Васил Терзиев ще засили контрола върху ремонтите

На места липсват и обозначителни знаци
26 мар 2024 22:00, Инна Ангелова
20
Васил Терзиев ще засили контрола върху ремонтите
Снимка: БГНЕС

Кметът на София Васил Терзиев заяви, че ще засили контролът върху ремонтите и строителните обекти в града. Това написа той в своята страница в социалните мрежи, предаде БТА. Ще създадем нов, различен от досегашния протокол за действие, който в началото на сезона на ремонтите е повече от задължителен, отбелязва той в публикацията си.

Кметът на София и кметът на район „Оборище“ Георги Кузмов са направили оглед на обекти в квартала след сигнал от жители за забавени ремонти. Те направиха обход на улиците „Мърфи”, „Русалка” и „Джовани Горини”, които според информация на строителя към гражданите е трябвало да бъдат готови на 22 март.

Цялото каре между улиците „Черковна“ и „Султан тепе“ и булевардите „Мадрид” и „Евлоги Георгиев” все още е осеяно с изрязани и подготвени за асфалтиране участъци, което прави невъзможно нормалното придвижване в района“, посочва Васил Терзиев в поста си.

Освен неспазване на срокове, на места се установиха и нередности. „Изрязаните върху пътното платно карета са пълни с фрезован асфалт, не са почистени, не са обкантени и не видях положен битум“, обяснява Терзиев. Видях непочистени строителни отпадъци, разхвърляни върху платното и тротоарите, струпани около дърветата, отломки и прах, допълва той.

Терзиев е установил още, че администрацията и хората от квартала не са уведомени за началото на ремонтите навреме, за да могат да преместят автомобилите си от улиците. Липсват и обозначителни знаци, които да сигнализират и да напомнят в тъмната част от денонощието, че преминаването там е затруднено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Lulunskiq преди 1 месец
Да дигне данъците такане се чувствам европеец
11
0
 
8
 
! Отговори
Едим преди 1 месец
Това жалко същество да види колко дупки има по Тодор Александров това не е било от както е построен и ако може да засили освобождаването на София от присъствието ди
10
0
 
8
 
! Отговори
FUCKEU преди 1 месец
Вдигнете съборените пътни знаци,които от месеци се въргалят край улиците,пък може и да ви повярвам.
9
2
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
То и Фандъка го засилваше и всички виждат резултатите! Докато не се приеме закон,че които се разпише, че приема даден обект носи персонална отговорност с имуществото си няма да се оправи ситуацията + външен (по възможност чуждестранен одит) преди приемане на обекта от строител. Само тогава ще се оправят нещата!
8
1
 
11
 
! Отговори
Плевен преди 1 месец
На софиянци кмета им ги е слаб (умствено)
7
0
 
13
 
! Отговори
Вълчо Кумчев преди 1 месец
Ще засили! Да го засилят към моста на дервишите...
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това не е добре
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЖАЛЪК лъжец
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да назначи Ленчето на Киро са контролира строежите. Тя разбира от всичко - икономика, енергетика, екология, право, парапети..., Но най важното че скоро няма да има къде да се изявява, понеже Просто#Киро скоро ще е аут от политиката
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И без повече пен дел ски билборди !
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ваклин и сие. ся умират от смях!
1
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
абсолютен сладур