Адвокат: Убийството на Кирил Русев не е добре обмислено

Според Людмил Рангелов извършителите може да получат доживотен затвор без право на замяна
10 яну 2024 21:55, Красимир Ангелов
14

"Граничен пункт "Стрезимировци" е слабо натоварен в този сезон. Не са били достатъчно бдителни. Но това означава, че имат възможност за по грижливо сверяване на информацията. Има и разлики във възрастта на лицето, което минава и в документа за самоличност, представен от него", заяви адвокат Людмил Рангелов в студиото на "Денят ON AIR" по повод на жестокото убийство в София.

Още по темата
Според него убийството не изглежда предварително и прецизно да е помислено.

"Склонен съм да приема, че в момента, когато са се опитвали да мотивират човека да върне някакви пари, е възникнало нещо. Толкова много грешки в прикриването на престъплението говорят, че или са прекалено глупави и самонадеяни, или наистина не са имали време достатъчно добре да прикрият средите. Прав е началникът на Столичната дирекция на вътрешните работи, че благодарение на бързите действия не са им оставили време добре да замаскират следите", коментира Рангелов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Нормите са достатъчно добри, за да се осъществява ефективен контрол върху всяко лице, което влиза и излиза от държавата, но ако хората не си гледат работата, няма как да има ефект, смята адвокатът.

"Не може до такава степен да бъдат обвинявани граничните служители. Качествените хора, които отиват някъде да работят, особено в службите, трябва да обичат работата си. Към това трябва да се добави подготовка и компетентност", заяви гостът.

Извършителите на жестокото убийство в София могат да получат доживотна присъда без право на замяна, стана ясно от думите му.

"Ако нищо друго от класифициращите обстоятелства не е налице, е ясно, че това е убийство с користна цел. Ще се добавят всичките наказания за другите престъпления. Едното от лицата се е занимавало с лихварство, което също е престъпление", обясни Рангелов.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
е има някои преди 3 месеца
грешки и недомислия . Първото е че ситуацията е била критична - Кой Завари . За объркването има Причини . Задлъжнелия е искал пръв да какамуши заемодаващия . В корема е като по книгите . Гробищара е стрелял на месо . Ще видим . Толкова години е била тази препирня . Така се е случило . Справили са се . Живи са . Доносника не е . Явно ги е топил на конкуренти , или наглите . Не се знае .
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А убийството на Трактора е добре обмислено :)))
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Въпрос на ценностна система. Секой у България е роден да кара Ферари, да живее в тризонет и за пари е готов и в ада да влезе. И съвсем логично като има търсене се появява и предлагане. Време само за лихвари.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Интересно как всеки интервюиран във връзка с този случай отнема вниманието от министерският син и сякаш се опитва да го оневини. Казват, неумишлено, непланирано. Освен това защо се казва, че по- вероятно убиецът да е гробарят!? Синът няма ли по- сериозен мотив от този на гробаря? С две думи, от сега се казва, че синчето на министърчето може и да мине с условна.
6
1
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
Мало умник :))))Тоя ми прилича на старчето, дето Бени Хил постоянно го плеска по темето :)))
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За да излязат за Сърбия дори за 1 час им трябвало техни лични карти и лична карта на убития за този,който се представил за убития,които да представят на излизане на българска граница,ако на ГЛПП не ги предупредят,че за влизане в Сърбия са необходими техните лични паспорти и естествено този на убития за който някой от тях се представял вместо него на ГКПП,а освен това и майката на убития,която звънила за изчезването на сина й като е знаела къде е отишъл тя се е съмнявала в някои от тях и съобщила
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На тоя и един друг набеден Марковски - младши им се прови нон стоп реклама, но не ги наемайте, меко казано са празнодумци и некадърници. Само ще си дадете парите на вятъра.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Адвоката от какво не е доволен? Че не е добре обмислено ли? Трябвало да се консултират с него значи...
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дърт комунист и пенция и заплата влачи :)))
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Чудя се като правят инвентаризация някъде дали ще засегне по предното им управление дето някои окрадоха целия град и избягаха всички млади хора за една община питам че доста крадци от трийсет години си стоят непокътнати в община Ловеч