Кралицата на протеста, която заплати с живота си

Вижте снимки на убитата във Венецуела "Мис туризъм 2013"
21 фев 2014 17:00, Красимир Ангелов
127

Хенесис Кармона - "Мис туризъм 2013". Снимка: Reuters

Погледите на цяла Европа са насочени към Украйна, където продължават кървавите сблъсъци между протестиращи и органите на реда, между управляващи и опозиция. На фона на случващото се в Киев, на заден план остават сблъсъците, които са по улиците на далечна Венецуела.

Антиправителствените акции, в които участват най-вече студенти, се разпалиха сериозно в началото на февруари, а хиляди млади хора са по улиците на страната в последните дни.

Официалният брой на жертвите не е ясен, но във вторник се случи нещо, което привлече погледите върху страната. 22-годишната студентка и известен модел Хенесис Кармона беше простреляна в главата по време на демонстрация в третия по големина град в страната Валенсия.

Малко по-късно красавицата, спечелила титлата "Мис туризъм 2013“ на своя щат Карабобо, почина в болница.

Световните агенции публикуваха снимки, на които се вижда как двама млади мъже на мотор се опитват да помогнат на Кармона, като я откарват до най-близката болница. Въпреки претърпените операции обаче младото момиче почина в болницата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
3
 
2
 
! Отговори
до 101 преди 10 години
Не виждам голяма разлика между президент - бивш автобусен шофьор и премиер, който се хвали, че е прочел една книга и тя била Винету. Мислиш ли, че Тиквочът е по-умен от Чавес?
87
1
 
4
 
! Отговори
Luben преди 10 години
Венецуела е тотално съсипана, режим на тока, режим на водата, празни магазини, празни аптеки и 20 000 убийства на година.
86
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едни държави богати на петрол от пустините направиха рай, а другата комунистическа Венецуела направи от рай - пустиня. Няма държава в която президента да е автобусен шофьор. Чавес беше тотално откачен /Бог да му прости/.
85
1
 
4
 
! Отговори
Арети преди 10 години
В състава на населението на Венецуеала освен венецуелци има и колумбийци, индианци и други тем подобни;-)))!!! Откритите нефтени эапаси в и около еэерото Маракойбо иэцяло променят ИКОНОМИКАТА на страната:-)))!!! Също така се променя и Европа и членките които добросъвестно следват пътя и:-)))
84
9
 
14
 
! Отговори
БРАТЯ УКРАИНЦИ! преди 10 години
НЕ ДОПУСКАЙТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ГРЕШКИ !!!ЖЕЛЯЗОТО СЕЕ КОВЕ --ДОКАТО Е ГОРЕЩО!!ОТРЕЖЕТЕ КЪРВАВИТЕ РЪЦЕ И ГЛАВАТА НА УБИЕЦА ЯНУКОВИЧ , ЗА ДА НЕ СЕ ОКАЖЕТЕ УТРЕ НЕГОВИ ЖЕРТВИ!!ТОВА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!КРЪВТА НА НЕВИННИТЕ ЖЕРТВИ НА ПРОТЕСТА ВИ ЗОВЕ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ!НАПРАВЕТЕ ПЪЛНА ЧИСТКА НА ДЪРЖАВНАТА И СТОПАНСКА СИСТЕМА ОТ ЧЕРВЕНИТЕ УБИЙЦИ НА ПУТИН И ЯНУКОВИЧ!!!НАПРАВЕТЕ ТОВА --ЗА ДА ЖИВЕЕТЕ СПОКОЙНО И ЩАСТЛИВО ,КАТО ЕВРОПЕЙЦИ!!!
83
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Автентичния АзПротестите от юни 2013 в България, както всички знаем, не са от гладни, а от платени клакьори. И не са срещу корупция, а срещу планове за национализиране на енергоразпределителните, облагането с данък на фотоволтаиците и други рестрикции на корпорациите.Т.е. протестите са в защита на корпорациите.
82
2
 
9
 
! Отговори
Автентичния Аз преди 10 години
До НационализацияВиждаме, виждаме! Направо са цъфнали и вързали! Къпят се в златни вани! Айде стига глупости! Ако беше така - нямаше да има протести. Напротив: корумпирани чиновници съсипват действащи предприятия - както беше в България през 80-те години! Да, петрол имат - но и там нещата не са на ниво и не могат да компенсират разрушенията в другите сектори! Единствено в Кувейт съм чувал, че петрола им е достатъчен за всичко и всички. Вероятно щото са малко. Но и това ми се вижда съмнително?
81
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В началото на 1990-те (преди Chávez), енергетиката както и телекомуникациите биват приватизирани във Венецуела. Държавата се намесва, като изкупува 82,14% от акциите на американската корпорация AES Corporation, за 739 милиона US$.Същата AES Corporation, с която по думите на Румен Овчаров, е сключен един от най-тежките договори за България - продажбата на ТЕЦ-Марица Изток, с договориране за десетилетия българското население да изкупува от merican електроенергия на тройна цена.
80
5
 
9
 
! Отговори
Национализация преди 10 години
Венецуела,разполага с петата по големина нефтена индустрия в света.Уго Чавес национализира с декрет от 01.05.2010 петролните си залежи,при което интернационален,арбитражен съд,осъжда Венецуела да заплати на американския концерн Exxon Mobile,почти един милиард долара обезщетение.Последствията от национализацията,са прираст на икономиката на Венецуела - най-големия за Латинска Америка.Hugo Chávez национализира и телекомуникациите и електричеството.
79
5
 
8
 
! Отговори
Цветните революции преди 10 години
Пред обществеността Цветните революции биват легитимирани като спонтанно, безкористно движение за освобождение, демократизиране и човешки права.В действителност са отдавна планирани интервенции, целящи проникване на НАТО и отстраняване присъствието на Китай и Русия в Евразия и Латинска Америка, както и сдобиване с природните ресурси.За подготовка на населението,се провежда дългогодишна психологическа война,разпространяване на дезинформация и пропаганда.
78
3
 
2
 
! Отговори
Suisse преди 10 години
Гледайте интервюро с Aaron Russo. Човекът беше много свестен и споменава покрай Ирак, Афганистан и Иран, също Венецуела.
77
7
 
6
 
! Отговори
въздаржател преди 10 години
ПРАВИЛНО ЕВРОПЕЕЦО.И РУСИЯ/Е СЪЩАТА.И ТЯ ДА СИ ОПРАВИ АЛКОХОЛИЦИТЕ,СЛЕ ТОВА ДА ОПРАВЯ СВЕТА.СПОРЕД СТАТИСТИКАТА ВСЕКИ ПЕТИ Е АЛКОХОЛИК.В БЪЛГАРИЯ ПРЕД КОМУНИСТИТЕ БЪЛГАРИНА ПИЕШЕ МАЛКО РАКИИЦА И ВИНО.С ТЯЗНОТОИДВАНЕ НАРОДА И ТОЙ СТАНА ПИЯНСКИ/ОСОЬЕНО МЛАДИТЕ/НАЙ ОИВАРТИТЕЛНИ СА ПУШАЧИТЕ/ХВЪРЛЯТ ФАСОВЕ НАВСЯКЪДЕ/ И ПИЯНИЦИТЕ/ХРАЧАТ,ПИКАЯТ *** НАВСЯКЪДЕ.ОИВРАТИТЕЛНИ ***
76
2
 
5
 
! Отговори
. преди 10 години
САЩ, МАЩ ...правителствата са избрани за да управляват и да водят народите към прогрес , те не са избрани да убиват хора , никое правителство или власт няма право да убива хора , когато започне да убива хора , трябва да бъде свалено и унищожено.
75
9
 
13
 
! Отговори
европеец преди 10 години
САЩ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ В СВЕТА ,КОИТО СЕ МЕСЯТ В РАБОТИТЕ НА ДРУГИ ДЪРЖАВИ ,БЕЗ ДА ГИ ПИТАТ./ВИЕТНАМ,,ВГАНИСТАН,КОРЕЯ,СЕВ.АФРИКАЕГА И В УКРАЙНА.УЖ С ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ.НЕ ПРЗНАВАТ ООН,СЪВ.ЗА СИГУРНОСТ.ДА СИ ОРПВАЯТ НАРКОМАНИТЕ/35 млн/.
74
4
 
3
 
! Отговори
коко демократа преди 10 години
КОМУНИСТИТЕ КХЛЕТО И ДА СЕ НАМИРАТ НЕ ОБИЧАТ ПРОТЕСТИТЕ.ТАКАЕ ВЪВ ВЕНЦУЯЛЛА УКРАЙНА КУБА И ДР.ДЕМОУРАЦИЯТА ЗА ТЯХ Е НЕПОЗНАТА ДУМА.
73
12
 
11
 
! Отговори
до DDT преди 10 години
"петрол е богатство на страната, не на чуждоземни скакалци които идват да го точат"Те си го плащат - проблем няма.Въпросът е какво става с парите.И точно при национализация тия пари се крадат и пропиляват най-много!"национализирани в добрия смисъл на думата"Тази дума НЯМА добър смисъл по дефиниция.
72
4
 
8
 
! Отговори
mr.twitter преди 10 години
яд ме е когато заради к.етени умират невинни хора.по ал джазира гледах как брат и я качва на моторът си и я кара към болницата.да ви кажа чесно смятам,че Мадуро няма да спечели изборите във Венецуела,хората него харесват въпреки,че беше дясната ръка на Чавес.но венецуелците не са глупави и дори да изберат Каприлес за президент се съмнявам той да премахне всичко въведено от Чавес.
71
8
 
13
 
! Отговори
DDT преди 10 години
До АнонименАко са национализирани в добрия смисъл на думата (както съм и чул, че е станало) - БРАВО ! Този петрол е богатство на страната, не на чуждоземни скакалци които идват да го точат и да правят с чужда пита помен. Лошото е, че Чавес го отнесе лошо. Дано новия заличи негативите и продължи с позитивите на Уго !
70
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАКВО Е ТЪРСИЛА ТАМ? ТАЗИ НЯМА ЛИ МАЙКА И БАЩА? КЪДЕ СА СПАЛИ? ЗАЩО НЕ СА Я СПРЕЛИ ДА СИ СТОИ ВКЪЩИ? УБИЛИСА Я БАНДИТИТЕ КОИТО СЕ ВЪРНАХА ОТ СИРИЯ. МИЛИЦИЯТА НЯМАШЕ БОЙНО ОРЪЖИЕ. ЕДВА ВЧЕРА ИМ РАЗДАДОХА БОЙНО СЛЕД КАТО БАНДИТИТЕ УБИХА НЯКОЛКО МИЛИЦИОНЕРА И ВОЕННИ. ЕВРЕЙСКА ДЕМОКРАЦИЯ В ДЕЙСТВИЕ.
69
8
 
9
 
! Отговори
supernova® преди 10 години
До ДаолаЩатите си КУПУВАТ петрола от Венецуела, че са им най-големия клиент даже! Проблем ли е че покойния Чавес беше такъв феноменален ***??? Да, но проблема е само на изтормозената му държава!