Социалният министър: Великденски добавки за пенсионерите няма да има

Шалапатова нямала оплаквания за работата си
9 мар 2024 12:25, Петър Бойчев
100
Социалният министър: Великденски добавки за пенсионерите няма да има
Снимка БГНЕС

Великденски добавки за пенсионерите няма да има. Ние сме за трайно повишаване на доходите им и от средата на годината техните пенсии отново ще бъдат вдигнати с 11%. Това каза министърът на труда и социалната политика в оставка Иванка Шалапатова в ефира на Нова телевизия.

Ще остане ли министър след ротацията „Не съм получавала оценка цифрова за моята работа, имам прекрасен диалог и с Мария Габриел, и с Николай Денков. Разговаряхме, те знаят всички мерки в нашата управленска програма, без една те се движат без забавяне, така че ние имаме пълно изпълнение на нашите цели. На този етап нямам индикация, че има неудовлетворение от резултатите, които постигаме“, каза още Шалапатова, но отбеляза, че решението дали да остане министър на труда и социалната политика след ротацията не го взема тя.
 

„Четири години беше забавена възможността работещите граждани и безработните лица да придобият достъп до обучение за дигитални компетенции. Това беше наваксано и на 21 декември миналата година обявихме процедурата – в рамките на две години половин милион българи могат и вече имат достъп до безплатно обучение на сайта на Агенцията по заетостта, това е програма, която вече тече“, обясни министърът в оставка.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
14
 
3
 
! Отговори
Истината! преди 2 месеца
До 29. Нищо не е залегнало в пенсионните закони отпреди доста години! Нищо! Добре, че дойдоха Продължаваме Промяната и Финансовия министър Асен Василев, за да сменят правилата за изчисление на пенсиите! Добре, че обвързаха и повишението на заплатите със Средната заплата на България, както са заплатите на депутатите! Иначе ще получите в бъдеще мизерни пенсии!
31
29
 
4
 
! Отговори
Костадин преди 2 месеца
Пенсионерите са икономическо бреме. Или трябва рязко да се повиши пенсионната възраст, или трябва да бъдат заставени да работят на половин работен ден след пенсиониране. Та те не предават никаква стойност, а са само разход за държавата.
30
2
 
21
 
! Отговори
Мнение преди 2 месеца
До 27. Защото пенсионерите са ограбени! Ограбени от Прехода! Пенсионерите в Германия например, Източно-германците получиха помощ от Запазно-германците, които плащаха процент от заплатите си, за да могат да се доближат поне малко пенсиите им до Западните! Тук у нас пенсионерите бяха ощетени, макар и работили по повече от 40 години! Загубени ведомости, не се вкараха осигуровките на българите преди 1997 г. в електронното пенсионно досие!!!
29
2
 
22
 
! Отговори
Коки преди 2 месеца
За това трайно увеличение на пенсиите всяка година от 1 юли, тази къдравелкалелка няма никаква заслуга. Това положение е залегнало в пенсионните закони отпреди доста години.
28
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пенсионерите забавят развитието на държавата и тормозят икономиката. По малко пенсионети - по големи заплати!
27
22
 
6
 
! Отговори
? преди 2 месеца
А тези пенсионери защо не са се погрижили за годините си когато вече не могат да работят, а все искат държавата да им подарява пари? Защо на младите семейства не връщат 10% от годишните данъци, които са платили?
26
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С този еднакъв процент 11% разликата между максимална и минимална пенсия расте!!!!!!!!!!!!!!!!!. ----- След пенсиониране високите пенсии не допринасят нищо за тяхното повишаване с еднакъв процент!!!!!!!!!!!!!!!!!!. -------------- Социално е на всеки пенсионер да се повиши пенсията примерно със 100 лв.
25
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тая за 1 стотинка полза не е допринесла в сектора,който ръководи...Лаладжии
24
2
 
16
 
! Отговори
хи хи хи преди 2 месеца
Продължаваме Промяната!
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Честито!
22
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да го добавим към големите успехи на денк-офф!
21
2
 
24
 
! Отговори
Оставка,Ша лапа т� преди 2 месеца
Лустрация и конфискация на заграбеното и да върнеш прахосаните пари от безцелните ти командировки за наша сметка,безроднице!
20
4
 
28
 
! Отговори
Без думи преди 2 месеца
40 лв. На ден за всеки украинец на ден, и 40 лв. Детски на месец за детски на българските деца
19
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
а кога ще спасяваме българите питам че ред не им идва
18
26
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 месеца
И откъде ще дойдат тези добавки ? Отново от събраните пари за пенсии,тоест от тези които са работили,работят и след пенсия и са внасяли,за онези които са мързелували,продължават да лежат и да реват,че пенсиите им били малки ? 11 % не са малко,особено за високите пенсии ! Така,че приветствам решението да не се дават Великденски добавки !
17
8
 
22
 
! Отговори
И правилно преди 2 месеца
Колко пари пръснахме по нещастните украински бежанци, колко още дадохме на ***.. Нали трябва да ги избием от някъде тези разходи.Какви великденски надбавки за пенсионерите, какви пет лева.Нито бомби им падат на главите, нито дронове ги атакуват. И на това да са доволни.
16
1
 
39
 
! Отговори
ПЕНИОНЕР преди 2 месеца
Пари за измислени командировки има, за пенсии няма. Де гиди пръчка дрянова по голо дупе.
15
2
 
36
 
! Отговори
Оставка преди 2 месеца
Това е тази ето и викат ескурзянката,похарчила хиляди за екскурзии и политически кабинет.А за пенсионерите няма?!
14
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"На този етап нямам индикация, че има неудовлетворение от резултатите, които постигаме" Да ти го преведа - това означва, че толкова не си заслужава, да говорим с теб, че просот ще си спестим всичко и няма да ти кажем нищо. А иначе, ако искаш да учеш за "удовлетврение" на поситгнатите ти резултати, дай да те закарам в едно дядовско кафе, че да чуеш "милите стари хора", колко са ти набрали.
13
3
 
37
 
! Отговори
ЕКСКУРЗИЯНТКА ОТ ПП. преди 2 месеца
ТАЗИ ЖЕНИЦА СЛЕДОБЕД НА КЪДЕ ЩЕ ЛЕТИ В КОМАНДИРОВКА? ИМА ОЩЕ ДЕН ДВА ДА ПРОУЧИ ЧУЖДИЯ ОПИТ ОТ ДЪЛЕЧНИТЕ СТРАНИ.