Разбиха група за убийства с тартор Йоско Костинбродския

Задържани са общо петима души
Обновена: 7 ное 2013 16:50 | 7 ное 2013 16:22, Красимир Ангелов
14

Снимка: МВР

Служители на "Национална полиция" и спецпрокуратурата са неутрализирали престъпна група за убийства и отвличания, съобщиха от МВР.

Задържани са петима души. Според събраните до този момент данни ръководител на групата е бил Йосиф Йосифов (Йоско Костинбродския).

По информация на МВР групата е действала от началото на 2003 г. до 2010 г., когато част от участниците са били задържани по друго дело.

По първоначална информация в нея са участвали още трима души, двама от които през годините са били убити, а един е безследно изчезнал.

От полицията отчитат, че става въпрос за безследно изчезнал мъж от юни 2009 година с инициали Р.К., както и убитите Асен Петров по прякор Шаки (застрелян на 1 септември 2004 година) и Борис Арсов по прякор Борчо (убит на 29 ноември 2003 година).

В хода на извършените процесуални действия при задържането на един от заподозрените е намерено огнестрелно оръжие със заглушител, което се проверява за използване при неразкрити до момента убийства.

Двама от задържаните членове на престъпната структура са обвинени в организиране и участие в опит за убийство на "знакова фигура", отчитат от полицията. Разследва се и тяхната съпричастност към редица други убийства, опити за убийства и отвличания с цел получаване на откуп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Lol преди 10 години
Както гледам , щом са тръгнали с преправен .22 Ekol да убиват , работата е за реване :D Добре че са ги хванали пред ида се наранят самички.Никой не може да ме убеди че професионални убийци използват преправено газово оръжие , особено пък .22 калибър лол
11
0
 
0
 
! Отговори
ha преди 10 години
Различни Йосковци са. Сливналията "изнася" съгражданки за Холандия и е много над нещата. Този е селски тарикат, който го осъдиха на 3 години за притежание на оръжие в Гърция и тук възниква въпроса защо не е в панделата?Едни и същи хора ги арестуват по 100 пъти къде ли не и въпреки това, продължават да са "тартори"? ****и смешния съд имаме
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Прос ШофьорЛичи си че си *ак...
9
0
 
4
 
! Отговори
Прос Шофьор преди 10 години
До 10Абе недорасал пор смръдлив, като ти казвам, че не става въпрос за един и същ, аз съм сливналия и сливенския го знам идеаоно, тоя костибродския е съвсем друг, и като не си си научил урока недей да пишеш коментари. Кавал такъв!!!
8
4
 
4
 
! Отговори
... преди 10 години
за един и същи става въпрос.мисля,че само е роден в Костинброд
7
5
 
16
 
! Отговори
запознат преди 10 години
Aми другите от групата ? Гинка Димитрова , приятеля й сводник, Сава Павлов, Ангелина Пискова? Или тях ги пази Станишев?
6
2
 
5
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Koi gi izmislia tia imena kato animacionni geroi sa :D
5
3
 
20
 
! Отговори
:-> преди 10 години
Някои май го бъркат с другия Йоско.
4
12
 
45
 
! Отговори
Браво преди 10 години
Браво, Браво. По добре късно отколкото никога. До сега Йоско си беше по опеката на Бойко Тиквата с който преди години имаха общ бизнес в охранителната дейност. Разбирайте мутренски бизнес.
3
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това не е цялата група , но за другите не споменават нищо
2
0
 
54
 
! Отговори
мата преди 10 години
по добре късно от колкото никога
1
5
 
58
 
! Отговори
ivo преди 10 години
ЗАЩО ЧАК СЕГААА...