Добрев: За какво е осъдена фирмата на Асен Василев за 5 млн. лева?

Той припомня обвиненията на датчанин и американец
Обновена: 14 яну 2024 12:43 | 14 яну 2024 12:36, Петър Бойчев
81
Добрев: За какво е осъдена фирмата на Асен Василев за 5 млн. лева?
Снимка БГНЕС

Един американец осъдил фирмата на Асен Василев да му плати 5 милиона лева. Но, за да не платят, продали имотите и източили парите. Помогнала им "винетната кралица" с нейните 100 милиона лева комисионни от търговията с винетки. До тук всичко ясно ли е? Според мен да. Това написа в своя фейсбук профил Делян Добрев.

"При цялата "сочност" на историята кой на какви пари купил-продал, има ли пране на пари, има ли скрит рушвет от "винетната кралица" и т.н., пропускаме според мен основното! За какво е осъдена фирмата на Асен Василев на 5 милиона? Какво е направил? След като е осъден да плати, значи съдът го е намерил за виновен. Виновен за какво? Измама, далавера, кражба, финансова злоупотреба? За какво е осъдена фирмата на Асен Василев да плати 5 милиона лева", пита Добрев в своя пост.

"Това дело е вървяло години, тоест петте милиона са за нещо от периода, в който самият Асен Василев е бил управител на фирмата. Няма как да не си спомним за датчанина Мортен Лунд, който каза преди години по адрес на Асен Василев: „Той е измамник, но е много, много умен. Не измами само мен, а и свои приятели. Той заедно с няколко програмисти взеха кода и заминаха за Китай и го продаде на китайското правителство. Софтуерът беше собственост на компанията, а той просто го взе и го продаде сам", заяви Мортен Лунд пред bTV", припомни депутатът.

"Сега освен за датчанина, разбираме и за някакъв американец... Това не е ли рецидив? Тези хора не се ли наричат рецидивисти? И сега стигаме до най-важния въпрос! Как е възможно да имаме за финансов министър човек, който по думите на потърпевши се е занимавал с международни измами и чийто фирми са осъдени от съда да плащат милиони левове обезщетения? Въпросът ми не е риторичен", написа в заключение Добрев и добави: "И да не забравяме! Тези са "коалицията на почтените". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 3 месеца
"Вълкът козината си мени ,но нравът никога"- това е вождът на ГЕРБ. С едната ръка "хвали- гали " - "уж" Асен Василев, а с другата ,чрез придворния си лакей - дал му ролята да се прави на "бунтар" ,което е повече от смехотворно атакува ПП и конкретно Асен Василев ,защото той го ненавижда и прави всичко възможно с всякакви методи и средства ,които са в неговите "запазени марки" ,за да му отмъсти и унищожи.
65
2
 
5
 
! Отговори
Кокорчо преди 3 месеца
Кокорчо, нека ти припомнят и илевън "подвизите" ти? Заслужава си! Нагъл мошеник, с опулени очи от лакомия и простотия. Просто Кокрчо.
64
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нищо на се разбира.
63
3
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 3 месеца
ами 100 000 долара дадени за лобизъм на кого са дадени кои стои зад тази фирмакакво ще лобира кои знае къде се намира българия и това е някакво мошеничествос наши пари пак гласуваите за тях докато продадат територията ни на някои други сега къде им е щаба като продадоха къщата си
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе досега всички били министри влизат скъсан, като ***, а излизат мултимилионери от министерството. Не ми се изброяват всички, но нема един читав да е свършил нещо за народа осен за себе си
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво има толкова между Дилян Добрев и Асен Василев че Добрев постоянно да му скача.. Или пари или жена или мъж . Друго няма какво да е. Добрев да изплюе камъчето.
60
1
 
12
 
! Отговори
Шопендар преди 3 месеца
На сащ са им полезни такива субекти,с такава характеристика,корумпирани,продажни,престъпници,както виждаме,те продават България ,и изпълняват послушно волята на господарите си от посолството.по всичко си личи че са летели на над 8000 метра височина без кислородни апарати, но завзеха държавата заедно с герб и дпс.
59
2
 
3
 
! Отговори
Ме преди 3 месеца
Аз пък знам един продава софтуер с регистра на БЪЛГАРИЯ и ЕГН на всеки който има фирма и кой как е свързан с други фирми
58
12
 
6
 
! Отговори
Това, което преди 3 месеца
намеква Добрев е, все едно аз да си продам апартамента, да нямам задължения за ток, вода, парно и данъци, и да ме обвиняват, че имам задължения, които е направил следващия собственик.
57
17
 
5
 
! Отговори
Този от преди 3 месеца
дете мрази Асен Василев, и всякакви помии лее отдавна. Фирмата е продадена от Асен Василев, така че след него какво се е случвало, не ни интересува. Той се е издължил за кредита. Може да се провери във всякакви регистри. Всичко е прозрачно.
56
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ББ е хванат за топпките, и а е мръднал а са ги скъсали, А Асан и Киро ще берлебействат както си искат, българският народ си е виновен, на тия постове не са дошли без негова помощ.
55
7
 
13
 
! Отговори
. преди 3 месеца
Аз помня когато този плъх беше забърксн в корупционен скандал и тиквата се наложи да го накара да си оусне оставка , уж от морални подбуди , или паметта ни е къса или наглоста не знае граници , сигурно и двете.
54
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
52 - да не би е "винената кралица" Роза Георгиева доколко съм чувал.
53
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Точно затова е финансов министър! Щото е компрометиран.
52
1
 
9
 
! Отговори
Така преди 3 месеца
Намалете децибелите, ей! А бе вие глухи ли сте? И при Станишев беше по-тихо. Алоооууу, действия ли искате?
51
5
 
33
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 3 месеца
Делянчо мамин много си прав, ама що питаш хората, по-добре питай Баце може ли да имаме такъв министър. И да знаеш само Баце знае дали Василев ще е министър и след ротацията. А е възможно Баце да каже, че този Василев не го познава, това се оправяй сам, щото той и Влади Горанов не го познаваше.
50
5
 
14
 
! Отговори
Така преди 3 месеца
ПП-ДБ да намалят децибелите. А бре, комунисти, докога ще ни тормозите с шум бе? Кои сте вие бе, да ни налагате шум, да не можем да мислим, кои бе? Левундери, вие като не мислите и само крадете, има хора, които искат да работят.
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
КОЙ Е "винетната кралица"?
48
3
 
21
 
! Отговори
Така преди 3 месеца
Преди някакви фирми за десетки милиони долари, а сега България за десетки милиарди. Съд, затвор, линч.
47
4
 
23
 
! Отговори
Така преди 3 месеца
Съд, затвор, линч. Никаква милост за РЕЗИДИВИСТА Василев.