НАП спипа над 600 нелегални сайта за хазарт

Те са публикувани на интернет страницата й
17 яну 2024 16:30, Стела Стоянова
15
НАП спипа над 600 нелегални сайта за хазарт
Снимка БГНЕС, архив

Националната агенция за приходите се похвали, че е разкрила стотици сайтове, които организират онлайн залагания, без да имат лиценз за такава дейност.

През последните три месеца на 2023 г. изпълнителният директор спря над 600 сайта, чрез които се организират хазартни игри от дружества без действащ лиценз по Закона за хазарта, съобщиха от НАП.

От агенцията уточняват каква е процедурата срещу нарушителите:  

След публикуване на решението в страницата на НАП, сайтовете, посочени в него, трябва да преустановят дейността си до 3 дни.

НАП сезира съда, ако установи, че след изтичане на 3-дневния срок нерегламентираните онлайн платформи продължават да да достъпни за българските потребители и те могат да правят залози.

В такива случаи магистратите на свой ред издават разпореждане към доставчиците на интернет услуги у нас да прекратят достъпа до хазартните сайтове и техните поддомейни.

Решенията на изпълнителния директор на НАП, както и разпорежданията на Софийския районен съд, се публикуват в рубриката „Онлайн хазарт“ в сайта на приходната агенция.

НАП поддържа актуален списък на интернет страниците, чрез които се организират хазартни игри от лица, които нямат действащ лиценз по Закона за хазарта.

В случай че потребител попадне на нерегламентирана онлайн платформа за залози, може да подаде сигнал на llegal_gambling@nra.bg, съветват данъчните. Подателят на сигнала трябва да посочи сайта, както и своя интернет доставчик, пише "Сега".
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Има ли преди 3 месеца
Легални
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Еха, цензурка ...
9
2
 
0
 
! Отговори
Обективен преди 3 месеца
Шарлатанството е повсеместно - на летището в Мюнхен са арестували Арнолд Шварценегер за контрабаннда на скъпи часовници.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Спрете ги всички сайтове, за да се рекламира Хазарт , трябвало да се рекламира "бонус" вече ве рекламите дори не го използват . Т.е незаконни реклами на хазарт.
7
0
 
6
 
! Отговори
alf преди 3 месеца
какъв онлайн бе корумпирани педоси половината казина плащат кеш на работниците си нищо не се декларира на метри от 1 РПУ
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цялата работа да не би някой да спечели и Асен да не знае и да не може да му вземе данък...
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ит Не знам за тея, но бях при едни други, като интервюто ми беше "ако ти давам едни пари, ще си мълчиш ли?".
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не знам, дали е от божков, ама някой от тея "недостъпните", даваха много по-хубави коефиценти, а машинките им редовно са далеч, спрямо някои от родните бетове.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Мда - Грешка, приятел. Божков се върна. Още 2010-а, като бях 12-ти клас, на мой роднина, работещ като управител в казино на Божков, му показах апликация за Андроид, коиято имитираш "Пеперудките", ако ги помнят комарджиите - Онзи директно ме отсече и каза, че от 2004-а насам, е имало "забрана" за онлайн хазарт и "ония отгоре" не давал. Виждам, че не си е променил политиките
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"В такива случаи магистратите на свой ред издават разпореждане към доставчиците на интернет услуги у нас да прекратят достъпа до хазартните сайтове и техните поддомейни" - Не съм за хазарта, ама да го дyxате до задавяне!
1
1
 
11
 
! Отговори
Мда преди 3 месеца
Брей и тия изгоряха като божковНяма го горанката да носи сакове

Спонсорирани публикации