ГЕРБ и ДПС: Василев да покрие дефицита в енергетиката

Сумата е 1 милирад лева
13 мар 2024 18:07, Стела Стоянова
40
ГЕРБ и ДПС: Василев да покрие дефицита в енергетиката
Снимка БГНЕС, архив

Министърът на финансите Асен Василев да покрие дефицита от 1 милиард лева в енергетиката.

Такова предложение е било внесено от председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов, от председателя на ДПС Делян Пеевски и от депутатите от ГЕРБ-СДС и ДПС Делян Добрев и Станислав Анастасов в парламента. За това съобщи самият Делян Добрев в своя фейсбук профил.

"Внесохме предложение Асен Василев да покрие дефицита от 1 млрд. лева в енергетиката, за да не се вдига цената на тока с 20%. След малко е гласуването в комисия, а утре в пленарна зала", пише шефът на Комисията по енергетика.

"В последните 3 години на "промяна" от енергетиката бяха източени към бюджета близо 4 млрд. лева - тоест 4 пъти повече. Надявам се всички депутати да подкрепят предложението ни, за да защитим хората и бизнеса от драстично увеличение на цената.

P.S. Ако не го направи, ще гледаме еврозоната през крив макарон, защото увеличението на тока ще вдигне общата инфлация", обяснява още депутатът от ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: ДПСГЕРБАсен Василев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Делянчо, ти също можеш да го покриеш със заграбеното от нашите пари.
28
1
 
1
 
! Отговори
тоти преди 1 месец
Добре направи Асенчо,яе зимата прибра парите в бюджета вместо да покрие на токаджиите верасийте и сега ГЕРБреват,щото онова бебе от Хасково не можа да си вземе обещаните комисиони и много други от ГЕРБ останаха на сухо без подараци за Нова Година!!!Но парите се знаят поне каде са ,а не от магистралите още да търсят милиярдите раздадени под масата и УТРЕ ГЛАСУВАЙТЕ ПАК ЗА ГЕРБ !!
27
1
 
3
 
! Отговори
Истината! преди 1 месец
Проблемът не е Асен Василев! Проблемът е в цената на тока от Топлофикациите. Фондът трябва да плати на тези дружества над 1 млрд. лева. Това е проблемът и председателят на КЕВР, много добре го знае
26
1
 
3
 
! Отговори
Г557дт преди 1 месец
ГЕРБ и ДПС са популисти и лъжци! Въпросният милиард обаче не е предвиден в бюджета, за отпускането му трябва актуализация, и екстра разходът ще значи по-висок дефицит. Или отново пречка за еврозоната.
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Целия план за свобидния пазар, не е ли от 2015-2017г., тогава ПП още ги нямаше. Ама виж, Герб, Дпс, Бсп и т.н. бяха налични.
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Асен Василев: "Да изперем БОРИСОВ, яко! Много им здраве на българите! Нека излекуваме страховете му от Гешев и от президента!" Бойко Борисов (13 март 2024 г.): "Асен Василев да покрие дефицита от 1 милиард лева в енергетиката." ХАК ДА ТИ Е, АСЕНЕ! КАК СЕ ИЗПИРА НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ОБИРДЖИЯ И ЗЛОДЕЙ В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ? Можеш ли да ни обясниш?
23
3
 
8
 
! Отговори
Г557дт преди 1 месец
Делянчо е нескопосан некадърник и бълва само токсична отрова
22
4
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Голям злобар и завистник този некадърен Делян Добрев! Фиксирал се е върху Асен Василев и го плюе и клевети перманентно!
21
1
 
6
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 1 месец
За да дадете, отнекъде требе да земете;))) Хахаххахахахахаха и после пак требе да дадете оттам, дет сте зели, щото нема да има файдъ, чи сте ги зели!;))))
20
1
 
5
 
! Отговори
до 24 преди 1 месец
да, не е фиксирана, но статистиката през годините показва каква е средната цена, а ние тука отиваме на НеФиксирана, не за да ни Паднат Сметките, като в Останалият Свят, а за да ни се Качат Още Повече - Правиш ли Разликата, особено като добавим и разликата в Доходите!
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Канада сигурно не е фиксирана!
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да го покрие Нинова!
17
3
 
9
 
! Отговори
СтатистикФактолог преди 1 месец
а знаете ли, че дори в Момента, Цената на Тока в България е Двойна на тази в Канада, с тая разлика, че в Канада Средната годишна Заплата е 65 000 долара! така, че всяко последващо качване на Цена на тока в България е Отвъд - Геноцид!!
16
3
 
11
 
! Отговори
Наглост преди 1 месец
Милионери "разговарят" и "дискутират" , и се правят на умни за цената на тока в парламента !!! там са тези , които дерат кожата на 6 милиона българи , а тези 6 милиона си бъркат в носа и нехаят за това, какво им готвят и как ще им одерат и втора кожа уважаемите милионери ! Честита промяна за кожарите!
15
4
 
7
 
! Отговори
Пожарникар преди 1 месец
Моля да освободите площта пред Парламента за да има място за тези , които ще се самозапалят когато тока стане по един лев за коловат ! Спестявайте за пожарогасители!
14
1
 
6
 
! Отговори
МазнУ ТурскУ Кафе преди 1 месец
пийте от Мек, Топъл и Уютен Скут за да Държи НеГативните Мисли за 3цифрено4рицифрени сметки за ток - далеч от Главата Ви!
13
7
 
4
 
! Отговори
Търговец преди 1 месец
Продавам газени лампи. Евтини са. Купувайте докато има , защото има хора , които си спомнят комунистическа България през 50 -те години - купони за хляб , гас и газени лампи а шишета номер 8 , една радиостанция , която величаеше Партията... ! Е , дойде пак това време - стягайте се ! Гас ще има с купони. Засега продавам само лампи. Гответе се !
12
1
 
16
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 месец
В момента тока който се изкупува от Търговците на Ток , се изкупува по 0,4 стотинки за Киловат , продават го на Населението по 24 стотинки за Киловат - за Критиците - изкупува се за 4 лева Мегават , продава се за 240 лева Мегават .Какво става с този уж свободен пазар ? Както се случва със Сиренето и Кашкавала - изкупуват мляко по 50 стотинки , а продават Сирене по 20 лева - с 40 литра мляко се прави килограм Сирене . Мафия .
11
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП от юли ми вкараха на свободния пазар ,или вероятно тока ще е 1.50 или повече и то без нощна ,честито бръснене българи
10
4
 
11
 
! Отговори
Ох Леле Какви преди 1 месец
Сметки за Ток - Идат - това е Краят на България!