Тленните останки на цар Фердинад I вече са у нас

Те бяха пренесени до летище София със "Спартан"
Обновена: 29 май 2024 14:51 | 29 май 2024 14:50, Александър Попов
84
Тленните останки на цар Фердинад I вече са у нас
Снимка: БГНЕС

"Спартан"-ът с тленните останки на българския цар Фердинад I кацна на летище София.

След като ковчегът бъде свален от военния самолет, тленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени към дворец „Врана“. Траурната процесия ще бъде посрещната от Симеон Сакскобургготски и неговото семейство, заедно със Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, официален пратеник на Светия Синод, и от апостолическия нунций в България архиепископ монсеньор Лучано Суриани.

Тленните останки на цар Фердинанд I /1861-1948 г./, който обяви независимостта през 1908 г. и е в основата на модернизацията и европеизацията на България, се завръщат на родна земя, за да бъдат препогребани в построения от него двореца „Врана“. Този акт става почти 76 години след неговата кончина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: цар Фердинанд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
6
 
0
 
! Отговори
проф Петър Стоянович преди 1 месец
Как не рабирате? Негово Величество Цар Фердинанд е национален герой на България. Той е като Левски и Ботев взети заедно! Идете и се поклонете на най-великия владетел в историята на България.
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вън тоя Шваба - не може да бъде Цар на Българите :)))
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борците с "мумиите" си докараха новите мумии.
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПОЗОР !!!!!!!! ПОЗОР !!!!!!!!!!!! ПОЗОР!!!!!!!!!!!!!!!
69
3
 
4
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
До 73!Само не разбирам кога точно съм казал,че са се били за България! Аз не мога да кажа,че са се били в името на България,защото би било лъжа. Мисля,че си в грешка. Нито Борис,нито Симеон,нито Фердинанд,а още по-малко протоДрагойчевата Клементина,която като всяка гнусна сефарадка мязаше на мъж,а не на жена, са се били в името на Майка България.
68
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АзъКанъАзъ7112136860 Нито Борис нито тоя мошеник са се били за България. Когато идат на фронта и дадат живота си тогава може. Но не са.
67
3
 
3
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Бонус! Забелязвали ли сте изключителната прилика между роднините Кеворк Кеворкян и Борис Кобурга ? Борис не умира на датата,на която Ви лъжат ,че е умрял. Истината е,че трупът,пред който се покланяха хората в Сашо Невски бе на друг арменски евреин,чието сърце бе поставено по-късно във Врана ,за да се сглоби нелепата история с някакво фикционо поругаване гроба на Борис в Рилски манастир. Моля,вижте лицата на Кеворкян и Борис Трети.
66
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България губи половината си територия и 1 милиона убити войници. Това прави Фердина. Цялата фамилия няма място в бг. 1944 г. ако не беше се отървала и от Симеон шеше да е разделена между Сърбия и Гърция.
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Национален предател и изменник е Фердинан. Тодор Живков и Георги Димитров са най-великите.
64
0
 
1
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Още един бонус! Кралят на Сърбия Александър не бе убит в Марсилия. Бе имитация на убийство. Бе една имитация на убийство,договорена няколко дни преди това от Борис Трети и Александър. Малко по-късно "умря" и Борис.Всъщност ме умря,а бе възнаграден със светли и богати дни извън България. Както не умряха по-рано ромите Луи Шестнадесети и Мария Антоанета. На величествата много им харесва да "умират" в моменти,в които могат да бъдат действително наказани.В последно време и в Англия релщкламират рак.
63
1
 
6
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Цел на Народният съд,който бе акт против Народа бе избиване на всички Българи,които бяха свидетели на проруската и оросръбска политика на Двореца. За българите нямаше никакво съмнение,че Кобурите мразеха Българското офицерство,което бе създадено от Опълчението,а не от Русия или други. Дворецът извърши атентата в Света Неделя,за да нихилира Опълченците и техните потомци. Симеон Сакскобургота е наследствен прокомунистически и профашистки безумец!
62
1
 
3
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
ОБВИНЯВАМ ЛИЦЕТО ОТ АВСТРО-УНГАРО-ФРЕНСКИ ПРОИЗХОД СИМЕОН БОРИСОВ САКСКОБУРГОТА В НАСЛЕДСТВЕННА ПРАКТИКА НА ЛЪЖАТА,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ СА СПАСЯВАНИ ЖЕРТВИ НА ЕВРЕЙСКИЯТ СЕФАРАДСКИ ХИТЛЕРИСТКИ ХОЛОКОСТ СРЕЩУ АШКЕНАЗКАТА НИ РАСА ,КАКТО И ЧЕ ЧИЧО МУ КИРИЛ Е ЗАЩИТАВАЛ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД. В КАЧЕСТВО НА РЕГЕНТ КИРИЛ КОБУРГСКИ ЗАПОВЯДА НА БЪЛГАРСКОТО ОФИЦЕРСТВО ДА ПРЕДАДЕ ОРЪЖИЕТО СИ НА ПРЕСТЪПНАТА ФАШИСТКА ЧЕРВЕНА АРМИЯ,КАТО ТАКА БЕ НАЛОЖЕН СЪВЕТСКИЯТ ФАШИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ. СЪД !
61
7
 
3
 
! Отговори
СЛАВА БЪЛГАРСКИЯ ЦАР преди 1 месец
ПРЕЗИРАМЕ ЕВРАЗИЙСКИЯ ЦАР НА РУСИЯ ППУТИН...
60
1
 
5
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Атентатът в църквата "Свети Крал",понастоящем "Св.Неделя" бе организиран от Двореца,за да бъдат избити Българските Опълченци и Техните Потомци! Именно престъпникът Борис заповяда поставянето на взривът. И разбира се,вместо да се представи на опелото заради което се бе събрало множеството отпраши към покрайнините на София. Народът знаеше,че Борис уби невинните. Тогава Дворецът взе решение за радикална промяна в България,за която можеха да помогнат от Москва. И малко по-късно Кирил докара Сталин.
59
9
 
5
 
! Отговори
До коментиращите! преди 1 месец
Цар Фердинанд е този, който въпреки имперска Русия обяви независимостта на единна България, този, който създава една съвременна конституционна монархия,довежда видни архитекти, земемери и др. специалисти в България, които правят нашите градове модерни, европейски и средища на култура!
58
5
 
1
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
ОБВИНЯВАМ ЛИЦЕТО ОТ АВСТРО-УНГСРО-ФРЕНСКИ ПРОИЗХОД СИМЕОН БОРИСОВ САКСКОБУРГОТА В НАСЛЕДСТВЕННА ПРАКТИКА НА ЛЪЖАТА,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ СА СПАСЯВАНИ ЖЕРТВИ НА ЕВРЕЙСКИЯТ СЕФАРАДСКИ ХИТЛЕРИСТКИ ХОЛОКОСТ СРЕЩУ АШКЕНАЗКАТА НИ РАСА ,КАКТО И ЧЕ ЧИЧО МУ КИРИЛ Е ЗАЩИТАВАЛ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД. В КАЧЕСТВО НА РЕГЕНТ КИРИЛ КОБУРГСКИ ЗАПОВЯДА НА БЪЛГАРСКОТО ОФИЦЕРСТВО ДА ПРЕДАДЕ ОРЪЖИЕТО СИ НА ПРЕСТЪПНАТА ФАШИСТКА ЧЕРВЕНА АРМИЯ,КАТО ТАКА БЕ НАЛОЖЕН СЪВЕТСКИЯТ ФАШИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ. СЪД !
57
6
 
4
 
! Отговори
До 52 преди 1 месец
Питай руските окупационни войски колко българско злато заграбиха !? Но по-ценното какво стана с архивите на българската държава? Ще ги върнат ли? Естествено не, защото тогава ще лъснат заблудите за голямата любов на СССР, сега путинова Русия към България и българите!
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
otvrat
55
1
 
3
 
! Отговори
я па тия преди 1 месец
Днес, от кога думата *** я цензурирате ?! ако знаех щях да ви пиша-сопа !?
54
3
 
5
 
! Отговори
Tano преди 1 месец
Внука на Фердинанд (Боко) и той ще иска да го погребат в България. Пак ли ще позволим