Над 1000 души поискаха спасение на ЦСКА

Шествието мина мирно, без ексцесии
18 окт 2015 18:33,
44

 

 Снимка: Булфото

Малко под 2000 души се събраха на стадион "Българска армия", а феновете от Сектор Г издигнаха огромен трансперант, гласящ "Не можете да убиете хегемона на България".

Днес трябваше да се състои сблъсъкът на В група - ЦСКА срещу "Витоша Бистрица", но гостите отказаха да играят от страх за политизиране на играта. Затова на стадиона се проведе тренировъчна двустранна игра.

Още по темата
След мача започна и очакваното шествие на червените фенове. То тръгна от езерото "Ариана" и за кратко блокира движението по булевард "Цар Освободител. Стотици полицаи бяха ангажирани с охраната на мероприятието.

Привържениците спазиха обещанието митингът да бъде мирен и до ексцесии не се стигна.

Пред сградата на парламента речи държаха изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков и председателят на ОСК ЦСКА Георги Калчев.

Пламен Марков призова феновете да изразят мнението си, но да бъдат разумни и да не се подават на провокации. Марков запита защо през лятото БФС е променил член от наредбата с цел да не допусне новото дружество ФК ЦСКА да заеме мястото на старото ПФК, което в процедура по несъстоятелност.

"Защо е променен член от наредбата по време на изпълком на БФС през лятото. Няма да ви давам жокер", каза Пламен Марков по мегафона от импровизираната трибуна пред парламента.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: шествиеЦСКА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
18
 
19
 
! Отговори
5325 преди 8 години
На протеста бяха поне 3500-4000 човека. Което е абсолютен рекорд за неплатен протест в България!Браво!
2
7
 
16
 
! Отговори
Цскар преди 8 години
Лупи е виновен, не е виновна държавата за милионите дългове на ЦСКА. Трябва да гледаме реално на ситуацията, а не да я изопачаваме.
1
15
 
21
 
! Отговори
мечтиии и и и преди 8 години
Ало червените няма вече кой да ви спасява няма го ЦК на БКП ,няма го и Милко Балев .