Северна Корея с авиошоу, 200 хил. гледаха фестивал на приятелството

Вижте кадри от събитието!
24 сеп 2016 13:33,
65

 Снимка: БТА

Над 200 000 души се събраха на международното летище Калма в севернокорейския град Вонсан, където днес започна първото в историята на страната авиационно шоу, предаде ТАСС.

Шоуто ще продължи два дни и е наречено Международен авиофестивал на приятелството, допълва Асошиейтед прес. Проявата включва скачане с парашути, демонстративни полети на военновъздушните сили и много бира, посочва агенцията. За фестивала се говореше от няколко месеца. Той се вписва в усилията на Северна Корея да привлече повече туристи.

Първият ден на авиационното шоу започна с демонстративен полет на вертолет Хюз-500 американско производство. Това е многоцелева машина, която е на въоръжение в Севернокорейската народна армия. В шоуто участват и самолети руско производство, като Ту-154, Ту-134 и Ил-18. Най-голям интерес у зрителите предизвикват полетите на изтребителите руско производство МиГ-29 и Су-25, предаде ТАСС.

Шоуто се отразява от кореспонденти на водещи агенции, като ТАСС, Синхуа, Франс прес и Асошиейтед прес, както и от големи японски телевизии.

Вонсан, градът домакин на проявата, вече е популярен курорт за много китайци, а едно време беше посещаван и от японски туристи. Той привлича с плажовете си и планинските си пейзажи, в това число и ски курорт. Посещенията на японски туристи обаче белязаха рязък спад заради влошаването на политическите отношения след разкритията, че Северна Корея е похитила над дузина японци през 70-те и 80-те години на миналия век, а после и заради севернокорейските програми за балистични ракети и ядрени оръжия.

Новото летище на Вонсан впечатлява с терминала си с модерен раздвижен дизайн, в който има магазини и кафенета и в който преобладават стъклените стени и тавани. Летището преди е било използвано само от военни, но после беше преобразено в летище за гражданската авиация. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: авиошоуСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
12
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
Бани измамата аз тъкмо се канех да започна производство на евтини ковчези за починали от глад и мизерия корейци.Сега вместо да си развият малкия бизнес ще получа един по голям Евро атлантически.
24
1
 
3
 
! Отговори
Дим преди 7 години
До DO 26То лоени торби на всякаде има бе наш и техния лидер е лоена торба а те са като скакалци.Аз говоря за нормална физика .Висок 170 см тежи до 80 кг за мъже и жени 170 см тежи 60 кг
23
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да когато България има пълноценна авиация тогава мобе да гледаме надменно , но при два летящи Изтребителя по-добре да си мълчим че ставаме смешни!
22
5
 
3
 
! Отговори
до 21 преди 7 години
До АнонименТИ ЯВНО НЕ СИ ЖИВЯЛ ПРИ СОЦИАЛИЗМА И ТРЪНКАШ ГЛУПОСТИТЕ ***
21
1
 
9
 
! Отговори
Посмях се преди 7 години
До Анонимен1200 до 1500 летателни единици от които 40 МиГ 29
20
1
 
16
 
! Отговори
DO 26 преди 7 години
До Димти на кое казваш нормално телосложение..............на лоените торби, захранени с ГМО ли. Съвсем нормални са си хората. А не като тлъстите западни ***. Че вече и ние станахме такива
19
10
 
8
 
! Отговори
Ким Чен Грух преди 7 години
"Първият ден на авиационното шоу започна с демонстративен полет на вертолет Хюз-500 АМЕРИКАНСКО ПРОИЗВОДСТВО."ИЗЛАГАТЕ СЕ БЕ ДРУГАРИ!
18
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 2015г северна Корея заедно със Сомалия са най корумпираните страни в света. Това е официална статистика драги каскети и рубашки.
17
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудя се тази бедна и гладна държава със санкции от всякъде, от къде извади толкова самолети, вертолети? При нас няма санкции, в ЕС сме, а един читав вертолет дали имаме. Как става тази работа?
16
11
 
2
 
! Отговори
Дим преди 7 години
Кой къде видя на снимките хора с нормално телосложение ? Като започнем от снимка номер 2 и продължим на всички дрехите им са като на закачалка особено в костюмите си личи най много.само жените малко са закрепили ама то след раждане се променя целия им организъм и качват от въздух
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 23северна корея не е нормална държава само за промитите мозъци на престъпниците от запада..........Абсолютнно "нормална" е!! В цялата държава 1200 IP адреса:))))))))))
14
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
9-ти септември е най-светлата дата в новата българска история.
13
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе вие все едно не сте живели по времето на комунизма и не помните как се организираха такива събития, особено ако се знае, че снимките ще се показват извън пределите на България. Всичко беше постановка! Същото е и в държавата на Ким. Намерили са няколко стотин статисти и вече ето ти ентусиазирана тълпа на авиошоу. А това, че сигурно на няколко улици от там хората умират от глад, ами нали това не се вижда на снимките. Важното е на снимките да се види благоденстващ народ.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 18Сидни даже и на картата не знаеш къде е......
11
12
 
8
 
! Отговори
тролгеносен преди 7 години
Само напишете "глад в северна корея" и вижте колко страници ще ви излязат в търсачката. А тролчетата нека си шлякат минусчета и плюсчета и да ни убеждават колко е хубаво там.
10
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Милиони севернокорейци страдат от системно недохранване, сочат данни от ООН. Според организацията в страната около 18 млн. души се нуждаят от хуманитарна помощ.Според ООН 40% от жителите на страната няма минималните изисквания за прехрана от недояждане страдат най-вече жените и децата под 5-годишна възраст. Две поред сухи години са намалили производството на селскостопански култури, а международната помощ към страната е била намалена заради наложените спрямо нея санкции, съобщава "Фокус".
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 35Много са си добре хората. Хапват си истински неща, пият истинска бира и се кефят на малките неща. Който не ги харесва да си яде пластмасовите домати, да си пие колата, бирата пълна с консерванти и кренвиршите от изкуствени и даже вредни продукти.========Милиони севернокорейци страдат от системно недохранване, сочат данни от ООН. Според организацията в страната около 18 млн. души се нуждаят от хуманитарна помощ.Според ООН 40% от жителите на страната няма минималните изисквания
8
2
 
8
 
! Отговори
До умен гущер преди 7 години
"Няма ли музика ?"По принцип от снимките музика не излиза, да знаеш.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако искате да се посмеете влезте в РУСКАТА уйкипедия за ВВС на КНДР:)
6
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле каква беднотия лъха!