Денков: До 6 март кабинетът трябва да подаде оставка, за да встъпи новият

Критиките към даден министър не водят непременно до смяна
16 яну 2024 21:52, Стела Стоянова
41
Денков: До 6 март кабинетът трябва да подаде оставка, за да встъпи новият
Снимка БГНЕС

"Всеки един може да бъде критикуван, включително и аз, но е факт, че кабинетът се справи с огромна част от задачите си. Дори да сменяме министър, ще му благодаря за направеното. Има смисъл от смяна, само ако знаем, че ще дойде човек, който притежава желанието и качествата да се справи, а не като самоцел - да бъде истинска алтернатива. На 6 март най-късно кабинетът трябва да е подал оставка, за да може максимално бързо да встъпи в длъжност новият - на Мария Габриел". Това заяви премиерът акад. Николай Денков от швейцарския курорт Давос, където участва в Световния икономически форум, в „Интервюто в Новините на NOVA”.

По думите му изпълнението на управленската програма е най-важно. "Критиките към даден министър не водят непременно до неговата смяна. Опитът на министрите е плюс, добре е всеки да довърши своите дейности. Никога не съм искал оставката на вътрешния министър, не защото нямам критики, а защото знам, че не е лесно да се намери човек, който да отговаря на всички очаквания, от всички страни. Съставът на Министерски съвет трябва да работи заедно, а всеки отделен министър има своята тежест. Доволен съм от екипа, който имахме", заяви той.

Денков разкри, че за него първоначалната реакция след случая в Стара Загора не е била адекватна, затова отново е говорил с Калин Стоянов. "Има период на натрупване и узряване във всеки един министър и затова трябва когато видим, че има напредък, да подкрепим усилията му. Критики има и към военния министър, но това не значи да се иска неговата смяна'', посочи министър-председателят.

Според него регулаторите трябва да бъдат попълнени с хора с нужната експертиза и биография. "Няма да има квоти и сме се разбрали за това с ГЕРБ и ДПС. Не са обсъждани конкретни имена. Разговаряхме как да бъдат включени НПО и браншови организации, които да оценят качествата на кандидатите", подчерта Денков.

Той коментира и форума в Давос. "Срещата с Google беше насочена към търсене на партньорство. DeepMind работи с българския институт INSAIT, водещ в сферата на изкуствения интелект. Обсъждахме възможностите за развитие на това сътрудничество за бизнеса за хората у нас. Разговаряхме как да навлезе изкуствения интелект все повече в образованието, както и как да се подпомогне правителството във връзка със социалните услуги за хората", разкри премиерът.

Според него огромен проблем е използването на външните опасности, за да се разединят обществата и хората да се настроят един срещу друг. "Давос е един от форумите, който дава възможност да разгледаме тези опасности и да се обединим срещу тях. В този контекст Украйна има своите предложения за търсене на траен мир. Трябва да стигнем до решение, за да не възникват нови подобни заплахи", категоричен е академикът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
gogo преди 3 месеца
трябва да подаде оставка - НЕЗАБАВНО!!!!народен съд за вас драги! сигурно си го спомняте ;)
18
0
 
1
 
! Отговори
СЬсел Денк0ФФ преди 3 месеца
"Разговаряхме как да бъдат включени НПО и браншови организации, които да оценят качествата на кандидатите", подчерта Денков... " Грантово мотивирания Сапунджи АкаДенкооку изпълнява поредните инструкции на Дийп Стейт-а с широко разтворени задни бузки,прехапан език и присвити от удоволствие миши очички... ГнYсн0!!!
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
6 март ще е денят в който ще се радваме и стоадаме. Отърваваме се от Денков, но ще търпим Габриел.
16
0
 
8
 
! Отговори
Хаха ха преди 3 месеца
Бьлгарина заслужава да го - гаврятКогато се гласуваше той бе за гьби , вкьщи пред телевизора или вьобще не отиде до урнитеБаце бе прав с 200 за матряла тогава е доволен
15
0
 
7
 
! Отговори
промяна преди 3 месеца
ТРАВЕС.ИТ. До къде ни докараха? Хора дайте да се вдигаме и да я изметем тая ***. Борисовци,Василевци,Петковци и т.н. всички са за трепане. Вижте какво правят в Германия,Франция,Румъния.Италия излиза на 22.01. Хърватите и та набират скорост. Само ние сме доволните овце.
14
0
 
6
 
! Отговори
Вьзмутен преди 3 месеца
Отставка на кабинета и нови избори всичко друго е подигравка с демокрацията и конституциятаУтре ще решьт , че като - пп отиде по островите - герб ще поеме след тях без нужда от избориСтига подигравки с бьлгарина
13
1
 
3
 
! Отговори
Съвет преди 3 месеца
До Предлагам Денкооглу 1 Това го припомни на Путин , да знае как да постъпи след загубата .
12
1
 
5
 
! Отговори
Питам преди 3 месеца
Ами ако кабинета не подаде оставка , какво правим ?Другия вариант е Радев отказва да назначи другото правителство на Габриел. Какво правим тогава ?Сбъркана работа.Промяната трябва да става автоматично.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Извинявай, ама никой не ви е давал правото да си управлявате както си искате! Дори конституциата искате да промените, само и само да сте на власт! Толкова наглост няма никъде, а ми говориш за недемократичност и фалшиви новини! Ако народа не се вдигне на Денкова зима, по подобие на Виденовата, значи вече сме си отишли като нация. Да бяхме убили някого като в Румъния, та ако ще и деца ти, като си дойдат от чужбина!
10
0
 
10
 
! Отговори
toti преди 3 месеца
Алоооооооооо Денков..........ама работете бе,до март има 2 месеца,а всеки ден едно и също ли ще брамчите по тези студия.....кога заработи тоя парламент и ква работа върши,никой не казва,а само хвърчите по разни форуми,моруми и харчите държавни пари!11 Ха сметнете от началото на месеца колко милиона похарчихте залудо!Само минералната вода и тока тези в СОС не могат да си платят!!
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Затова ли гласувахме за вас, за да върните боковистите на власт?
8
0
 
13
 
! Отговори
Хмм... преди 3 месеца
Кабинетът според Конституцията подава оставка когато, първо му е гласувано с мнозинство вот на недоверие, второ, когато има вълна от протестни действия срещу даденото правителство и то не може да функционира нормално. Такова чудо, ама ние се разбрахме с другите от сглобката да правим ротация и да идват те НЯМА никъде като конституционен текст!
7
0
 
15
 
! Отговори
Сандо преди 3 месеца
оставката на кабитеа означва автоматично нови избори. Не знам как си го представят това с ротацията. Може би пак искат да погазят конституцията
6
0
 
13
 
! Отговори
половин милион преди 3 месеца
500 000 евро е таксата за срещата в Давос. направете си изводи.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кой ще понесе отговорност за съсипването на енергетиката. Всички във власта от последните 15 г. превърнаха България от страна износител на енергия в страна вносител. Това е предателство към цялата страна. Некадърността и политическите назначения, разбиха страната.
4
11
 
0
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 3 месеца
Една копейка хейтър ги пуска всичките тези коментари и уж че много така мислят :)
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
има вид на комунистическа изтривалка.
2
3
 
17
 
! Отговори
Дежавю преди 3 месеца
Докато четех в тълковния речник какво е значението на думата шушумига, внезапно се сетих за Денков.
1
1
 
17
 
! Отговори
Предлагам Денкооглу преди 3 месеца
Не е ли по-добре да последвате примера на вашия идол бай Хитлер? Влизане в бункера, малко цианкалий, после пистолет Валтер в чу.т.урата, накрая самозапалване като виетнамски будист?