Продавачи у нас отказвали да обслужват евреи

Със 75% повече са сигналите за антисемитски прояви
Обновена: 22 яну 2024 19:47 | 22 яну 2024 19:24, Нели Христова
54
Продавачи у нас отказвали да обслужват евреи
Снимка: БГНЕС

Със 75% повече са сигналите за антисемитски прояви у нас от началото на войната между Израел и "Хамас" на 7 октомври. Евреите у нас се оплаквали дори че им е било отказвано обслужване в магазини.

Това разказа Максим Делчев - председател на Централния духовен съвет и част от ръководството на Организацията на евреите в България "Шалом", пред комисиите по правата на човека и за взаимодействието с гражданското общество в петък. Тогава двете комисии заседаваха заедно и изслушаха представители на правозащитни организации.

"От 7 октомври след атаката на "Хамас" над Израел сигналите към нас по отношение на антисемитски прояви към обикновени хора и наши членове са се увеличили със 75%. Става дума за хора, на които виждайки, че носят еврейска звезда на врата, им се отказва да бъдат обслужвани в магазини, за ученици в елитни столични гимназии, на които са им казвали "Ето, Холокоста продължава за вас", за младежи в Сливен и Варна, които ни се обаждат с въпроси как да обяснят, че евреите не са убийци", разказа Делчев.

Той припомни и за залепянето на некролог на Хитлер на вратите на Софийската синагога. По това време вътре е имало молитва. Делчев разказа, че някои не са погледнали сериозно на случилото се, а като на "невинна шега". "Тази невинна шега води до всички други неща, за които после четем, до насилие, до онези неща, които пълнят новините ни и не ни дават да спим вечер", каза Делчев.

Той призова депутатите, а и обществото, да направят така, че децата да са по-запознати с Холокоста, да обичат повече, да няма омраза в тях, както и да не се провежда отново провеждането на Луковмарш.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз пък не обслужвам руснаци.
23
14
 
17
 
! Отговори
Bond преди 4 месеца
Не съм чел пacквилa на на мисирката, но eвaла на продавачите! Щом либерасткитв медии ***, значи "лошите" са постъпили правилно! И да не забравя: Слава Кокаине!
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Все някой ще се намери!
21
5
 
14
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 4 месеца
Този сайт прелива от дезинформация! Обаче ми е интересно да им чета глупостите!
20
7
 
16
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 4 месеца
Пропагандна евро-глобалистка статия! Пълна лъжа!
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Влади - А ти, каот влезеш с розетката, те гледат все едно си дошъл, да изнасилиш жените, да убиеш ромите и да пускаш чалга (последното си признавам, че е зло ...)
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това просто е абсурдно, освен ако не са се проявили, никой никога няма да откаже да обслужи клиент, ако не се държи арогантно и предизвикателно, все едно от къде е.
17
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Докато носят пари, злаот и прочие, стига д не вредят на бизнеса и на мене, все тая, ап ако ще и златото да е с формата на зъби и да има кръв по некого ... хее хее хеееее
16
10
 
17
 
! Отговори
да преди 4 месеца
хитлер е бил 1000 пъти прав че ги е избивал тия мошеници!
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До ЯМБОЛИЯ - ЕМ чи ко да муй? НА нас па нений прубллем, тай чаааа майа са оттука
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В нашият магазин се разбираме всички.
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ама те да пазаруват ли са отишли, или да се препирят на иврит? Наште продавачки български не разбират, камо ли чужди езици.
12
6
 
17
 
! Отговори
Пропагандата върви! преди 4 месеца
. . . да обичат повече, да няма омраза в тях, . . . поне да беше верно! Омразата към Русия обаче може, нали? От пропагандистите от редакцията!
11
21
 
5
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 4 месеца
Българи,вие сте расисти.
10
3
 
6
 
! Отговори
Рамзес II преди 4 месеца
Хареса товa
9
4
 
31
 
! Отговори
Варна преди 4 месеца
Тези съвсем се взеха на сериозно.Ако Мони антибългарина искат да го линчуват разбирам.Но ако мислят същото за племенника му Васко, то е заради коката в БМФ, а не че е еврейче.
8
31
 
10
 
! Отговори
Не са антисемити! преди 4 месеца
В България няма антисемити, има комунисти и всичките те са против еврейския народ и са на страната на кремълските колонизатори. А Богоизбраните синове на Израил ще управляват Човечеството до Свършека на света... бг.
7
9
 
21
 
! Отговори
Libre comme air преди 4 месеца
Евреите. Трабва. Да. Розбират. Че. Никой. Нормален. Човик. Нама. Да. Им. Търпи. Дивотиите ...и. Бългапия. Не. Е. Порестина. И. Българите. Не. Сме. Палестинци..Щом евреите. Са. Гадни..и. ние. Ще. Сме. Гадни. И. Никой. Не. Може. Да. Накара. Някого. Да. Ги. Обича...
6
2
 
24
 
! Отговори
Ceci_ преди 4 месеца
Как може да разберат че са евреи или някакво лгбт, освен ако специално не кажат на продавача че са евреи... или примерно отидат с хасидските шапки да ядат дюнер при някой сириец или палестинец
5
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В България антисемитизъм няма. Поне не и от българите. Това да не те обслужат заради Давидова звезда на ревера не си го представям. Освен ако случайно не е влязал в някое магазинче на арабин мигрант.