикновено това се извършва на базата на стандартен списък, според изискванията на държавния протокол, който се актуализира периодично. Поканите се разпечатват автоматизирано. Поради продължителната липса на структуриран парламент през последните години и, подчертавам, поради недоглеждане от моя страна списъкът не е бил актуализиран, което е довело до неприятната за всички ситуация. Заявявам ясно, зад действията ми не стоят никакви политически мотиви, или съображения.

Поемам цялата отговорност, като поднасям извиненията си на всички колеги, които неоснователно са критикувани, а на министър Тагарев подавам своята оставка от заеманата позиция".

По-рано през деня председателят на Народното събрание Росен Желязков обяви, че ще поиска писмено обяснение от ведомството заради липсата на покани за ритуала към председателите на парламентарните групи.

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски на свой ред призова министъра на отбраната Тодор Тагарев да се яви пред парламента и да "поеме отговорност за липсата на покана към депутати за водосвета на бойните знамена на Богоявление".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
13
 
! Отговори
Вероятно преди 3 месеца
Тази Некомпетентната "калинка"-уж работила 20 години в Министерството на отбраната, кой знае от кого назначена с връзки, може да е саботирала Министър Тагарев, затова да не е пратила поканите на всички.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 70. Щото са си руски.
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Лесен Въпрос. Защо ще окупират Варна ?
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До хе хе хе - Те там отдавна така си приказват, лошото е, че и нашите политиците почнаха така. Ти го виждаш, че е черно, ама Денков те убеждава, че от бяло по-бяло.
41
1
 
7
 
! Отговори
хе хе хе преди 3 месеца
А пък в Хамерика от някакъв пътнически самолет се откъснало едно парча. После излязъл някакъв експерт и казал, че хамериканските авиолинии са най-сигурните авиолинии в света и че всичко е точно. Даваха го по телевизията:))))
40
2
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 3 месеца
Не им трябва покана. Само желание. Само.
39
0
 
10
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 3 месеца
Какво занимавате българсщия народ с някакви си покани и обидени депутатчета? Пука му на българинът, кой бил поканен и кого пропуснали! Има по важни проблеми в България! А личните отношения депутати и министри да си ги изяснават Лично, а не през медиите! Обидени ми го играят, много важно, пека че ни дреме! Даъте да видим заплати, пенсии, пътища, здравеопазване ...
38
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен сигурно по същата причина, поради която се опитва да завземе независима Украйна, МОЖЕ БИ? Как мислиш?
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Колко ти брои "достойният министър на отбраната" за да гръмнеш???
36
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 51 - Те и укрите убиха българско момче на фронта, ама се правиш, че не зи забелязал. То пък беше избрало да се сражава на страната на руснаците. Пълнолетни са и изборът е техен. Жалко за прекършените млади животи. Ако Зельото не се беше правил на интересен..........
35
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тая не моа да и разбера само името бе Кристел Венедикт Чимширова кое е името кое фамилията кое по мъж кое по жена кой кой е ? Да не би и тя да е от новоконституционните двойнограждванствувани ?
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По-голям виц не съм чувал.
33
6
 
12
 
! Отговори
Страх го е! преди 3 месеца
Тагарев го е страх,затова не е поканил гости! Руснаците искат да го фитнат! Изби бая руски момчета и ще го отнесе! Само не зная по какъв начин ще го екстрадират от планетата Земя! Най вероятно с Новичък или СМЕРШ!
32
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Те, обидените непоканени, че се вземат много насериозно, е едно на ръка. Ама и Тагаренко, че не става за нищо и все му се случват издънки с експертите също е вярно. Подбирал ги е според себе си.
31
2
 
7
 
! Отговори
aaaa преди 3 месеца
каква оставака бе .Дисциплинарно уволнение за несправяне със работата!Толкоз години експерт а не знае каква и е работата.Машините и пишели поканите !А тя само ги слагала в кошницата а младшият сътрудник ги носил до пощата!
30
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да почива в мир българското момче от Левски, което го убиха руснаците в Украйна! Поклон момче! Не си забравен! Битката ти тепърва започва!
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Там само Експерти работят.
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Неграмотни управляващи!Присъствието на Водосвет е задължение на всеки Православен християнин, още повече властимащ.Хората присъствали на водосветите да не би да са получило покани лично от Патриарха и военният министър?Това не ви е сватба, да раздават покани!
27
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Алооо. Има и на суахили преведени трудове. Даже и на старогръцки Даже са направили и глинени плочици с клинопис.
26
2
 
8
 
! Отговори
нафърфорий преди 3 месеца
Е, па правъ е бившатъ другарка-гопожа дето 20 години е служила като агент на чужди интереси у МО, а, ся съ чудим как стана така, че Бг няма боеспособна армия, щоту верну го рече лелката - немъ по изпълнителна и послушнъ марионеткъ от Тагаренко !!!