Асен Василев: Коалиция ще има, когато има независим съд, регулатори...

Трябвало да се гарантира липсата на влияние на "нотариуси" и "джуджета"
28 фев 2024 12:03, Стела Стоянова
104
Асен Василев: Коалиция ще има, когато има независим съд, регулатори...
Снимка БГНЕС

Принципно споразумение, което да гарантира избора на независими състави на регулаторите и път за реформиране на съдебната система и прокуратурата трябва да предшества разговора за министерския състав на правителството след ротацията и съставянето на евентуална коалиция.

Това заяви финансовият министър Асен Василев пред журналисти на събитие, организирано от Европейската инвестиционна банка. Той уточни, че изборът е на ГЕРБ дали да приемат този подход, или да се отиде на предсрочни избори.  

"Коалиция ще има, когато България има независими съд, регулатори и прокуратура. Необходимо е в регулаторите да влязат хора, които не реагират на телефонни обаждания", каза Асен Василев, след което посочи като пример Комисията за защита на конкуренцията, която допуска ставащото с мобилните оператори и сектора на горивата. Министърът допълни и че трябва да се гарантира липсата на влияние от "нотариуси" и "джуджета".

Финансовият министър посочи, че след влизане на България в еврозоната, Сребърният фонд ще се запази какъвто е в момента, докато не се вземе комплексно решение за реформиране на пенсионната система.

Относно фискалния резерв Асен Василев обясни, че след като се приеме законът за въвеждане на еврото, ще се направи оценка какви средства са необходими за участие на България в капитала на Европейската централна банка, европейския стабилизационен механизъм и други ангажименти, които страната е поела. Това, което остане, ще продължи да се съхранява в БНБ и ще се използва за погасяване на държавен дълг, предава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато Шарлатаните овладеят съда, регулаторите, службите, тогава ще нападнат ГЕРБ и Боко и ще правят, каквото си искат. Ще си пускат проектите, ще си обвиняват, ще си рекетират.
80
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 1 месец
"Коалиция ще има, когато България има независими съд, регулатори и прокуратура.".Значи това е трудно да се случи в нашия живот. Всичко това ,което е посочил Василев ще има ,когато в България има повече независими ,свободни по дух и морални хора. Нито една политическа или икономическа сила ,не може да оказва натиск и да превръща в зависими такива хора.Имаше възможност поне да се поставят основите ,като се назначат на ръководни функции в институциите служители с такива личностни характеристики.
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Коалиция с кой? С мафията(според вашите твърдения) на бибитко ли?
78
0
 
0
 
! Отговори
Деди преди 1 месец
Кажи си го направо бе, Кокорчо, без увъртане и алабализми за "независимост" - накратко, ЙОК (НИКОГА)!
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв независим съд , каква независима прокуратура ? Не четеш ли пресата , там е направо Кръстника 4
76
1
 
7
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 месец
Асене ти като какъв поставяш условия избори без машините Асене и тогава ще си отвън на парламента и управлението на държавата шарлатани Вън но и няма кой да ви търси отговорност за това което 3 год причинявате на държавата
75
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кокорец, остави това, ами я разкажи някой друг офис продадохте ли с Лорерчо? Некоя далаверка още врътнахте ли?
74
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НИКОГИШ!!! Нали вие си назначавате съдии, прокурори, регулатори? Квотен принцип! Каква независимост искаш? Овладяхте съд и прокуратура заедно с ББ, сега искате и регулаторите да си поделите, че да удряте който не слуша и не си плаща вноската за спокойствие. Ама много сте умни бре! Да земете да стъпите на Луната и да се не връщате. Американците и там ще ви хранят. Може би...
73
2
 
8
 
! Отговори
THE BEST преди 1 месец
т.с. НИКОГА няма да има коалиция .....
72
3
 
13
 
! Отговори
За Кокорчо преди 1 месец
И Киро Тъ_пото независим съд е съд с техни хора, които няма да им търсят отговорност къде потънаха 11 млрд. лева и колко пари е направил и прави Кокорчо от продажба на руски газ и нефт през негови посреднически фирми.
71
2
 
2
 
! Отговори
Сатир преди 1 месец
Да видим възможностите:- Ще внасяме Ангели от светия престол;- Ще внасяме марсианци;- Ще ги купим с ония 9 милиарда изчезнали незнайно къде;- Ще изгоним ПП от политическата сцена.
70
2
 
12
 
! Отговори
Васко преди 1 месец
Продължават да ни будалкат
69
0
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
"Независим съд" е оксиморон - няма такъв...
68
7
 
4
 
! Отговори
Ангел Солаков преди 1 месец
"Коалиция" ще има единствено когато Ви платят добре и когато получите точните нареждания от Правилните хора , и Правилните Посолства!!!!!...
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много е красив!
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"У нас свестните считат за луди.." и така е от столетия. Нищо не може да се направи. Народът си го иска. При нас всичко е с обратен знак: доброто става зло, а злото добро. Като излезем навън и се оправяме, ама там няма къде да ходим. Тука сме царе да настъпваме все една и съща мотика.
65
1
 
9
 
! Отговори
Дельо фактурата преди 1 месец
Значи избори
64
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно ти недей мечта за независим съд, че ако имаше такъв и прокуратура, щеше да си в едни други заведения.
63
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Питайте къде са 11 милиарда. от декември най-вероятно в офшорните им сметки! Вият на умряло, защото ръководителите на ЕС и САЩ им се подиграват и не ги приемат на сериозно! Чакаме и новия списък Магнитски, вътре били Асен Василев, Даниел Лорер, Кирил Петков, румен Спецов и компания!
62
0
 
11
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 месец
Асене къде са 8 милиарда течове помниш ли какво лъжеше по телевизиите шарлатани не стига че нямате истинска партия не стига че лъжете нагло не стига че превзехте управлението с ала бала и машините не стига че нищо не правите за държавата а и условия поставяте а стига толкова избори без ала бала Асене без машините да видим тогава