Северна Корея с авиошоу, 200 хил. гледаха фестивал на приятелството

Вижте кадри от събитието!
24 сеп 2016 13:33,
65

 Снимка: БТА

Над 200 000 души се събраха на международното летище Калма в севернокорейския град Вонсан, където днес започна първото в историята на страната авиационно шоу, предаде ТАСС.

Шоуто ще продължи два дни и е наречено Международен авиофестивал на приятелството, допълва Асошиейтед прес. Проявата включва скачане с парашути, демонстративни полети на военновъздушните сили и много бира, посочва агенцията. За фестивала се говореше от няколко месеца. Той се вписва в усилията на Северна Корея да привлече повече туристи.

Първият ден на авиационното шоу започна с демонстративен полет на вертолет Хюз-500 американско производство. Това е многоцелева машина, която е на въоръжение в Севернокорейската народна армия. В шоуто участват и самолети руско производство, като Ту-154, Ту-134 и Ил-18. Най-голям интерес у зрителите предизвикват полетите на изтребителите руско производство МиГ-29 и Су-25, предаде ТАСС.

Шоуто се отразява от кореспонденти на водещи агенции, като ТАСС, Синхуа, Франс прес и Асошиейтед прес, както и от големи японски телевизии.

Вонсан, градът домакин на проявата, вече е популярен курорт за много китайци, а едно време беше посещаван и от японски туристи. Той привлича с плажовете си и планинските си пейзажи, в това число и ски курорт. Посещенията на японски туристи обаче белязаха рязък спад заради влошаването на политическите отношения след разкритията, че Северна Корея е похитила над дузина японци през 70-те и 80-те години на миналия век, а после и заради севернокорейските програми за балистични ракети и ядрени оръжия.

Новото летище на Вонсан впечатлява с терминала си с модерен раздвижен дизайн, в който има магазини и кафенета и в който преобладават стъклените стени и тавани. Летището преди е било използвано само от военни, но после беше преобразено в летище за гражданската авиация. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: авиошоуСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия са изсекли всички дървета
44
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До стресиран от *** 53Ми велико постижение е, когато врагът ти е ФАЩ и всичките им пионки, и всяка година по 2 пъти трениран инвазия на 20 километра от границата ти и си принуден да харчих за отбрана почти всичките си средства и дори да разработваш ядрени оръжия за да отстояваш независимостта си.Ние тук нямаме армия, камо ли пък ядрена програма, и пак е мизерия и глад.
43
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До пророка Олегтоя па пророк се изкара, а е най-обикновена oсрана ушaнка
42
5
 
3
 
! Отговори
стресиран от трол 53 преди 7 години
...............Не умират от глад от 97-*** година насам. Все още има недохранване де, но проблема далеч не е толкова сериозен колкото разните шорота циврят..............===========ЪЪ?????Какво велико постижение на КНДР!!!!/според руските троЙлове/Даже и не умират от глад вече!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Аферим, машаала!
41
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 51Абе не знам дали са гладни и жадни, но България толкова усмихнати и щастливи хора на едно място не съм виждали тук се усмихваха едно време като имаше партийни секретари или ДС офицери наблизо.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един от СеверозападаАбе, според официалната пропаганда, тия не умираха ли от глад???според ушaнките си живеели царски. Чух, че много калпаци от северозапада щели да емигрират в КНДР.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
niakoi da e chul v severna Korea ziganin da napadne pensioneri i ubie chuk ili da ubie momice i ograbi ne niamat platena mreja niamat bxk znaci sa po dobre ot nas
38
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
STIGA S TOZ BAI TOSHO TOCHNO DEZATA I VNUCHETATA NA KOMUNETATA IZBIAGAHA V USA S KRADENITE NASHI PARI BOIKOVATA SHERKA GNUSNATA ELENA POPTODOROVA BOKOVA EDIN MAZEN MATERIAL KOMUNIST DIREKTOR OTKRADNA OT EDIN PTIZEKOMBINAT V NASHIAT GRAD 1200000 na starite pari prez komunizama USA PUSNA SINA MU DADE MU KARTA DOLNA ZIONISKA *** SA AMERIKANZITE IZLAGAHA NI CHE SE BORIAT PROTIV KOMUNIZAMA A TOSHKATA RAZVADI OT 120000 ziga na 1500000.
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не умират от глад от 97-*** година насам. Все още има недохранване де, но проблема далеч не е толкова сериозен колкото разните шорота циврят.В С. Корея за големия глад от 92 до 97 са умрели около 300 000 човека. в САЩ всяка година умират толкова от ядене на хамбургери.
36
2
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Абе, според официалната пропаганда, тия не умираха ли от глад???
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе не знам дали са гладни и жадни, но България толкова усмихнати и щастливи хора на едно място не съм виждал. А иначе от един познат знам, че Пхенян е много чист и подреден град. Имат и невероятно красиво метро, без клошари, бездомници и станции дето не миришат на урина.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Hughes 500... може да пренесе 3-4 десантчика с леко въоръжение.
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шокиращи случаи на канибализъм в Северна Корея излязоха наяве при журналистическо разследване на "Азия Прес", цитирано от "Сънди таймс" и "Дейли мейл".В материали, изготвен от журналисти под прикритие, медията алармира за нова вълна от катастрофален глад в тоталитарната държава.Репортерите пишат, че много от източниците им са разказали за случаи на канибализъм.Според доклада на "Азия Прес" от глада, причинен от бедствената суша в страната, са загинали до 10 хиляди души. Според информацията на независимата медия
32
12
 
13
 
! Отговори
Тони преди 7 години
Всички възхвалявате какво било едно време. Защо тогава пращате децата си в омразната Европа, а не в Русия? Национални предателчета. Готови сте да напишете какво ли не за няколко копейки, досущ както при любимия ви селянин Тодор от Правец.
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Влезте в който и да е руски сайт за пътешествия. Те имат много. И потърсете материал за Северна Корея. Ще видите безброй снимки от там, красивата им природа, без никаква пропаганда. Щемпитате защо руски сайт. Ами защото само руснаците и китайците ги допускат там. Западняците не смеят и да помислят за Северна Корея.
30
3
 
10
 
! Отговори
пророка Олег преди 7 години
абе тия западняци май ни бъзикат яко за Северна Корея.........това да не е поредната краварска партенка. Уж ядяли корени и ала бала...........хм всичко е матрица май, създадена от Бай Лорд Сорос - краля на нищетата.
29
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При бай Тошо в Белене попадаха само отрепките и криминалитета. И сега има хора за Белене. При бай Тошо нямаше бежанци, имахме армия, имахме здравеопазване, имахме безплатно образование. Ще плачете за бай ви Тошо! Ще плачете! Помнете ми думата, от тази "демокрация" няма отърване. Вечно ще се мъчите.
28
7
 
5
 
! Отговори
Гуфи преди 7 години
До 41Тези в Белене и те са плакали по бай Тошо
27
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помня бай Тошо - нямаше гладни, нямаше жадни, нямаше бездомни, нямаше безработни, всеки имаше апартамент и къща на село. Не беше като сега. Ще плачете за бай Тошо, помнете ми думата, ще плачете за бай ви Тошо!!!
26
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Северна Корея е 10 пъти по-добре от България във всеки един аспект. Ние имахме 2000 танка и много самолети. А сега имам 1 самолет, който го влачат с каруци по пистата...Няма по-страшно нещо от Капитализма. Искам да живея в Северна Корея - спокойствие, работа за всеки, няма гладни, няма жадни. Така беше и у нас при Социализм.а