НАП пусна на търг 20 автомобила на пияни шофьори

Към края на февруари са подадени съдебни актове за общо 503 коли
7 мар 2024 17:30, Петър Бойчев
15
НАП пусна на търг 20 автомобила на пияни шофьори
Снимка БГНЕС

Националната агенция за приходите продава 20 автомобила, отнети от шофьори, управлявали превозните средства след употреба на алкохол и наркотици. Новите търгове са обявени в Портала за продажби на Приходната агенция. До дни там ще бъдат публикувани обявления за продажбата на още 17 коли на пияни или дрогирани водачи, съобщиха от НАП.

От края на миналата година до 5 март девет автомобила на пияни шофьори са сменили собствениците си – три са продадени на търг, шест са предоставени за нуждите на бюджетни организации. Една от отнетите коли е била откупена от съсобственика ѝ, съобщи NOVA.

Към края на февруари в петте териториални дирекции на Приходната агенция във Варна, София, Бургас, Велико Търново и Пловдив са подадени съдебни актове за общо 503 автомобила, отнети от пияни шофьори. Датата на първата регистрация на повечето от тези коли е между 1996 и 2004 г.

Преди да бъде обявен на търг, всеки от тези автомобили преминава през две законово определени фази. През първата се проучва документално колата – има ли наложени върху нея запори, принудителни административни мерки, нейното местонахождение, състояние и др. В момента се проучват общо 399 автомобила, подадени към НАП със съдебен акт. 62 от отнетите коли са във втората фаза, при която се оценява превозното средство преди да бъде обявено на търг. 48 от отнетите автомобили са в съсобственост, което означава, че държавата може да продаде само половината от тях и затова те се предлагат първо на съсобственика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
ЛАП преди 1 месец
Купуването на иззети коли от НАП е на куцуз.Няма да му върви на никой със такава кава кола.Ще му донесе нещастие.По добре да си купиш някой крадена.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единствения начин да научиш българина да не пие на пътя (и да не друса) е да го удариш по джоба. Законите така се учат
13
1
 
9
 
! Отговори
Az преди 1 месец
Между 1996 и 2004 производство, демек са отнети колите само на такива дето карат стари барутарници и са нямали лев да си платят рушвет на полицията
12
1
 
7
 
! Отговори
ДОЛНЮ преди 1 месец
И НИТО ЕДИН НА МИЛИЦИОНЕР ???
11
1
 
14
 
! Отговори
dmx преди 1 месец
Преди време НАП продадоха кола без двигател и отказаха да върнат парите. Успех на купувачите
10
1
 
2
 
! Отговори
маалатъ преди 1 месец
Търся зАз в сравнителну добро състояние, ве, другари, щоту инак, пил - не пил, шъ ми отиде Авудиту на търг у НАП-ъта!!!! ПС. Амъ вий станахти по тарикат от нас, ве, занаятъ ни шъ го вземете!!!!!
9
1
 
8
 
! Отговори
Така 2 преди 1 месец
В ПП, обаче юристите са калпави, а в ГЕРБ въобще такива няма. Ама нито един. Кухи кратуни гласуват нон стоп, без да имат идея какво.
8
2
 
5
 
! Отговори
Така преди 1 месец
Недомеслен е закона. Взимат ти колата и после при експртзата излизаш редовен. Обач вече си обвиняем. Ще потекат хиляди искове за разсипаните автомобили и за това че си бил обвиняем. Държавата трябва солидни пари да подготви. Защо им беше. И при стария закон съда с прочтане на присъдата обаче може да постанови отнемане на предмета на престъплението. И го правеше чат-пат. Просто трябваше да махнат това "може" и да се отнема не предварително, а с присъдата.
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съдете държавата в Страсбург, според констуцията частната собственост е неприкосновена, също ги съдете защото са ви отнели нещо което освен материална стойност има за вас и сантиментална стойност и неговото отнемане ви е причинило болки и страдания в пъти повече от колкото е материалната му стойност.
6
1
 
13
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
1996 - 2004..... Вие верно ли? През ден излизат клипове с надрусани кeлeMeтори които карат като на състезание с чисто нови коли, вие пускате на търг скрап на между 20 и 28 години!!!!
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като гледам какви цени са сложили нападжиите, никак няма да е зле да почнат да ги проверяват и тях за алкохол и наркотици..
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Така е .. Най-много прошляците от НАП да ти направят една проверка за доказване на доходи.
3
1
 
21
 
! Отговори
Така е .. преди 1 месец
Няма купувачи. При хиляди автокъщи , защо да купиш кола точно от НАП . Най много да си докараш беля на главата.
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАП плати ли си глобата за изтичане на лични данни? Спецов плати ли си ДДС-то?
1
1
 
14
 
! Отговори
Пипи преди 1 месец
Цитат: затова те се предлагат първо на съсобственика. Съсобственика трябва да е луд да я купи. Предлага на НАП да му откупи половината срещу 10 бона и това е. НАП да го духа. Нито може да я продаде, нито да я бракува, но може да бъде осъден че не позволаво до се ползва собственост.