Задържаха полицай, блудствал с 6 момичета

Едното от тях е на 14 г.
18 яну 2024 10:24, Стела Стоянова
65
Задържаха полицай, блудствал с 6 момичета
Снимка БГНЕС, архив

Преди година 14-годишно момиче, задържано в поправителен дом на МВР за противообществени прояви, сподели, че е станала жертва на сексуално посегателство от 48-годишен полицай. След разследване той беше отстранен от работа и му беше наложена мярка за неотклонение домашен арест. В края на миналата година Окръжният съд във Велико Търново реши да вкара под стража полицая. Причината – още пет момичета свидетелствали, че 48-годишният Явор Дянков е имал сексуален контакт с тях, докато са били под негов надзор.

Преди ден Дянков обжалва това постановление пред Районния съд в Горна Оряховица, където вече беше с белезници. Няколко дни след задържането на полицая родителите на 14-годишното момиче проговориха пред NOVA.

"На нас ни казаха, че е имала контакт с него. Никой не е казал, че е имало насилие. Тя се била съгласила. Била е уплашена", споделиха родителите.

Сигналът, че полицаят е имал полов контакт с момичето идва от непълнолетната. Споделила е пред психолог, че 48-годшният Дянков ѝ е посегнал сексуално, докато ѝ помагал да учи в приемника на МВР. „Казала как хубаво знаел английски. И си говорели на английски. Помагал ѝ за задачите. Каза, че като си тръгнем, ще учат за философията на Ренесанса", посочват родителите на момичето.

Два дни след този разговор полицаят е арестуван на работното си място, не само заради тези показания. Камерите за видеонаблюдение в приемника били изключени в определен момент от денонощието, за който момичето е твърдяло, че е имало сексуално посегателство над нея.

Първоначално арестуван, 48-годишният полицай беше освободен след 24 часа. Мъжът е от 20 години в системата на МВР и прекара дълго време в дома си без обвинение. Още в началото на случая съпругата му, отказа коментар от негово име. В Районния съд на Горна Оряховица Дянков също запази мълчание. Както и адвокатът му.

От прокуратурата заявиха, че по време на разследването се появили данни за сексуални отношения с още пет момичета в периода 2019 – 2023 г. В рамките на делото, което още не е тръгнало, се очаква да бъдат разпитани близо 50 момичета, които са преминали през приемника на МВР за последните 10 години. Много от тях вече са пълнолетни. А що се отнася до последния случай - имало доказателства за вина и под формата на генетичен материал. Законът предвижда затвор над 5 години, ако бъде доказано блудството на мъжа с 14-годишното момиче.

На този етап жалбата на полицая пред Районният съд в Горна Оряховица, с която иска по-лека мярка, не беше уважена и той остава за постоянно в ареста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
ДДС преди 3 месеца
МВР МАЙКА НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ АНАДЪМУ
23
0
 
3
 
! Отговори
НЕ ЗНАМ преди 3 месеца
ТО ТОВА НЕ СА ПОЛИЦАИ А СА ОРГАНИЗИРАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ НАЗНАЧЕНИ НА ДЪРЖАВНА РАБОТА
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Трябва да се стягаме хора, сами да ги оправим нещата.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Работата е ясна. Момичето не е изключило камерите, за да прави секс с полицай, а полицаят е изключил камерите, за да принуди непълнолетното момиче.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Учили Декамерон от Ренесанса.
19
0
 
7
 
! Отговори
КИРЧО преди 3 месеца
ПРЕСТЪПНА организирана ДЪРЖАВА работеща срещу интересите на българите и България
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе не, че защитавам милиционера, но какво правим с 14 годишните булки от ромски произход? До момента не съм чул за осъден младоженец от тоя етнос
17
0
 
8
 
! Отговори
истина преди 3 месеца
ВСИЧКИ ПОЛИЦАИ УБИВАТ ,БИЯТ, РЕКЕТИРАТ,ИЗНАСИЛВАТ И ГРАБЯТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 18 Отдалече си личите милиционерите. Ако момичето било практикувало "занаята", това оправдава полицая, така ли? Според вашата покварена логика. Каква е ролята на служителя в този случай- да превъзпитава или да се възползва от момичето?
15
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В какво са се изразявали противообществените прояви на момичето, което се е оплакало? В никакъв случай не оправдавам служителя на МВР, но ако девойката вече е практикувала древния занаят, нещата ще изглеждат по съвсем друг начин.
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А някои хора разчитат на камерите. Нека се уверят сега, че камерите не вършат работа. Когато си искат, куките ще ги включват, когато си искат, ще ги изключват. Камерите са за удобството им, а не да се виждат престъпленията, които извършват. Охранителните фирми са същите. Това са алчни, безскрупулни, коварни и жестоки хора с престъпни умове.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Едни хора се ползват с власт над други хора, което води до уродливи прояви- посягат сексуално, делят печалба от разпространение на вещества, упражняват тормоз и репресии над нарочени хора, които няма на кого да се оплачат, някои безнаказано убиват хора или ги разстрелват публично за 20 лв. Кой прави подбор на милиционерите и кой ги назначава/ В провинцията е още по- страшно. Горко му на нарочения!
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Потресаващи резултати от "реформите" - видими резултати! В полицията, в правосъдието, в прокуратурата, в здравеопазването, в образованието, в медицината, в културата, в армията, в околната среда и т.н. ... - навсякъде потресаващи резултати. Честита ви промяна, променено е всичко и държавата отива по дяволите, а оркестъра свири - ода на радостта "демокрация".
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ама какво става с "демократичната" и "правова" държава България? Полицаите са си чисти бандити - посягат сексуално, разнасят дрога, превозват мигранти, взимат подкупи и т.н. ...
10
2
 
18
 
! Отговори
Аз преди 3 месеца
"Родната полиция ни пази!"
9
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
МВР- то за реформа, съдебната система, и здравната. И образованието разбира се. Не са толкова много секторите, но трябва сериозна политическа воля. А такава няма. Да си усвояваме по план за възстановяване, по обществени поръчки и т.н. То па ако управиш МВР и съдебна власт ще ти посегнат и на тебе. По-добре не пипай.
8
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Истината - Истина ти казвам, ако кажеш истината кой си и откъде си, ще ти се случат приятни неща.
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 12 - Като гледам и в САЩ как е, а там полицай на всеки ъгъл, не знам, колко точно помага полицейщината ...
6
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 6 : Имаше и още как. Просто не ги огласяваха.
5
3
 
20
 
! Отговори
Ушев Пе де рас преди 3 месеца
Блутства с нас