С грандиозно шоу и фойерверки завърши Денят на победата

20 милиона души в Русия се включиха в тържествата по случай годишнината
Обновена: 10 май 2015 07:59 | 10 май 2015 07:53,
216

Снимка: Reuters

Честванията на Деня на победата в Москва завършиха с грандиозен спектакъл и пищни фойерверки на Червения площад. Руският президент Владимир Путин и китайският му колега Си Цзинпин присъстваха на тържествен концерт.

Основната публика се състоеше от ветерани, а сред почетните гости бяха представителите на чуждестранните делегации. В грандиозния концерт участваха близо 9000 души - десетки професионални колективи, включително детски музикални състави, балетни трупи, хорове и каскадьори.

Знаменитости като Йосиф Кобзон, Дима Билан, Пелагея, Лариса Долина и Николай Басков изпълниха едни от най-популярните песни от военните години.

Около 20 милиона души в Русия се включиха в тържествата по случай годишнината, като само в проявите в столицата участваха над 3 милиона души.

Милиони хора в 6,5 милиона населени места от Калининград до Камчатка са посетили около 14 хиляди празнични прояви - военни паради, акции, полагане на венци пред паметниците на загиналите воини.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
18
 
! Отговори
Анон преди 9 години
Това нещо Безсмертний полк ме порази! Така се съхранява народна памет- чрез индивидуалната. Всяко дете в семейството, съставено от мъж и жена, се възпитава в уважение към подвига на личния дядо или баба, а не само от филми как един руски спец разбива и избива цели полкове врагове на тяхна територия .
38
5
 
14
 
! Отговори
Асен преди 9 години
Парада е още начин да се укрепи самосъзнанието на нацията, която както видях, е доста укрепнало в Русия. Съветвам някои умници тук, които се изказват по икономически въпроси, да отворят дори западни източници и да проверят колко се е повишил стандарта, раждаемостта и т.н. в Русия от 2000г насам. Добре е преди да се пише да се почете малко. А що се отнася до тролчетата в сайта, които ги знаем кои са, ще им кажа, че не пасем трева и че няма лесно да ни убедят да казваме на черното бяло.
37
9
 
3
 
! Отговори
Василев преди 9 години
До Анонимен 67!!!Ти луд ли си или се правиш на такъв???
36
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оказва се, че най-големите русофоби като Одисей и Василев са следили най- внимателно целия ден събитията в Москва - парад, Безсмертий полк , концерт и тържествена заря!
35
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 55 василев България никога не е била окупирана от Русия , за да си окупиран трябва да има тяхни бази и военни в страната , аз поне незнам и не съм чувал да е имало такива , а сега бази на нато и воиници са факт в България
34
16
 
5
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Всяка година от алкохолизъм в Русия умират 70000 човека.(Официална руска статистика).А неофициално колко ли са ?!
33
24
 
5
 
! Отговори
Василев преди 9 години
Руските енергийни корпорации враг номер едно на България!Руските енергийни корпорации са държавна собственост и се контролират от руската държава!За какви паради говорим???За какви пет лева???За какви братски връзки с Русия???Абе вие имате ли малко акъл ???
32
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците живеят като скотове ама шоу има. Ха хааа..
31
18
 
5
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Пари на вятъра.Излишна помпозност.Руснаците са гладни, обаче се радват на някакви оръжия?!Днес истинското силно оръжие е икономиката.Руснаците победиха във войната с цената на огромни жертви,поради лошата организираност и некомпетентните си командири.Победените във войната живеят много по добре от победителите.
30
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не дай си боже има ядрена война , след това за какво ще ги използваш тези танкове . Явно те са за близките държави като Украйна за да си велик .
29
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комплексите на Путин избиват само в грандиозни работи: олимпиада, парад, шоу и др.
28
19
 
5
 
! Отговори
Василев преди 9 години
Ако Русия не беше окупирала България , сега щяхме ли да имаме по висок стандарт???
27
21
 
4
 
! Отговори
Василев преди 9 години
Ако САЩ не бяха давали хиляди десетки хиляди единици бойна техника,тонове оръжие и боеприпаси Русия щеше ли да устиска срещу Германия???
26
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствено Ким Чен Ун може да направи по-грандиозен и безвкусен парад шоу.
25
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия показа военна мощ и доказа че са държава която има световно влияние а не като например нашия президент които се бута все между шамарите със смачкано лисче в дясната ръчичка , а ние какво да кажем като над софия за нашия празник прелетя са един въртолет под предлога че нямало пари за гориво / то маи въртолети изобщо нямаме но както и да е , дано си вземем поука
24
7
 
18
 
! Отговори
rambo преди 9 години
Да живее ссср,русия,китай,индия,югославия,евразииския съюз,гдр и социализма.да изгоним от българия агресорите и окупатори от сащ,нато,и евросаюза.
23
19
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Добре че при нас, след падането на бай Тошо, приключиха с това малоумие!
22
18
 
7
 
! Отговори
Ветеран преди 9 години
Днес е вече десети май. Стига сте пълнили главите на хората с глупости . Дрънкането на оръжие отдавна е демоде. Покажете нови технологии за масовия потребител. Научете се да не крадете и лъжете. Пийте по малко и работете здраво. Отърсете се от клюкарския си манталитет. Ако не направите това ,значи ВИЕ сте за Русия и ракетите им.
21
4
 
29
 
! Отговори
Дани преди 9 години
"Бойкота" на западняците само засили ефекта и интереса към този грандиозен ден. Хората има защо да празнуват и го правят по впечатляващ начин. Посланието "Не се с нас" беше изпратено по най-добрия начин. Празника и парада бяха невероятни. А това че някои го пропускат си е за тяхна сметка.
20
1
 
9
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 9 години
до ОдисейЩе говорим на Есен, кой е бил прав!