България също не е имунизирана от тероризъм

Нашата система за сигурност е относителна слаба
25 мар 2024 22:23, Александър Попов
46
България също не е имунизирана от тероризъм

Бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов допуска, че Путин се е фиксирал върху войната в Украйна и това изкривява

Работата на службите за сигурност на Русия е изкривена, защото Путин се е фиксирал върху войната в Украйна, смята бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов.

"Това доведе до стратегически пробив в системата за сигурност на Русия. Страната безконтролно събира хора от рисковия контингент и ги праща на бойното поле, което създава допълнителен риск и той се проявява. Разузнавателната система се състои от много служби. Политическото ръководство не трябва да насочва службите, а да разчита на обективна информация. Русия се изолира до такава степен, че практически няма съюзници", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му трябва да си извадим ясна поука, че в условия на информационна война не отделните служби решават въпроса, а интеграцията на информация от тези служби, координацията, използване на обмен със съюзниците.

"България в това отношение може да направи много повече, защото рисковете от тероризъм само нарастват. България не е имунизирана срещу тях. Изгубихме 9 месеца. Службите са капсулирани. Рискът от терористични атаки остава. Нашата система за сигурност е относителна слаба, гаранциите за сигурността ни идват от НАТО", подчерта Шаламанов.

Според него вече се наблюдава втвърдяване на режима на Путин. Шаламанов очаква всичко "да бъде захлупено под похлупака на ескалация на войната в Украйна". А ходът на Путин да обвини Украйна за атентата в Москва бил очакван, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
АБЕ БОБОВДОЛ, ОСТАНА ЛИ НЯКОЙ В ТОВА ПРОКЪЛНАТО МЯСТО СЛЕД ТОЛКОЗ ТЕРОР??!!!...
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ХЕЛОУ ШАМПАНЕРО,ГРЪМНА ЛИ ШАМПАНСКОТО??!...
39
0
 
3
 
! Отговори
Шенгенистан преди 1 месец
Така е демократично! И евроатлантическо! И екоклиманеолибера3тично!
38
0
 
11
 
! Отговори
Хмм... преди 1 месец
Ами как да е имунизирана територията, като Денко договори да ни сервират и на нас брадясали гости, които са трън и проблем в очите на целия ЕС?! Заради нещото полу Шенген, сега гостите ще направят и нашата територия един нов Балкански Бейрут, всичко е въпрос на време.
37
1
 
6
 
! Отговори
Глок преди 1 месец
Като е слаба защо издържаме 60-70 хиляди полицаи??Или те искат всичките да са катаджии?
36
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С копейки като нашите не ти трябват терористи.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Страхуват ни ?
34
1
 
8
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
НАТО и на Украйна даваше стопроцентови гаранции и накрая какво ще им остане от тия гаранции?Нищо.Само една единствена-"гарантирана"война до последния украинец.И след това в крайна сметка(сигурно и Шаламанов е участвал в смятането)-нищо.Я им остане един "хвърлей" земя,я не.Ами ние-"земя като една човешка длан",ако ни "пазят" както Украйна,дали ще ни остане място да си изпишем името на държавата или ще трябва поневоля да пишем Б-я?
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И този като Тагарев пробива с опорките на силните на деня
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шаламанов никога не е блестял с ум. Силна страна му е слугинаж до дупка. Аман от съветски възпитаници, обърнали се на 180 градуса за да са с лице към хранилката.
31
1
 
7
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Шаламанов явно е на вие със"смятането".Каква връзка има между използването на"рисковия контингент" във военните действия и"пробивът"в работата на службите за сигурност?Да не би"рисковият контингент" да обезпечава ефективността на службите за сигурност.И останалите му заключения, отначало докрай са пълна безсмислица.
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То затова сега вкарват мигранти с доказано криминално минало,за да може да им плащат да извършват терор ако "не слушаме".Гаранция и Франция са заплашили и затова Макарона пощуря и взе да говори за пращане на войски.
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбира се. Особено след като плъхът продаде територията за бежанска база на юронатистите.
28
1
 
11
 
! Отговори
9879 преди 1 месец
Ти гледай в България .Русия пуснала всякакви ,а в Украйна ,където куцо ,кьораво и сакато от целия свят убива за пари.А тука където за едно потупване по рамото ги пускат.Значи сглобка и клоуни няма да има,Но остава мизерията в,която ни навлякоха.
27
2
 
8
 
! Отговори
ФАБчето лекува!!! преди 1 месец
Помага при най-различни състояния на полова и политическа дезориентация. Лекува! Масовото производство на ФАБ-3000 започна. Лекът иде! Не се притеснявайте евроатланти, ще има за всички!!!
26
0
 
13
 
! Отговори
с партньори като тез преди 1 месец
не е имунизирана ама хич! А дойде на власт някой който иска да преследва по-независима политика и да се опълчи на посолството, и веднага ще почнат едни случки да се случват по молове и концертни зали.
25
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България не е имунизирана и от копейки, което е по-гадната реалност.
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Реалист Живков беше прав, че са опасни терористи, ако ги остави. Като станат христяне, няма повече атентати срещу христяне и евреи.
23
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Реалист - Ама нали били тренирани бойци на ISIS и прочие? Или викаш, те скинарите терминатори, няма проблем.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 22 - Иска го, защото е хуабва службица. То и едно време Алеко Константинов е писал за ония, който искал Македония да се освободи от турско, не толкова, защото му дреме за геополитически и жиетйските проблеми на собствения му народ, ами просто, защото щял да има хубава работа там.