Протест на медсестри в училища и детски градини

Те настояват за увеличение на заплатите
18
Протест на медсестри в училища и детски градини
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Медицинските сестри от училищата и детските градини излизат на протест искане за по-високи заплати. Протестът е организиран от Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ и Медицинска федерация "Подкрепа".

Медицинските сестри настояват за актуализиране на основните заплати в системата на Детско и училищно здравеопазване и увеличението им от 1350 на 1890 лв., увеличение на парите за работно облекло на 500 лв. годишно, както и увеличение на размера на обезщетението при пенсиониране до 9 брутни месечни възнаграждения.

Протестът е насрочен за 15 часа пред сградата на Столичната община на ул. "Московска" 33.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Медицински Фелдшер преди 1 месец
Работих като фелдшер в училище-интернат за 154 хронично болни ДЕЦА, които се прибираха само по време на вакация. От здравна просвета, контрол и борба с ***, хигиената и качеството на храната, поръчка, закупуване и прием на медикаменти, стерилизация на инструменти за малки хирургични интервенции до имунизации, карантина, диспансеризация и диагностика, срещу 125 лв. бруто. Нямах телефон, а линейките не идваха, защото териториалното и админостративното управление беше в различни области.
17
1
 
5
 
! Отговори
Една сестра преди 1 месец
За да я има тази длъжност, значи е нужна. Ако стане нещо с някое дете, тази сестра носи огромна отговорност, защото няма лекар до нея. И просто се смея на коментарите отдолу.,какво работи тая сестра, че да взима тая заплата. Мили хора, не става с разделяй и владей. Като завиждате на тая сестра, елате на нейното място, има много свободни места и в яслите, и в училищата.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АзОказват първа долекарска помощ при необходимост и при спешни състояния на ученици,учители и непедагогически персонал до пристигането на екип на центъра по спешна мед .помощ.Първите минути са много решаващи за предотвратяване на усложненията !
15
0
 
5
 
! Отговори
999 преди 1 месец
Много скоро съсловието на медицинските сестри ще изчезне като понятие.Вече се заговори за поемане на децата в яслена възраст от детски учителки.Ако няма работещи пенсионери и студенти медици в здравеопазването няма кой да обслужва пациентите.Болшинството сестри са в предпенсионна и пенсионна възраст.Та какво остава за училищата и детските градини,които са на издръжка на общинския бюджет?
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сестрите в училищата и детските градини са най-добрите хора,които познавам.Жалко е ,че милосърдието,състрадателността ,великодушието,човечността и професионализма им ги заличава.....
13
6
 
4
 
! Отговори
до Ева преди 1 месец
Три инцидента и три деца с диабет,като инцидентите вероятно не са ежедневие.Какъв е ангажимента на сестрата към децата с диабет не пишете.А като споменавате 20 дни отпуска какво работи тази сестра,когато децата са във ваканция?Безспорно е,че сестрата е необходимост,но и заплащането трябва да отговаря на натовареността.
12
2
 
10
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
Без сестри не може. Там са нашите деца и внуци. От сестрата зависят много неща. А лелките са най-ниско платените, а работят като коне.
11
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
има в момента, но не може да искат заплата колкото 1 учител, начинаещ взема тези пари, а те нищо не правят
10
3
 
3
 
! Отговори
Каспър невидимия преди 1 месец
Да не протестират че ги махнаха от училищата преди 20 години? За детските градини не съм сигурен, но от училищата масово изчезнаха още аз като бях ученик в гимназията след 2000г!
9
3
 
9
 
! Отговори
Ева преди 1 месец
До До asdдете ударило се във врата,затиснато пръстче от чин ,паднал по стълбите, 3 деца на инсулин,колабирал родител на стълите пред учулището.Това е от онзи ден сводка моя приятелка щастлива сестра в училище със 20 дни отпуск в година.
8
11
 
8
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Те вършат ли въобще някаква работа? В ДГ не ги помня, но в училище само подпечатваха медицински бележки и от време на време проверяваха за въшки.
7
0
 
5
 
! Отговори
Хора пазете се преди 1 месец
Полицаите в Перник и Бобов дол избиват масово Българи в цяла България, тези изверги са Сатанисти!
6
7
 
13
 
! Отговори
999 преди 1 месец
В болница заплатите са по- високи.Във всички болници има недостиг на сестри.Ама там се работи на ,,конвейр",има нощни смени,отпуската е по-малка и пари за облекло няма.Чудя се какво прави сестрата в училище или в детска градина по време на ваканциите на децата.
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе, като им се раздават пари за работно облекло, не е ли редно и на учениците да се раздават пари за униформите? Нали лайтмотивът за униформите беше, че нямало да харчат за други дрехи толкова, затова с униформите едва ли не пестели средства. Пък глей ти, на тия им дават пари да си купят работното облекло. Що става така пак едните от собствения си джоб, а другите от чуждия?
4
6
 
12
 
! Отговори
До asd преди 1 месец
Сестрите в училище само проверяват з въшки.Нищо друго не вършат.Внучката ми я беше заболял корем и сестрата и дала 10ст .да си купи лукче от лафката.
3
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Т.е. искат 2400 заплата? Ми да си искат... То пък за работа, дето я имат да свършат нещо 2-3 пъти в месеца, я не, що да не искат 2400. Кво ше му е.
2
9
 
13
 
! Отговори
asd преди 1 месец
Срамота е хората отговорни за здравето на нашите деца да са с мизерни заплати...
1
1
 
2
 
! Отговори
Те убиват без причин преди 1 месец
Не правете деца, полицията в Югозападна България избиват масово Българи без причина , явно и в цяла България!