Асен Василев: Коалиция ще има, когато има независим съд, регулатори...

Трябвало да се гарантира липсата на влияние на "нотариуси" и "джуджета"
28 фев 2024 12:03, Стела Стоянова
104
Асен Василев: Коалиция ще има, когато има независим съд, регулатори...
Снимка БГНЕС

Принципно споразумение, което да гарантира избора на независими състави на регулаторите и път за реформиране на съдебната система и прокуратурата трябва да предшества разговора за министерския състав на правителството след ротацията и съставянето на евентуална коалиция.

Това заяви финансовият министър Асен Василев пред журналисти на събитие, организирано от Европейската инвестиционна банка. Той уточни, че изборът е на ГЕРБ дали да приемат този подход, или да се отиде на предсрочни избори.  

"Коалиция ще има, когато България има независими съд, регулатори и прокуратура. Необходимо е в регулаторите да влязат хора, които не реагират на телефонни обаждания", каза Асен Василев, след което посочи като пример Комисията за защита на конкуренцията, която допуска ставащото с мобилните оператори и сектора на горивата. Министърът допълни и че трябва да се гарантира липсата на влияние от "нотариуси" и "джуджета".

Финансовият министър посочи, че след влизане на България в еврозоната, Сребърният фонд ще се запази какъвто е в момента, докато не се вземе комплексно решение за реформиране на пенсионната система.

Относно фискалния резерв Асен Василев обясни, че след като се приеме законът за въвеждане на еврото, ще се направи оценка какви средства са необходими за участие на България в капитала на Европейската централна банка, европейския стабилизационен механизъм и други ангажименти, които страната е поела. Това, което остане, ще продължи да се съхранява в БНБ и ще се използва за погасяване на държавен дълг, предава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако бяха независими съдът и прокуратурата изцяло, нямаше да помиришете НС ти и такива като теб, а щяхте да сте на едни места със специален режим.
20
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Василев има луд поглед, като нищо ще отреже сглобката на Боко :)))
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Недоучилото вероятно под "независим съд" разбира независим от друг, освен от ПП ДБ, респективно - одобне от посолството - като всички тях. То иначе какъв съд ще е, я?!
18
4
 
16
 
! Отговори
Избирател преди 2 месеца
И когато 'Продължава Перверзията" вече няма да е в Парламента , а в затвора! Това е "светлото ви бъдеще" , Кокорчо ! Затова - ИЗБОРИ !!!
17
3
 
25
 
! Отговори
Възмутен преди 2 месеца
Аз досега от ПП видях единствено техни "независими" лица да се назначават навсякъде. Приятелчета, роднини, курсисти на про100 Киро и Асан. И те ще ми говорят да няма обаждане по телефона.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 15 . Не не няма да се включвате по-късно. Всички наведнъж, за 1 ден.
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как говорят, все едно ако отидем на избори ще спечелят, а те са най-много трети, по-вероятно четвърти.
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Май водят тиха война ПП и СИК на Боко, не виждам прословутата "сглобка" в случая :)))
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези живеят в балон. 9 месеца управляваха с ГЕРБ и ДПС, но се криха като мишки. Не свършиха нищо, един полушенген. Сега смятат да се еманципират, като осъзнала се съпруга. Само дето, ако Бойко ги прати на избори ще са около бариерата.
12
7
 
4
 
! Отговори
До ППДБ да са първит преди 2 месеца
"когато светът се движи към война, изтрепват се всички политици от всички държави публично и на тяхно място идват други" - *** почвайте с Путин, ние ще се включим по някое време.
11
2
 
14
 
! Отговори
ППДБ първите на дърв преди 2 месеца
Сегашните елити и политици се мислят за богове и системата е направена така , че да са недосегаеми! Като виснат на дървото по 5000 политици от държава, ще се кротнат и ще живеем в прекрасен свят и ще се концентрираме към наука , космос и тн.!
10
3
 
8
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Това значи никога....
9
2
 
4
 
! Отговори
Тагарев преди 2 месеца
После коалиционните ни партньори ще са в затвора, опозицията и тя, та щем-не щем ще трябва да управляваме сами.
8
2
 
9
 
! Отговори
ППДБ да са първите преди 2 месеца
Пандемията и войната са инструментите да държат хората подчинени. Има лесно решение - когато светът се движи към война, изтрепват се всички политици от всички държави публично и на тяхно място идват други. Действието се повтаря , докато не настъпи мир. Защо да умират цивилните данъкоплатци? Да умрат политиците заради грешните им решения. Или поне да бъдат затворени до живот и до 9то коляно да нямат право да разполагат с власт! Като се повтори действието няколко пъти , вече бъдещите политици ще ги е страх да действат против народа и ще бъдат честни и достойни! Сегашните елити и политици се мисл
7
3
 
11
 
! Отговори
Иван преди 2 месеца
Да си ходят ПП нищо не постигнаха само ни точат и трупат нови дългове.
6
3
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Асане, върви ли бюджета, а? Май не? Боко и Шиши ви праскат ежедневно с 250. Свърши вашата.
5
9
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 2 месеца
Ще арестуват Борисов, Сарафов, Пеевски, Цацаров и Гергов всеки един момент
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трай бе член на ЛГБТ :)))
3
3
 
19
 
! Отговори
Майора преди 2 месеца
На кой от вас да се вярва бе Василев!Казвате че искате независими съд , прокуратура , регулатори и прочие , а от среднощните ви сбирки излиза че искате да овладеете цялата власт в страната и дв смените всички с ваши хора! Не става Хардвардски мошеници!
2
4
 
17
 
! Отговори
Гражданин преди 2 месеца
Глу.пак, Ами тя коалиция се прави, за да се случат тези неща, а не като последствие. После за какво ще я правите?