Социалният министър: Великденски добавки за пенсионерите няма да има

Шалапатова нямала оплаквания за работата си
9 мар 2024 12:25, Петър Бойчев
100
Социалният министър: Великденски добавки за пенсионерите няма да има
Снимка БГНЕС

Великденски добавки за пенсионерите няма да има. Ние сме за трайно повишаване на доходите им и от средата на годината техните пенсии отново ще бъдат вдигнати с 11%. Това каза министърът на труда и социалната политика в оставка Иванка Шалапатова в ефира на Нова телевизия.

Ще остане ли министър след ротацията „Не съм получавала оценка цифрова за моята работа, имам прекрасен диалог и с Мария Габриел, и с Николай Денков. Разговаряхме, те знаят всички мерки в нашата управленска програма, без една те се движат без забавяне, така че ние имаме пълно изпълнение на нашите цели. На този етап нямам индикация, че има неудовлетворение от резултатите, които постигаме“, каза още Шалапатова, но отбеляза, че решението дали да остане министър на труда и социалната политика след ротацията не го взема тя.
 

„Четири години беше забавена възможността работещите граждани и безработните лица да придобият достъп до обучение за дигитални компетенции. Това беше наваксано и на 21 декември миналата година обявихме процедурата – в рамките на две години половин милион българи могат и вече имат достъп до безплатно обучение на сайта на Агенцията по заетостта, това е програма, която вече тече“, обясни министърът в оставка.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПОНЕ ОТ ЗАГРИЖЕНО ЛИЦЕМЕРИЕ ДА БЕШЕ КАЗАЛА, ЧЕ ПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ЗА ВЕЛИКДЕНСКИ ДОБАВКИ ТА ДА ЛИЧИ "ГРИЖАТА", НАЛИ!!! НЕ ЧЕ ЩЕ ГИ ПОЛУЧМ...
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пенсионер съм и продължавам да работя,въпреки че пенсията ми е 1993 лв.Не ми трябат коледни,великденски или каквито и да е там добавки от по 50 лв.Следващия месец,пенсията ми ще се увеличи с около 38 лв,а от 01.07. с още 11 %.Ежедневно обаче гледам срещу дома ми Клуб на пенсионера,в който ходят най-вече здрави,прави,с автомобили пенсионери играещи цял ден карти,бестрещи клюки и политика,псуваще се като хамали.Значи парите им стигат,за разлика от мен !
91
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Фашисти
90
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пенсионерите да не се сърдят - както са гласували така ще живеят, ако не са гласували - ще живеят така, както са избрали гласувалите
89
0
 
5
 
! Отговори
сем преди 1 месец
За тая ли говориха,че с държавни пари купила от най-скъпите телефончета?Затова не може да достави радост на най-бедните!
88
0
 
9
 
! Отговори
анони преди 1 месец
Няма-за да има за тях!А при съседите-не само има,но имат и 13 пенсия и заплати!!!
87
0
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ЛЪЖЕ!
86
1
 
13
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
Tакова мрачно и човеконенавистно правителство не сме имали досега. Ококорчо раздава на подчинените си пари на калпак,корупцията разяжда отвсякъде държавата , но министрите се държат като че сме най-процъфтяващата държава в ЕС. Дано народа изтрезнее и на следващите избори да гласува против тия мYтри.
85
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А за украинците кога !!
84
0
 
5
 
! Отговори
Асена Василевская преди 1 месец
Е па да, за какво са им?!
83
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С какво задоволство го казва , че няма да има добавки. Вие взимате всичко каквото можете докато сте на власт, защото не знаете колко още ще се задържите. Срам за всички ви управляващи не наяли се не наиграли се. От сърце ви желая да дочакате пенсия и така с вас да се подиграват следващите управляващи.
82
3
 
15
 
! Отговори
Несъобразителни са! преди 1 месец
Да се бяха родили украинци пенсионерите ни, тогава щеше да има безплатни хотели и какво ли не!
81
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Министър на екскурзиите.
80
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Румъния и Гърция не дискриминират пенсионерите по Коледа и Великден. Ротацията първа отряза нещастните пенсионерски добавки. На всички раздаде пари за Коледа и Нова година, само пенсионерите остави без нищо. Тази жена имаше много лошо изказване за пенсионерите и някой беше се заканил да я съди. Но не всички медии отразиха елиратното и и недопустимо изказване. Тя не е подходяща за социален министър. Не се справя с работата.
79
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Костадин 31 Икономическо бреме са държавните хрaнтyтници, които трябва да се съкратят на 50%.
78
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
за украину за зеленяслому- все тааааааааааааам
77
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оставка!
76
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До То не е за прости .. 74 Какви добри практики от тая? Има само добри разходки зад граница с държавни пари. Едно нормално нещо не е направила, бeзcpaмницaтa. Отряза парите на най- беззащитните- старите и хората в неравностойно положение, за да има пари за нейните безкрайни задгранични турове.
75
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Мнение 73 Като се завърти ротацията и ГЕРБ е начело, пенсионерите може да не видят 11% увеличение, а да им подхвърли 5 лв. на месец. През тези 6 месеца цените растат непрекъснато. Лекарства, стоматологични услуги, храни, сметки... Как преживяват пенсионерите без нито стотинка допълнително!? Тая е най- нaглият и бeзcкрyпулeн НЕсоциален министър за последните 30 год. Обаче нейните екскурзии си вървят. Безсмислени екскурзии, от които полза има само тя. Удapила кьopaвoто. Използвачка!
74
21
 
4
 
! Отговори
То не е за прости .. преди 1 месец
До 72 Ами. Командировките на социалния министър в чужбина са необходими, защото има българи там! Липсата на квалифицирана работна ръка в България изискват пътувания зад граница за обмяна на опит! Тя учавства в Международни форуми, където се обсъждат възможностите на Югоизточна Европа, да се обединят усилията и да обменят добри практики в демографската политика.