Калин Стоянов: От ГДБОП не е изтичала информация в посока Нотариуса

Има ли заподозрян за убийството на Божанов?
29 фев 2024 09:10, Александър Попов
80
Калин Стоянов: От ГДБОП не е изтичала информация в посока Нотариуса
Снимка: БГНЕС

Проверката на МВР относно сигналите, свързани с Мартин Божанов приключи, в министерството има общо 28 сигнала, касаещи Нотариуса, заяви пред bTV министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

"22 от тези сигнали са против Мартин Божанов, а останалите са жалби и сигнали, които той е подавал. По всички тези сигнали сме изготвили справка как е приключила проверката и къде са изпратени сигналите. Тези, които са срещу него - разбрахме - са от съседи, имотните измами. Има различен тип сигнали за различни извършени според жалбоподателите престъпления от Нотариуса. Сигналите, които се изработваха от ГДБОП са за търговия с влияние и пране на пари", уточни той.

Миналата седмица директорът на СДВР Любомир Николов намекна, че вече има следа, най-вероятно и заподозрян за убийството на Божанов.

Според Стоянов "Николов не е човек който казва нещо случайно".

"Щом го е казал, има нещо предвид. Основните въпроси следва да са към разследващия екип", каза вътрешният министър.

Той отклони въпроса дали Нотаруиса е бил сътрудник на МВР.

"Няколко пъти ми е задаван този въпрос и продължавам да отговарям, че това ще бъде изяснено в рамките на досъдебното производство. Прокурорът е този, който може да изиска информация", заяви Стоянов.

Той коментира и обвиненията на бившия вътрешен министър Бойко Рашков, който заяви, че от ГДБОП е изтичала информация в посока Нотариуса.

"От ГДБОП не е изтичала информация в посока Нотариуса. ГДБОП е единствената структура, която под мое ръководство събра данни за образуване на досъдебно производство. Ако Бойко Рашков е провеждал срещи с който и да е и е получавал информация, или ако е имал данни, че има теч от ГДБОП, би следвало да сезира дирекция „Вътрешна сигурност“, която е пряко подчинена на министъра на вътрешните работи".

По думите на Стоянов полицията не е охранявала СС клуба.

Проверките, които направихме след твърденията по безспорен начин показват, че автомобилите, които са били в близост до заведението, не са автомобили на МВР, заяви Стоянов и допълни, че работят върху убийството, а не кой е ходил в клуба.

Убийството на Алексей Петров

„Реално убийството на Петров, както на всички става ясно е тежко поръчково убийство. Този тип убийства изискват по-сериозен и продължителен период от разследване. Анализира се огромен обем от информация, разпитват се свидетели, има множество експертизи. Има извършени действия в условията на неотложност, ние имаме това право като орган, който извършва разследване. Става дума за случаи, в които можем да съберем или запазим доказателства по предмета на разследването. Дали има нещо открито и какво – считам, че този въпрос трябва да е към разследващия екип. За да се стигне до разкриването на поръчител на такова убийство на първо място следва да стигнем до физическия извършител“, каза Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: Калин Стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахах добре че не му расте носа на тоя при всяка лъжа
53
0
 
2
 
! Отговори
мира преди 1 месец
тез всички са за друго име на професиите си да пише в трудовата кножка длъжност лъжец ще е най достоверно Трудов стаж на лъжец 40 год - пенсия 300 лв и готово
52
0
 
2
 
! Отговори
Информация преди 1 месец
Не изтича от службите. Сакън. Там пише "Строго секретно."Остава да изтича от дирнека пред някоя панелка, или от Баба Пена от Баиркюю Айтоско.
51
0
 
1
 
! Отговори
Мухлоьото в акция преди 1 месец
То информация е ясно че жена му не му е носила,така че няма какво повече да се коментира,както моралът на жена му,така и неговата почтеност.Иначе БОП-джиите са все хубави момчета.Нали разбираш.А и Нотариуса не е присъствал във разработките им,по подразбираеми причини.Та така като се замисли човек човек кога изгря звездата на Нотариуса и кога залезе,няма как да не се сети човек за една друга светла личност която озарява политическият хоризонт дори днес,въпреки стотиците компромати за Него.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо да тече след като са я носили ?
49
0
 
1
 
! Отговори
Смешник? преди 1 месец
Тоз ли е най-големия *** от правителството или има и по-голям?
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
посока НотариусА ...
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ааа, на Пеески човека в МВР пак се исрал в ефир:):)Няма маме, няма
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя не се ли усеща , че никой не го СЛУША , камУ ли да му вярва !
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички от герб са лъжци , като вожда си , все едно един ги е правил !
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На тоя му стана навик да лъжесвидетелства. Добре, че е политическия компромис, който го държи на тоя пост. Като рухне, трябва да бъде съден - ако не - линч.
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
мне, нищо не е изтичало, нито информация, нито милиони, нито власт и влияние, нищо. Който има информация за обратното да се обади на Калинчо и да сподели... А това, че съдии и прокурори са навързани с Нотариуса и правили парти с него в Банско и то сигурно не е истина... Пасмина д0лна...
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти пък от къде знаеш и от къде си сигурен? Пълен ПРОВАЛ на МВР! Полицаите в момента са мародери и разбойници. Подавай си ОСТАВКАТА!
41
1
 
12
 
! Отговори
Аха добре преди 1 месец
СС мафията била съставена от Нотариуса-покойник и един клошар....
40
0
 
8
 
! Отговори
Аматьор преди 1 месец
Е затова няма да има разкриване:..."За да се стигне до разкриването на поръчител на такова убийство на първо място следва да стигнем до физическия извършител, каза Стоянов. ...Ами ако физическият извършител не е жив? Тогава пак ще се стигне до поръчителя.Бла, бла, бла. За съжаление те това е материяла.
39
0
 
8
 
! Отговори
Koko преди 1 месец
Информация не е изтичала така е, това е слабо казано- имало е порой и потоп от информация към Нотариуса. Жена му сте назначили бре как не ви е срам!
38
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Остана ида ти повярваме,*** във детската градина да им разказваш прикъзки от рода Ян Бибиян на Луната
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Накрая се питам :Какво ли зависи от това политическо назначение на герб ?
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, не е изтичала. Вярваме ти!
35
0
 
12
 
! Отговори
Пинокио преди 1 месец
Егати лъжеца! МВР- нощната смяна на дневната смяна мафиоти! Сарафов не бил на снимката ухилен до уши (в торбичката Еврото му е бутнал 6-цифрена пара), а бил филанкишията. Плитко, Калинчо, много плитко.