Не с гурме, а със скара бай Кирчо върти успешен бизнес

В рецептите залага на семейните тайни
7 яну 2024 17:32, Анисия Иванова
57

Докато в престижните класации елитните ресторанти се борят за висок рейтинг с различни гурме специалитети, все повече се засилва интересът на клиентите към малките заведения, чиято кухня се доближава до домашната. Въпреки предизвикателствата на времето в Стара Загора един мъж успява да запази именно един такъв бизнес.

Кирил Атанасов посвещава целия си живот на ресторантьорството. Преминава през различни позиции - продавач, касиер, барман, сервитьор. Най-топли спомени пази от времето, в което управлява ресторантите на Автогарата и ЖП гарата.

"На Автогарата беше лудница. За два часа сме продавали над 200 супи. Евтини бяха цените тогава. Народни цени. Хората имаха и пари, а сега времената са други. Хората умаляха. Нямат възможности", разсъждава бай Кирчо.

Преди близо 30 години отваря заведение. Най-предпочитана от клиентите му е скарата, но рецептата е семейна тайна между него, съпругата му Мария и дъщеря им Елена, които също работят в семейния ресторант.

"Има вече и някои други тайни, но са тънкости. Скара има ли, работа има. Няма ли скара, няма работа", споделя още Кирил.

И все пак, ако усетите, че вкусът на традиционните за българската кухня кюфте и кебапче е по-различен, бъдете сигурни, че Бай Кирчо е издал рецептата си.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
4
 
! Отговори
Варненец преди 4 месеца
Аре вееее, от какво се прави бульонът на ИСТИНСКАТА телешката шкембе чорба? Не чух???
16
19
 
5
 
! Отговори
До 20 преди 4 месеца
Не искаш да разбереш как се прави бульонът. Ако разбереш, тайната, няма да близнеш повече шкембе. Лек жокер- миенето, фекалиите и мирисът им. Абе, бедняшки вкусове, какво да ти кажа. НалиОТ си обича вонящи неща.
15
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С тази, която имам, не са ми необходими Австралийки!
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 23 И аз съм ял на " Капана" в Бургас шкембе. Разликата от на Гюрлата във Варна е от земята до небето по отношение вкусовите качества на телешката шкембе чорба.
13
2
 
10
 
! Отговори
фен преди 4 месеца
В Пловдив съм,няма как да знам на гюрлата шкембето. Но в "Капана" в Бургас съм ял много пъти и е чудесно там!
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Една приятелка от Сидни Ав$тралия много обича големи ке6апчета
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 19 Остави това колко е мито шкембето. Бульонът му от какво се прави??? Там е тайната на уникалния му вкус. А ти ако си ял шкембе на гюрлата във Варна ще си влюбен веднага в него. Варненци ме разбират. Няма варненец който обича шкембе чорба и да не е ял такава в Гюрлите на Варна.
10
13
 
7
 
! Отговори
фен преди 4 месеца
Исктинското шкемебе се прави ,като шкембето не се мие хубаво за да мирише на това което съдържа. ПОзнах ли?
9
6
 
2
 
! Отговори
Варненец преди 4 месеца
Една бутилка водка за този който ми отговори!
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 13 Безимен, то като оня виц...Келнер, прясно ли е кюфтето? Келнерът: Да, съвсем прясно! Допреди малко лаеше!
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много ясно. Какви ресторанти, какви гурмета? Българинът е беден. Иска чорба и скара. Това е най-сигурният бизнес.
6
9
 
4
 
! Отговори
Варненец преди 4 месеца
Истинската вкусна шкембе чорба не знаят как се прави на 99% от готвачите в България. Само един въпрос ако някой си мисли как се прави като тази на заведения Гюрлата във Варна. От какво се прави бульонът на тази чорба???? Аз съм ял на десетки места по България шкембе чорба...не вървят пред тази на заведения Гюрлата във Варна. Та, от какво се прави бульонът на шкембе чорбата? М???
5
3
 
31
 
! Отговори
бай работник преди 4 месеца
СЪс хибридбите Кауфландски породи свинско,вкуса на всички меса е еднакъв. Вече не правя разлика между пилешко и свинско...все тая безвкусна подметка е!
4
14
 
15
 
! Отговори
Катя преди 4 месеца
Печена кайма на скара с неизяснен произход и съмнително качество се възвеличава като най-изтънчена и традиционна кулинарна наслада в България. Щеше да е тъжно, ако не беше смешно...
3
12
 
9
 
! Отговори
българин преди 4 месеца
Да ме извинява бай Кирчо от Стара Загора , но царете на кебапчето са в Северозападна България - Враца , Монтана , Видин и най-вече Лом ! Който не вярва да отиде да провери ! Също и в Белоградчик !
2
7
 
18
 
! Отговори
Минуващ преди 4 месеца
Семейната тайна за скарата е че кебапчетата са от Метро. Представям си на автогарата какво са продавали. . .
1
5
 
42
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 4 месеца
Предпочитам точно такава кръчма, пред лъскави те и натруфени бар да ци със сибственици - мафиоти.