Бизнесменът Димитър Бонзов е собственик на пистолета, с което стреляло детето на Божанков

Той го оставил в якето си и отишъл до тоалетната
12 май 2024 21:00, Стела Стоянова
158
Бизнесменът Димитър Бонзов е собственик на пистолета, с което стреляло детето на Божанков
Снимка БГНЕС, архив

Бизнесменът Димитър Бонзов е собственикът на пистолета, с който големият син на депутата Явор Божанков простреля момиче на 12 години. Инцидентът стана в Арбанаси по време на парти за рождения ден на половинката на Бонзов - Мая Банзарова.

Децата са помислили пистолета за играчка. Той е бил в якето на Бонзов, който го оставил на стола и отишъл до тоалетната. Момичето, което се води леля на сина на Божанков, е улучено в пръста на крака. Куршумът - 0.357 калибър от револвер "Смит енд Уестън" е останал в тялото на детето и сега го оперират, за да го извадят.

На рождения ден са били само роднини. Те са освен политици, и бизнесмени. Член на едно от семействата е и издателят на един от местните вестници - "Янтра". Самият Бонзов има разнообразен бизнес - от хазартни игри до производство на хляб. Очаква се Бонзов да бъде обвинен за неправилно съхранение на оръжие. Синът на Божанков е малолетен и няма как да носи наказателна отговорност.

"Големият ми син е в шок. Можело е да се случи най-лошото. Благодарим на Господ, че не е" написа Явор Божанков във в фейсбук.

От прокуратурата образуваха разследване за телесна повреда и неправилно съхранение на оръжие. Ето какво съобщиха оттам:

Според първоначалните данни, на 12.05.2024 г. в с. Арбанаси, по време на рожден ден, 11- годишно дете е простреляло с револвер „Смит енд Уесън" 357 магнум в дясното ходило дете на 12 години. Установено е, че оръжието е законно притежавано, но е било оставено без надзор от собственика му.

В хода на досъдебното производство се изследват всички възможни версии, като се провеждат действия по разследването в условията на неотложност - изземване на оръжието, на микроследи, оглед на местопроизшествието, разпити на свидетели. Предстои назначаването на експертизи и извършването на други процесуално-следствени действия.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново, като въпросът за привличане към наказателна отговорност на дадено лице ще се реши в зависимост от характера на събраните доказателства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
9
 
! Отговори
Богатите преди 1 месец
Също плачат?
24
0
 
17
 
! Отговори
Що триете преди 1 месец
Бе другари? Какво лошо има, че питах дали е задържан?
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С тоя "Смит енд Уестън" 357 Магнум как си я представяте дете да възпроизведе изстрел ? Тежи празен кило и двеста. Колко "рита" нямам понятие.
22
0
 
3
 
! Отговори
До фо17 преди 1 месец
Не беше въздушна пушка.Имаюе разрешително,издадено от местното МВР.
21
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що за човек трябва да си, за да носиш в джоба си зареден пистолет на рожденния ден на жена си. Нашите любими политици дружат с много интересни хора.
20
2
 
22
 
! Отговори
До17 преди 1 месец
Има разлика,онова дете беше простреляно с въздушна пушка за която не се изисква разрешение и кой знае какъв контрол,а това е простреляно с огнестрелно оръжие-боен пистолет!
19
0
 
22
 
! Отговори
Този Който преди 1 месец
Явор Божанков е зет на не безивестния Красимир Гърдев. Схемаджия от местно ниво, без който почти нищо не се случва в града. Притежава доста ключови терени и бизнеси в района. А простреляното дете е дъщеря му от втория му брак. Или с други думи внучето му прострелва дъщеря му.
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ха, тоз Божанков докато беше в БСП не можеше да си позволява своеволия.
17
7
 
32
 
! Отговори
КОС преди 1 месец
Колкото и да повтаряте "синът на Божанков", нито синът, нито Божанков имат вина по случая. Вината е единствено и само, на притежателя на оръжието. Това е боен пистолет-револвер и се държи или от собственика, или стои заключен в каса-сейф. Това е закона и наистина Божанков е прав, че за късмет, момичето е ранено в малкия пръст на крака. А ако беше по-нагоре-в тялото или още по-нагоре-в главата? Собственика е за незабавно задържане и съд, по правилата за носене и съхранение на бойно оръжие
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наркобос е инвестира в имоти
15
3
 
19
 
! Отговори
Преди два преди 1 месец
Месеца и е подобен случай.Дете простреля две годишно дете с главата с пушката на дядо си.Тогава Прокуратурата заяви ,че няма да повдига обвинение на дядото,нищо че си беше оставил пушката заредена до играещи деца.Дегетобе закарано в Пирогов с държавния самолет и лекувано два месеца.Но.те бяха римляни.
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ?!?. В нищо няма да го обвинят. Ще си пллати където трябва и всичко ще се запаже.
13
1
 
26
 
! Отговори
Този Който преди 1 месец
Не намерих категоричен отговор на въпроса дали това е пистолет или револвер. Защото ако е револвер, дърпаш петлето и работата е ясна. Но ако е пистолет, кой държи пистолет със зареден патрон в цевта? И може ли 12 годишно дете да свали предпазителя и да го зареди(ако не е бил зареден)? Шубето явно е голем страх ако наистина патлака е бил с патрон е цевта предварително...
12
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв е тоя бизнесмен, на купон с пистолет? Май голям стах го гони, ама в тоалетната влиза без пищов...
11
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Бизнесмени" ли им викат ?
10
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-ме изкефи ... децата са помислили пистолета за играчка.
9
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Некой да публикува родословно дърво на родните политици и женичките им, ще е много интересно до всяко дърво да има и индекс колко процента според него е комунист и колко процента мутра!
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хванаха дедовия и нали са много грамотни се запуцаха, поне да го беше пробвал първо примерно да гръмне по въздуха като дедо си!
7
5
 
26
 
! Отговори
?!? преди 1 месец
Тоя човек ще бъде обвинен за неправилно съхранение на огнестрелно оръжие. Но по големия въпрос е, че само заплашен/ агресивен или луд човек ще държи пистолет в джоба си. Това ли са приятелите на ПП/ ДБ същите заявили се за борци срещу мафията. Само лъжи докато не лъснат като голо Д
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде стига вече с този случай.Байгън ми стана от това внимание и простотиите,които се изписаха за него.А бизнесмена да благодари на Господ и всеки ден да му се моли,че детето му е извадило късмет и не е пострадало по негова вина.