Предизборно наддаване за пенсии: "Възраждане" вдига мизата на 100 лв.

Освен това предложението е за всички възрастни, не само за бедните
3 апр 2024 11:20, Петър Бойчев
45
Предизборно наддаване за пенсии: "Възраждане" вдига мизата на 100 лв.
Снимка Пиксабей

Предизборното наддаване за пенсионерите продължава. След като вчера ГЕРБ-ДПС внесоха законопроект за великденски добавки, днес това направи и "Възраждане". Тяхното предложение е 100 лева за всички пенсионери, което ще струва 204 млн. лв.

ГЕРБ-ДПС вече предложиха 75 лева, но само за пенсионерите под линията на бедност, т.е. тези, които получават под 526 лв., като според Деница Сачева става дума за около 534 хиляди възрастни. Това ще струва 40 млн. лв.

Снощи финансовият министър в оставка Асен Василев даде брифинг, на който каза, че такъв излишък в бюджета на държавното обществено осигуряване няма и великденските добавки могат да създадат риск за плащането на юлското увеличение на пенсиите, което е с 11%.

"Възраждане" имат още едно скандално предложение - вноските за задължителната втора пенсия на родените след 1959 г. да се удържат от универсалните фондове от 1 април до края на годината. Това, според хората на Костадин Костадинов, ще осигури пари и за коледни добавки, освен това ще "спести около 1 млрд. от държавния бюджет за 2024 г.".

Двете оферти ще се гледат днес на заседание на социалната комисия, което означава, че още утре парламентът може да приеме една от тях наведнъж на първо и второ четене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Снимката на статията олицетворява възраждане който гласува за тия трябва добре да прецени дали това което обещават е изпълнимо.
17
5
 
7
 
! Отговори
Дърта копейка преди 1 месец
Подкрепям идеите на "Възбуждане"!
16
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Брейй в тази държава само пенсионери ли има? Все за увеличение и добавки на пенсии се коментира. А парите за пенсии нали идват от работещите, защо не се мисли за някакво увеличение или добавка на заплатите?
15
11
 
5
 
! Отговори
до 6 преди 1 месец
Ами именно - Копейкин сигурно знае, ама оффцете му не. Те сега чуват, че Копейкин иска да им се дават повече пари, но лошия парламент и финансов министър не дават, и се озлобяват и фърлят тор по герба. Всяка дума от устата на Копейката е лъжа и популизъм. Учил се е от Тато и Хитлер и Путлерския в Кремъл
14
9
 
7
 
! Отговори
ПАНЧО преди 1 месец
Уважаеми българи и българки симпатизанти на лявата идея,левите избиратели не са били никога толкова разединени.Затова ГЕРБ и ДПС ни мачкат.Госпожо Нинова,г-н Първанов,г-жо М.Манолова,.г-н Станишев,г-н генерал Михо Михов,господа от движение 21век,гжо Ваня Григорова всички вие имате заслужено много леви поддръжници,преглътнете несправедливата горчилка и си подайте ръка за съвместна работа в предстоящите избори.Само така ще можем да победими съхраним моралните ценности
13
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Големи карикатури са тези от Разграждане хахахаха. Антиевропейци, бутащи се за европарламента. Ваксинирани антиваксъри. Фанатирани проруски карикатури, ползващи само западна техника и нищо руско. Хахахахахаха.
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ-ДПС да дадат 150 и да вземат от парите от КТБ на Пеевски...
11
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само Възраждане 27%на изборите.Пълна победа
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичките са закоравели популисти. Не ги интересуват нито хората, нито България. При ББ 12г пенсиите не мръднаха и не му пукаше на никого. Сега наддават като на търг -кой ще купи народната любов. Народе????
9
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
вижте го тоя и всичките му учреждения - банда бесни пенсионери. Никой друг не е толкова изфъскал че да иска комунизъм и Русия да се върнат на власт тука.
8
6
 
21
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Е в това,че вече подобни "оферти" не работят в полза на тези,които ги предлагат.Всички възрастни хори разбраха,че е далеч по-добре да получават индексирани пенсии всеки месец,а не подаяния,хвърлени два пъти в годината!И всичко това ме убеждава,че ГЕРП,ДПС и Възраждане са в отчаяние и борба за всеки глас!Къде бяха при гласуването на бюджета,в който да настояват за тези "добавки"!!!Смешни сте и все по-прозрачни!
7
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз предлагам по 800! Ще ги съберем като конфискуваме палата на Копейкин, и поршето на Цончо!
6
0
 
15
 
! Отговори
Ванката преди 1 месец
Вноските за задължителната втора пенсия отиват в частни пенсионни фондове - как така от тези частници държавата ще вземе пари за коледни и великденски добавки!?
5
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мн ясно, избирателите на Копейкин са пенсионерите. Сметките му пак са криви, този човек не може да чете цифри, не разбира бюджети, резерви и икономика. Не зная за къде е тръгнал. Вижте го в канала му в Тубата - само си просвоява чужди заслуги. Хейтя го по цял ден безплатно, търся някой да ми плаща за това - искам да съм платен *** русофоб.
4
3
 
21
 
! Отговори
търг преди 1 месец
Да чувам 75 лева? 75 лева от ГРОП! Да чувам 100 лева? Сто лева от кОпейкин! Да чувам 150 лв?
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толкова пари тая бедна държава никога не е раздавала. Само дето парите са от кредити и сметката ще я плащат деца, внуци, правнуци, Една реална инвестиция няма направена, една реформа в държавна администрация, ограничаване на дпс в гласуването в чужбина и т.н. Само пари се харчат и накрая се изнасят
2
6
 
18
 
! Отговори
Копейкин преди 1 месец
лични пари ли ще раздава? Или като Боко, софрата с наши пари, а лаврите само за него?
1
6
 
8
 
! Отговори
Дайте навсички преди 1 месец
Да хвърлят от балкони те...