Джокович-баща: Ноле отвори очите на 30 милиона роби в Австралия

Накрая той ще е големият победител, смята Сърджан Джокович
12 яну 2022 12:00, Елка Василева
218
Джокович-баща: Ноле отвори очите на 30 милиона роби в Австралия
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович е ментален великан и въпреки че преживява най-тежкия период в кариерата си, накрая той ще е големият победител от фиаското в Австралия, категоричен бе пред bTV баща му Сърджан.

Последните няколко дни са кошмарни за тенисист номер 1 в света. Първо получи медицинско изключение да играе на Australian Open, без да е ваксиниран, след това не му позволиха да влезе в Австралия и го изолираха в хотел за емигранти. Спечели обжалването на депортацията си и излезе на "свобода" поне засега, тъй като всеки момент министърът по емиграцията може да му отнеме отново визата, този пък окончателно.

Още по темата

Според Сърджан Джокович австралийските власти са се уплашили, тъй като синът му е показал на местните хора, че ваксинирането е личен избор и никой не трябва да го налага насила.

"Какво мислиш ти, братко мой, българино? Дали мислиш, че и ние сме поне толкова достойни, колкото швейцарците, испанците, англичаните или германците? Дали и ние сме наистина толкова достойни, дали струваме поне, колкото тях? Питам те? Не сме ли и ние хора както всички останали? Защо така се държат с нас? На света има повече от 7 милиарда души, защо ние от Източна Европа, от Балканите, от Близкия изток или от Русия да бъдем по-маловажни като личности? От Индия, от Китай, от Африка, от Южна и Централна Америка? Нима всички ние сме по-малко ценни като хора? Не ми се вярва да е така и отказвам да вярвам в това. Но въпреки че сме равни като хора, има една каста, която си позволява да ни гледа отвисоко. Стига толкова!", започна да излива душата си ядосаният баща на носителя на 20 титли от Големия шлем.

"Трябва да имаме своята чест, да отстояваме себе си и убежденията си, да имаме свое право на глас. Имаме право да кажем гласно и ясно името си и това, в което вярваме. Именно това в момента прави Новак. И това породи към него омраза в Австралия. Цели две години 30 милиона души в тази държава бяха в робство, бяха в затвор. И накрая отиде при тях Новак Джокович, който им каза: я излезте, я спрете да пускате армията по къщите си и спрете да позволявате да ви арестуват, защото някой от вас отказва да се ваксинира. Не искам да навлизам по-дълбоко в тази тема, но ваксинирането е лично човешко право на избор!"

"Очаквам Новак да играе тенис и да си свърши работата. Точно това, заради което е отишъл в Австралия. Очаквам след 20 дни, когато се завърне в родината ни като победител, тук да го посрещнат над един милион щастливи и горди наши сънародници. Дали това наистина ще се случи? Не знам, не мога да кажа, защото някои хора в Австралия изглежда са се взели много насериозно и смятат, че са богове," каза бащата.

Той е силно афектиран от отношението към Ноле и смята, че тепърва онези, които са се държали лошо, ще си носят последствията.

"Австралийските политици би трябвало да се срамуват от себе си, да се срамуват от държанието си дотук спрямо моето дете. Искам тези хора тепърва да се срамуват дълго и истински от стореното от тях и от това, което продължават да опитват да направят. Никой човек не заслужава подобно отношение и никой политик и никоя власт по света не бива и няма право да третира човешко същество по този начин. Още по-малко, когато срещу тях стои най-добрият тенисист за всички времена, най-добрият спортист в света изобщо," обяснява Сърджан Джокович.

"Защо просто не му казаха: Новак Джокович, не си прави труда да идваш тук, няма да бъдеш допуснат. И тогава всичко щеше да бъде наред. А те какво направиха с него? Закараха го там, малтретираха го с часове на летището, затвориха го в една стая, взеха му абсолютно всички вещи, включително и мобилния телефон, и в продължение на часове не му дадоха да се обади дори на адвокатите си! Най-големите престъпници, убийците, всички имат право на защита, а на сина ми дори това право му беше отнето", казва бащата на Новак Джокович.

"Би трябвало да се засрамят. Да, върнали са му телефона и вещите, но часове наред са го притискали да подпише декларация, че по своя воля се отказва от визата си, за да могат след това да го депортират. Новак обаче има глава на раменете и не се е съгласил да го направи. Той е №1 в света и може най-добре да прецени за себе си как да постъпва не само на корта, където няма по-добър от него, но и при всяка житейска ситуация", разказа бащата на тенисиста.

Участието на Новак Джокович на Australian Open си остава под въпрос. Не е ясно кога и дали ще има решение за евентуалното му депортиране. Министърът на емиграцията Алекс Хоук има цялата власт еднолично да анулира визата на сърбина и да го прати у дома с първия полет.

"Оказва се, че някакъв си министър сега има пълната свобода да анулира и да унищожи вече взетото решение от австралийския съд и да обяви визата на сина ми за невалидна. Ако това се случи, значи така е отредил Господ. Не можем да се борим с него. Новак обаче няма да напусне просто ей така Австралия и ще обжалва решението отново. Синът ми не е виновен, той казва истината. Нищо лошо на никого не е направил, а когато човек казва истината, няма по-силен от него на света. Такъв човек е непобедим за целия свят", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
11
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
До Сюлейман паша- А ясно ли ти е, колко известни и уважавани учени, лекари, Нобелови лауреати с факти и наука доказват че всичко това е просто фашизъм? А и сам не проследи ли всички лъжи, замазвания и извъртания на ковид мафията?
153
9
 
9
 
! Отговори
до 161 преди 2 години
До Не са глупави= Всички PCR тестове са фалшиви. Официално е заявено че изкарват всяка настинка или грип, като ковид. Но и в тях има бизнес. При това ковид престъпниците не признават че си го изкарал, ако не влезеш в болница, за да си приберат бонусите. Не е вината само в корумпираните политици и лекари, но и в тези дето са организирали ковид-фондовете, които народите пкащат.
152
7
 
19
 
! Отговори
Евала преди 2 години
''Цели две години 30 милиона души в тази държава бяха в робство, бяха в затвор'' !!!!!
151
6
 
14
 
! Отговори
баш диктатор преди 2 години
На това му викат диктатура на демокрацията!
150
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-много ваксинирани-най-много нови случаи.Кобит гетата на света са Западна Европа,САЩ,Австралия,Израел.В САЩ случаите на ден са 1,3млн,в Израел 50хил,с брой население колкото нашето.Тук са 7хил. Някой още ли мисли че трябва да гледаме от тях?И да тровиме себе си и децата?
149
14
 
29
 
! Отговори
Не са глупави преди 2 години
На всички им е ясно, че положителният PCR тест на Джокович от 16.12.2021 е фалшив !
148
17
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ноле е ЛЪЖЕЦ :)
147
15
 
30
 
! Отговори
Такъв си е преди 2 години
Ноле е добро момче, ама е сръбче и послъгва !
146
11
 
40
 
! Отговори
Зиг преди 2 години
Не мога да се сетя за никой друг известен спортист, чиято рода толкова много да ни занимава със себе си. Чичото и бащата на Джокович станаха по-известни от него.
145
15
 
6
 
! Отговори
haha преди 2 години
Край, ти или си неосведомен или си пропагандатор от Австралийското посолство. Федералния съд на Австралия анулире отнемането на визата на Джокович . Още глупости може ли да напишеш ???
144
10
 
20
 
! Отговори
haha преди 2 години
154 - според теб Австралийците са ходили на референдум за ваксината... Да ти изпратя филмчета как се арестуват бременни жени в Австралия защото не били съгласни с бюрократите ръководещи за сега Австралия?
143
14
 
28
 
! Отговори
Ние преди 2 години
Убава работа, ама сръбска. Балкански синдром.
142
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Край 147 Моментално се сещам за убиеца Полфрийман! Ние изнасяме специалисти и трудолюбиви мравки, а те разнасят по света престъпници. Кой каквото има, друже!
141
9
 
32
 
! Отговори
Край преди 2 години
Това че не желае да се вакси го разбирам - и за не желая. Това, че ходи да лъже и да прави циркове в една държава, която свободно и демократично е избрала да вексинира цялото си население не го одобрявам.В чуждата къща ще се съобразяваш с реда опрделен от домакините.Погрешно или не в Австралия са се ваксинирали масово и имат право на това.А да са РОБИ австралиците - може ама в друг живот или на друга планета.
140
33
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Велик Джокович! Голям мъж с достойнство и морал! Поклон!
139
6
 
10
 
! Отговори
Nekoj преди 2 години
Ако Русия е бензиноколонка, Австралия е подвижна газова колонка... Това ЛПГ (втечнен газ) крепи икономиката + желязната руда от Западна Австралия.... Куинсланд изнася въглища. 35% от търговията на Австралия е с Китай... Промишленост - няма, земеделие има до некъде но дори там Китайците и Индииците са на първо място...
138
14
 
20
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Австралия си е правова континент-държава и като независима човешка общност прилага на своята територия валидните за всички хора нейните си закони и правила. И това се отнася за всички - тук няма привилегировани, няма номе1, или номер Х. Който се страхува, да не влиза в гората...
137
8
 
11
 
! Отговори
Nekoj преди 2 години
Отново малко знаещи започват да подменят темата... Австралия се крепи на едно - минната промишленост. Това е, копае се и се изпраща в Китай повечето и Кореа... От там получавате стоките си ... Това е огромното развитие на Австралия... хахха
136
14
 
22
 
! Отговори
Край преди 2 години
Само да питам колко австралици са емигрирали в Сърбия /и в България/ последните 100 години. 0 /Нула/ или двама. За БВП на човек няма да питам.До тук с балканските великосръбски мегаломании.
135
9
 
5
 
! Отговори
Националист преди 2 години
Къде са избили 300к българи тия смешници, каква е тази история която четете ор Русия сигурно ви ги спускат тия истории, първата държава нападнала сърбия е България и т.н. и т.н. - това е историята, хубава лоша история. Който живее в миналото няма и бъдеще. Българите сме много велики с историята си, която само ние знаем. Ама да си видим насраните *** няма. На Йордановден даваха кадри от всички съседни дръжави + Турция, как хвърлят кръста, но не и от България /защото нямаме приятели/