Медиците масово напускат болницата в Ловеч

Работещите там настояват за достойно заплащане
7 мар 2024 09:19, Елка Василева
35
Медиците масово напускат болницата в Ловеч
Снимка: архив, БГНЕС

Медицинският персонал в болницата в Ловеч масово напуска. Причината - искат достойно заплащане.

По думите на недоволните лекари и сестри лечебното заведение е пред фалит, защото рентгенът не работи, а родилно отделение не функционирало.  

„Постоянно се затварят отделения. Градът ще остане без областна болница. Преди месец заплатата за медицински специалисти от  850 лв. стана 1000 лв., а за лекари от 1300 лв. на 1500 лв. Унизително е при тази инфлация. Работата е много отговорна. Повечето сме в пенсионна възраст, няма да остане никой след нас”, заяви пред Нова тв д-р Станчева от родилното отделение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вилаетът на ГГ заприлича на футболния му отбор! Тоталният монопол на един е мор за останалите.Явно никой не желае нито да живее,нито да умре там..
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В един дъжд я молихме Д-р Станчева да ни назначи и тя остави персонал без специалност и за 20 години не е обучила нито един специалист да остане след нея Направо е ЦИНИЧНО да казва, че няма млади хора, след като ги изгони Да не се появява вече по ТВ да ни лъже повече !!! В Токуда Болница ръководителката на Неонатологията казва, щом не можем да ги научим на работа значи не сме за тука ! Тази докторка да си подаде оставката, зашото не е научила нито един специалист за години наред и били останали само пенсионери, та те години наред не допускат младите хора и СЕГА ГИ ТЪРСЯТ ,Лошото е, че н
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мда. Затова такива като мен работим в Европа. В истинската Европа.
30
1
 
1
 
! Отговори
До 27 преди 1 месец
Кротко, българин. Комунистическите бизнесмени от бандитския преход се наиграха. Тепърва ще берат плодовете на собствената си несъстоятелност. Остана едната София! Скоро и нея ще я приключат. Да идват турците и виетнамците. А кой се махнал, не е съжалил.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти като не го жалиш,той теб-хептен.
28
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фелшера си докарва по 3 бона заплата на месец - хич не го жалим :)))
27
2
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Докато един мижав ритнитопковец, който не създава НИЩО ЗА ОБЩЕСТВОТО, получава 10 пъти повече от млад лекар или операционна сестра, ТАКА ЩЕ Е! ЧЕТЕТЕ ЛИ, МРЪСНИ КАГЕБИСТКИ МУТРИ, ПРОКЛЕТИ?
26
0
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 1 месец
ДА,ЖАЛКО!САМО ГЕОРГИ ГЕЧЕВ НЕКАДЪРНИКА СТОИ!НЕ ГО НАРИЧАМ ДОКТОР,ЗАЩОТО САМО В ВЪВ ВРЪЗКАРСКАТА МУ ДИПЛОМА ПИШЕ ТАКА!ИЗМОРИ МАСА ХОРА !!!!!!!!!!!!!!!МАРШ БЕ ОТКАЧАЛНИК!!!!!!!!!!!!!!!
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Do 23. Ами ще отидат в Плевен. Или ще си работят само на кабинет.
24
2
 
7
 
! Отговори
kk преди 1 месец
Когато завърших медицина, отидох да питам за работа в болницата в Ловеч. Попитаха ме кой е баща ми, за да ме назначат. Бях бесен! Сега съм им благодарен, че не ме взеха тогава на работа. Успях да специализирам и да се развия като успешен лекар, но на друго място
23
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И къде ше ходят :)))
22
1
 
4
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
До Пп - там Минчо %-та (бивш кмет от БСП) изигра сериозна роля. Назначи директор който реши че не е необходимо да има повече от един лекар в отделение, изгони и всички стажанти и сега....... няма ортопедия (а в Ловеч се правеха сложни ортопедични операции до теди 10 години), едва успяха да намерят един лекар за да итворят отново родилното а спешното е на ръба с персонал. Така че да- спасена е от затваряне но........ нищо повече.
21
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
До Бай Лазар - предлагам ти следващия път когато те заболи нещо да НЕ ходиш на лекар да му пълниш гушата..... *** на заварчик може би ?!?!?!..... извинявай и заварчиците правят повече от 1500 лв. на месец. Що се отнася до закъсалите - *** в ловешката болница и ще видиш закъсали лекари. Вече почти не можеш да видиш пенсионирани в спешното защото познай - ми те хората си заминаха и сега са на ръба да не могат да намерят хора да покрият дежурствата. Викат хора от Плевен и Троян само за да не затво
20
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма как да стане в градче като Ловеч където заплатите масово са около хиляда лева,някой да взема три-четири хиляди па бил той и лекар!
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Честита Промяна!
18
1
 
9
 
! Отговори
НЗОК преди 1 месец
Бай Лазар, дори ако не са закъсали - защо да работят в болницата на 40-часова работна седмица за 1500 лв, като същите пари ще ги изкарат за 10-15 часа в частен кабинет?
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 13. Е, сега в Ловеч няма да има кого да бият.`
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който не иска да дава пари на частен лекар да се реди и да чака на държавния кабинет.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важното е че сме на първо място в галактиката по брой ушеви корумпирани трудоустроени морално разложени шуробадженакорушветчийски ceлuнчuта,на глава от населението. Онова ловешкото дето краде ток
14
1
 
10
 
! Отговори
Пп преди 1 месец
Тази болница нали от пп я бяха спасили? Имаше поне десет поста в социалните как са оправили нещата и Ловеч ще има болница? Цялата им работа е такава. Колкото направиха завод за електромобили пак там. Иначе в България става опасно да се живее. Дали ще си в подобен изпаднал областен град или в родопско село става без значение. Болниците и цивилизацията са на разстояния, които не можеш да вземеш, ако ти се наложи. Такива областни градове са обречени. Отдавна обезлюдени и на изживяване.