Не с гурме, а със скара бай Кирчо върти успешен бизнес

В рецептите залага на семейните тайни
7 яну 2024 17:32, Анисия Иванова
57

Докато в престижните класации елитните ресторанти се борят за висок рейтинг с различни гурме специалитети, все повече се засилва интересът на клиентите към малките заведения, чиято кухня се доближава до домашната. Въпреки предизвикателствата на времето в Стара Загора един мъж успява да запази именно един такъв бизнес.

Кирил Атанасов посвещава целия си живот на ресторантьорството. Преминава през различни позиции - продавач, касиер, барман, сервитьор. Най-топли спомени пази от времето, в което управлява ресторантите на Автогарата и ЖП гарата.

"На Автогарата беше лудница. За два часа сме продавали над 200 супи. Евтини бяха цените тогава. Народни цени. Хората имаха и пари, а сега времената са други. Хората умаляха. Нямат възможности", разсъждава бай Кирчо.

Преди близо 30 години отваря заведение. Най-предпочитана от клиентите му е скарата, но рецептата е семейна тайна между него, съпругата му Мария и дъщеря им Елена, които също работят в семейния ресторант.

"Има вече и някои други тайни, но са тънкости. Скара има ли, работа има. Няма ли скара, няма работа", споделя още Кирил.

И все пак, ако усетите, че вкусът на традиционните за българската кухня кюфте и кебапче е по-различен, бъдете сигурни, че Бай Кирчо е издал рецептата си.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
НАЙ-ТАЙНАТА ТАЙНА Е КЕБАПЧЕТО НА СКАРАТА ДА Е НАПРАВЕНО ОТ МЕСОТО НА БЕ-Е-Е... ОСТАНАЛОТО СА ПОДРОБНОСТИ!!...
36
0
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Гурме-гладен; скара-добре нахранен.
35
0
 
0
 
! Отговори
OOoха мамашааа преди 3 месеца
До Варненец Варна и варненско такива извращения са ми предлагали, и какви имена са им измислили само - там не припарвам повече! Не че София е цвете, ама поне ги няма хюмнетчийските имена :)
34
2
 
4
 
! Отговори
Пиянде до 23 преди 3 месеца
?!?! Моляяяя ??? Костен бульон в шкембе чорба? Човек, на теб трябва да ти се забрани да припарваш до котлон! Ако вкуся подобно извращение ще ме канонизират! На най ппростата чорба да слагаш костен бульон е психиатрична девиация.
33
0
 
13
 
! Отговори
Вуте от Световрачане преди 3 месеца
Аз най обичам черен хайвер с водка Белуга ,обаче немам хайвер и водка и си пием домашна рикия с кисело зеле!
32
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Стефчооо Стефчо, 21 век Стефчо . Всичко тече всичко се променя само наш Стефчо още в отоманско време със селските традиции и цялата Гранде селяния българска...пречиш Стефчо пречиш с това мислене да влезем в Европа.. .заради теб сме все след мухите та в ляво
31
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До стефчоКебапчето е точно толкова старобългарско ястие колкото и патешко конфи.
30
4
 
20
 
! Отговори
стефчо преди 3 месеца
Ами какво да ядат бе аланкоолу,това са стари Български храно дето са ни съхранили като традиции и народ. Да гледат мастър шеф ли,или черешки на торти? Патешко магре със трюфели ,или рибай стек с пуширано яйце и филе от сьомга със авокадо???
29
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво гурме за българи бееее...? Тея хора жулят шкембички мирезливи пачички с чесън и лютиво ама яко докато не им виснат сополяците над тенджерата , варени свинарски крачка също много кльопат...ти за гурме и вилици и салфетки ще им говориш...
28
4
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 3 месеца
Нещо на ток му скарата на бай Кирчо ,та да си пази , всичките му там, тайни и секрети ,те същите , като скарата му
27
3
 
11
 
! Отговори
донос.бг преди 3 месеца
Платена публикация?
26
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В различните краища на страната шкембето се прави по различни начини. Оригиналното е шопското шкембе с мляко прясно и масло, както е написал по-долу един човек. Видя ли шкембе с кисели млека, олио, ясно че икономисано и бягам далеч.
25
0
 
12
 
! Отговори
Варненец преди 3 месеца
до 35 А, бутилка водка от мен имаш! Варят се и телешки кокали за бульона, защото в кокалите има специално вещество което овкусява чорбата!
24
0
 
21
 
! Отговори
фен преди 3 месеца
И аз си купих домашна Българска прода прасе от Сопот. Топи се в устата,има доста сланика която наложих в сол,праз и черен пипер.Като правя пържоли мирише в цялата махала. Малко по-скъпо дойде ,но вкуса е ..........
23
4
 
4
 
! Отговори
До 31 преди 3 месеца
Синди ,да си пишеш и отговаряш си има мед.название което един постоянно ти го казва!!!
22
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз правя шкембе със фермерско младо телешко, което аз произвеждам. Варя го в костен бульон (аз го произвеждам) и вода. Малко сол. 50/50 разреждам с прясно мляко. Запръжка с италиянско биволско масло и първокачествен червен пипер кайенски. Домашен ябълков оцет, чесън. Лют кайенски едър пипер. Мммм- вкусотия! А какви отпадъци ядете из ресторантите не ме интересува.
21
9
 
2
 
! Отговори
Варненец преди 3 месеца
до 30 Е, то е ясно че така ще кажеш защото навсякъде в България освен на Гюрлата във Варна вместо истинска вкусна телешка шкембе чорба си ял фекалии и затова си с такова впечатление. Разбирам те напълно!
20
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Едно време гледахме прасе, татко го хранеше с коприва, хляб, разни билки и растения, жълъди, тикви, варени картофи, вкуса на месото беше космос, все още подобен вкус не съм срещал.
19
23
 
4
 
! Отговори
do 26 преди 3 месеца
В интерес на истината си доста прав... Само плиткоумници с ниски доходи ядат кюфтета и кебапчета.
18
16
 
5
 
! Отговори
До 29 преди 3 месеца
Варненски бедняк мякащ, наши ти казах от какво се прави. Фекалии. От там идва мирисът, дето бачерите обожавате.