Социалният министър: Великденски добавки за пенсионерите няма да има

Шалапатова нямала оплаквания за работата си
9 мар 2024 12:25, Петър Бойчев
100
Социалният министър: Великденски добавки за пенсионерите няма да има
Снимка БГНЕС

Великденски добавки за пенсионерите няма да има. Ние сме за трайно повишаване на доходите им и от средата на годината техните пенсии отново ще бъдат вдигнати с 11%. Това каза министърът на труда и социалната политика в оставка Иванка Шалапатова в ефира на Нова телевизия.

Ще остане ли министър след ротацията „Не съм получавала оценка цифрова за моята работа, имам прекрасен диалог и с Мария Габриел, и с Николай Денков. Разговаряхме, те знаят всички мерки в нашата управленска програма, без една те се движат без забавяне, така че ние имаме пълно изпълнение на нашите цели. На този етап нямам индикация, че има неудовлетворение от резултатите, които постигаме“, каза още Шалапатова, но отбеляза, че решението дали да остане министър на труда и социалната политика след ротацията не го взема тя.
 

„Четири години беше забавена възможността работещите граждани и безработните лица да придобият достъп до обучение за дигитални компетенции. Това беше наваксано и на 21 декември миналата година обявихме процедурата – в рамките на две години половин милион българи могат и вече имат достъп до безплатно обучение на сайта на Агенцията по заетостта, това е програма, която вече тече“, обясни министърът в оставка.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Гърция и коледни и великденски добавки дават и то от хиляда евро поне В Гърция не мислят значи за трайни решения,а у мислят и то много как да не дадат добавки.
51
2
 
18
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 месеца
Ами логично, добавките отидоха да воюват в Украйна, Тагаренко ги издейства в помощ на зеления. А кокоро излъга миналата година, че не било правилно само Коледни и Великденски да има, щото той щял да дава всеки месец добавки на пенсионерите. Щял, щял, ама уви не щял, останало за някой друг път, първо за Украйна да има.
50
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това госпожата с 50 те дни чужбински командировки ли беше? Еми откъде пари за пенсионерите? Те командировките в чужбина са скъпи! Само не разбирам каква работа в чужбина има социалния министър?
49
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като няма да има избори няма нужда да прилъгват пенсионерите с добавки. Так или иначе ди следващите избори голяма част от пенсионерите или ще умрат или ще забраят, че са вземали добавки.
48
3
 
23
 
! Отговори
Значи има пари преди 2 месеца
за издръжка на пришълците, които се държат с нашите дъщери като с пар ца ли и пребиват синовете ни, когато се опитат да защитят българка от безсрамни посегателства? А за пенсионерите няма! По-долу някакъв хахо не е наясно, че държавата е длъжник на пенсионерите, първо защото десетилетия наред тя е определяла размера на осигурителните им вноски и второ - защото е разполагала с тези вноски както си иска, обещавайки, че когато човекът се пенсионира, тя ще му осигури месечен доход за достоен живот.
47
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Великденските пари като се раздадат на министрите и депутатите няма да остане нищо за пенсионерите
46
2
 
17
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 2 месеца
Като няма избори , няма и надбавки...
45
3
 
15
 
! Отговори
До преди 2 месеца
ЦЕЦО.Ти не си българин .Сега може да се засилиш и да се блъснеш в някой стълб.На никому ненужен субект .
44
2
 
24
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
ЗАЩО ЛИШАВАТЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ ОТ ПАРИ ШАРЛАТАНИ
43
2
 
13
 
! Отговори
До Цецо преди 2 месеца
До Цицо пилешкия ти мозък е изпята песен с твоите разбирания
42
3
 
17
 
! Отговори
Ани Денкофф преди 2 месеца
Си каза: приоритет са мигрантите и ***. Национални предатели. Ще реват после...
41
2
 
14
 
! Отговори
незнайко преди 2 месеца
Отг.Цецо,ЖИВ,ЗДРАВ ДА СИ!!!НО ПОМНИ,НИЕ НЯМА ДА ДОЙДЕМНА ТВОЕТО МЯСТО,НО ти,ИДВАШ НА НАШЕТО,ОМРАЗНО МЯСТО!ДАНО СМЕ ЖИВИ,ПАК,ДА СИ ПИШЕМ.СИГЪРНО СИ КРЪГЪЛ СИРАК,НЯМАШ СИ НИЙДЕ НИКОГО,ЗАТОВА,НЕ ОБИЧАШ,ПЕНСИИТЕ.
40
2
 
10
 
! Отговори
на кири и буди преди 2 месеца
поклонници пенсионери затова ли преизбират когато Няма да има великденски коледни добавки
39
9
 
13
 
! Отговори
Муахаха преди 2 месеца
Пенции - Пак Гласувайте за ППДБ - дадоха ви малко увеличение, после Дигната Цените на Раните по 2 и дори по 3, повече и Бонуси - няма! В Резултат Уж Забогателите Пенционери се оказаха 2но Обеднели и толко Зле, както Никога - ДоСега!!
38
29
 
7
 
! Отговори
Цецо преди 2 месеца
Айде стига с тез пенсионери. Те вече са изпята песен. Те са непотребни и огромно бреме на плещите на работещите. Кажете как ще помагате на работещите. Защо не им връщате 10% от годишната им заплата?
37
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шалапатова нали ви ясно,че няколко стотин хиляди българи не искат да работят и да учат,а други пак толкова не искат да живеят в България заради такива като вас,Нищо правещи министри и депутати с огромни заплати и привилегии.
36
2
 
13
 
! Отговори
Тъжен преди 2 месеца
Как ще има ,нали трябва да и се ореже заплатата Наглеци
35
2
 
27
 
! Отговори
Айде преди 2 месеца
Оръжие и пари за укРайна ще има нали.Айде вървете по дяволите Цялата Сглобка .Шантави .
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ШАЛАПАТОВА ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕНА
33
3
 
14
 
! Отговори
работещият беден преди 2 месеца
Шалапатката, след като я сменят и няма на кого да се доказва, да си подаде заявление за работа в Дирекция Инспекция по труда - София". Там има достатъчно свободни места с достатъчно високи заплати. Сигурен съм, че ако се справи с теста за кандидатстване, в което се съмнявам, ще се научи да работи и ще оцени труда на работещите държвни служители. там ще се научи и да работи истински. Пожелавам на всички останали политици и другата държавна *** да я последват!