Предизборно наддаване за пенсии: "Възраждане" вдига мизата на 100 лв.

Освен това предложението е за всички възрастни, не само за бедните
3 апр 2024 11:20, Петър Бойчев
45
Предизборно наддаване за пенсии: "Възраждане" вдига мизата на 100 лв.
Снимка Пиксабей

Предизборното наддаване за пенсионерите продължава. След като вчера ГЕРБ-ДПС внесоха законопроект за великденски добавки, днес това направи и "Възраждане". Тяхното предложение е 100 лева за всички пенсионери, което ще струва 204 млн. лв.

ГЕРБ-ДПС вече предложиха 75 лева, но само за пенсионерите под линията на бедност, т.е. тези, които получават под 526 лв., като според Деница Сачева става дума за около 534 хиляди възрастни. Това ще струва 40 млн. лв.

Снощи финансовият министър в оставка Асен Василев даде брифинг, на който каза, че такъв излишък в бюджета на държавното обществено осигуряване няма и великденските добавки могат да създадат риск за плащането на юлското увеличение на пенсиите, което е с 11%.

"Възраждане" имат още едно скандално предложение - вноските за задължителната втора пенсия на родените след 1959 г. да се удържат от универсалните фондове от 1 април до края на годината. Това, според хората на Костадин Костадинов, ще осигури пари и за коледни добавки, освен това ще "спести около 1 млрд. от държавния бюджет за 2024 г.".

Двете оферти ще се гледат днес на заседание на социалната комисия, което означава, че още утре парламентът може да приеме една от тях наведнъж на първо и второ четене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от Общество
Промяна на изходите за вътрешни полети на "България Еър" на летище София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ГЕРБ за пореден път с държавни пари си купува избирателите от гетата.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Възраждане са цънцъри, не им се дават пари за кебапчета и раздават предизборни лъжи само. Костя води младото гадже по Софийските хотели, това си е скъпо - обещавай неща, които са практически невъзможни за да намажеш очите на пенсиите и си цъкай с младото к*рве по Родопите
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Работиш 450 години, взимаш пенсия за стаж и възраст, примерно 1000, 2000 или 3000 лева. Работиш 15 години взимаш социална пенсия за старост, която сега скочи на цели 276,54 лева и то след навърпшване на 70 години. Та така с няма голяма разлика ....
35
1
 
3
 
! Отговори
Ракъп преди 4 седмици
Какво стана Министърката щеше да оправя нередностите със пенсийте. .Работиш 40 години работиш 15 години няма голяма разлика във Пенсийте...Сега тези със 15 годишния стаж ще вземат Великденски...другите ще духат супата.:)
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
14-ти ти нищо построено преди 89 година ли не ползваш? Само западно значи. Вода от американски язовир пренасяна по американски тръби, а може и само кока-кола да пиеш, да засвидетелствуваш безкрайната любоф към Америка?
33
0
 
1
 
! Отговори
Сега преди 4 седмици
Мизата що не е 100 евра Ами толкова малко.Хей скрънзи сте нема глас за вас
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нинова ще ги надцака в напразните обещания. А какво обещават в маалите, копейките или еврата ще се вътрят повече?
31
0
 
0
 
! Отговори
Еврогейец преди 4 седмици
Е,какво е това разхищение?
30
4
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 4 седмици
Тия трите от снимката на Коце ли се смеят или на Кокорчо?
29
2
 
3
 
! Отговори
Пълен глупак преди 4 седмици
До 26. ВСЯКАКВИ НЕ-ТРУДОВИ. ПОМОЩИ, ДОБАВКИ И ПЕНСИИ СА НЕ-ЗАКОННИ И НЕ-СПРАВЕДЛИВИ. . . . От такива глупци неразбрани страдаме, както беше казал един български революцер и поет! Това е за да се компенсира инфлацията! При инфлация от 30% само за около 3 години пенсията ти вече нищо не струва! Бива да си необразован, ама не го демонстрирай публично!
28
0
 
4
 
! Отговори
Браво на Възраждане преди 4 седмици
Нека и те се окярат и покрай тях народа!
27
1
 
11
 
! Отговори
ДА преди 4 седмици
Който даде по една цяла пенсия,ще спечели изборите!Какви са тия 50,100 лв и само за някои!Искам като гърците-13та пенсия,тогава ще гласувам с кеф!Сега-успех в живота!
26
4
 
2
 
! Отговори
леводесен центрист преди 4 седмици
Квото и да дадат все е кяр!На изборите съм за гъби!
25
10
 
6
 
! Отговори
ВСЯКАКВИ НЕ-ТРУДОВИ преди 4 седмици
ПОМОЩИ, ДОБАВКИ И ПЕНСИИ СА НЕ-ЗАКОННИ И НЕ-СПРАВЕДЛИВИ
24
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
От свалянето на ГЕРБ преди 3 години най-много намазаха пенсионерите. Явно те са най-многобройния и най-гласуващ електорат.
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Герб, само бедните пенсионери ли са нуждаещи, другите не заслужават! Май забравяте, че това са пари от бюджета!!Асен Василев, пари има, но не ви пука за пенсионерите!Всички народни от Народното събрание, дайте си заплатите за не реалната ви "работа" в отсъствие на редовно правителство!!
22
1
 
12
 
! Отговори
Аз преди 4 седмици
Аз предлагам да се даде на всички пенсионери по 500лв еднократна горница. А на всички работещи по 14 дни допълнително платена отпуска !
21
3
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 4 седмици
как не ви е срам да губите времето в прос-то-тии и накрая на месеца ще получитеогромните си заплати без-дел-ни-ци от 1 юли на всички пенсионери пощвеицарското правило никакви добавки на никои особено пред избори които не еучил и не знае бълг език какви добавки нито един глас за герб и дпс
20
3
 
15
 
! Отговори
✓ преди 4 седмици
Или на всички ,или на никой.Разбрахме ,че е предизборно.Защото повечето са християни,с малко над минималната пенсия, които няма да получат,а другите с ниски пенсии ,които не празнуват Великден ще получат добавка.И защо им е ?
19
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Костадин Костадинов -Буратино не се спря. Маха с тънките ръчички, плюе докато вика от трибуната и ходи със скини дънки. Мачка чаршафите с младото гадже в София, докато във Варна жената гледа децата и усвоява пари от Отворено общество на Сорос. Кеф