Военна мощ по земя, авиацията не литна: Парадът в Москва в снимки

10 000 души и 114 единици наземна бойна техника участваха в парада
428

Снимка: Reuters

С грандиозен военен парад в Москва Русия отбелязва Деня на Победата във Великата отечествена война. Парадът премина по Червения площад, като в него тази година участваха близо 10 000 души и 114 единици наземна бойна техника. Заради лошото време обаче предвидената военна авиация не участва в парада.

За първи път в парада бяха включени отряди на общоруското военно-патриотично движение "Юнармия", девойки - курсанти от Военната свързочна академия "Будьони" и Военно-космическата академия "Можайски", както и военнослужещи от морската пехота на Северния флот. Арктическата техника, която тази година за първи път е включена в парада, е представена от зенитно-ракетни комплекси "Тор-М2ДТ" и зенитни ракетно-оръдейни комплекси "Панцир-СА".

По традиция в механизираната част на парада специално внимание бе отделено на танкът от Великата отечествена война "Т-34". Освен него преминаха още многоцелеви бронирани автомобили "Тигър", универсални бронирани автомобили "Тайфун-К" и "Тайфун-У", бойна машина на пехотата на платформа "Курганец-25" и основна бойна машина на пехотата "БМП-3".

След тях беше колона от съвременни танкове - "Т-14 Армата" и основният боен танк на руската армия "Т-72Б3".

Артилерията бе представена от комплекси "Коалиция-СВ" и самоходни гаубици "Мста-С", ракетни комплекси "Искандер-М" и зенитно-ракетни комплекси "Бук-М2" и "Тор-М2У". Техниката включи също десантни многоцелеви бронетранспортьори "Ракушка", бойни десантни машини "БМД-4М", зенитни ракетни системи "С-400", автономни пускови установки на ракетния комплекс "Ярс" и бойна машина на пехотата на платформа "Бумеранг".

На парада присъстваха руският президент Владимир Путин, премиерът Дмитрий Медведев, министърът на обраната Сергей Шойгу и други висши представители на властта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За първи път виждам гей парад с танкове.
36
5
 
15
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 6 години
Като гледам към положението преди 40-50 г.,като гледам положението и днес,и до днес - да няма някаква грешка,защо истинските "победители" парадират и ликуват,а истинските "загубили" си гледат работата и цепят напред като водачи на Европата и ЕС?! А народът от "победителите" налита ли,налита да се измъква към земята на "победените" ?! Хмм,че странен свят....
35
8
 
8
 
! Отговори
Maриян преди 6 години
Съсипана от комунизма държава.
34
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БългаринКое по-точно? Кое беше модерното? И къде беше хореографията? Напълно нормална маршировка както ние го правихме по клетвите едно време... кое точно беше впечетлителното??
33
8
 
5
 
! Отговори
да се знае преди 6 години
На девети май се празнува победата на сталинизма над хитлеризма. Празнуват сталинисти, съветофили и, към днешна дата, путинисти. Капитулацията на Германия се празнува на 08.05., а краят на войната на 02.09.
32
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ко стана са... самолетите им само в слънчево време ли могат да летят? хаха
31
8
 
13
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Отново впечатлиха с модерна армия и безупречна хореография на парада.
30
12
 
12
 
! Отговори
:) преди 6 години
Айде, нахраниха матриала с грандиозният парад, изхарчиха един куп грешни пари, който е по- *** ще се напие от удоволствие при вида на безаналоговото руско джилязо, което за да върви без проблеми, бащицата уволни 20 генерала! А който е и малко умен, си задава простият въпрос, как победената страна осигурява десетина пъти по- добър и достоен живот за гражданите си. И като си отговори, отговорът е ***, колхозниците гласуват с краката си!
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 32Стига с тоз кук мана от глупости. Това излезе от един ютуб канал и всички почнаха да го повтарят. Що сте толкова наивни не мога да разбера.
28
6
 
4
 
! Отговори
TPE3BEH преди 6 години
Нема пари за керосин...
27
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние наистина си заслужаваме Борисов, Цецо, Цецка, цялата тази гадост която ни управлява и унижава от години. 9 Май е велик ден и трябва да се отдаде почит на милионите избити от Хитлер. Борисов е плазмодий заедно със слугите му, не следвайте поведението му, бъдете обективни. Има истор.събития които не трябва да се забравят защото се повтарят и потърпевшите сме ние, малките народи. Поведението на послец-слуга на Рапона поставя народа ни в графата "Най-*** и страхлив народ".Загубихме достойнство
26
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 26Бахахаха и какво ще прави Европа при Русия бе :)))) хаха ох разсмя ме :))
25
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не знам каква им техниката на руснаците, ама си спомням преди известно време как американските войници на кораба Кук ли се казваше, се измпонапи.... и изпонаср.... като видяха отблизо руски бомбандировач. Това мисля, че е без коментар.
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РУСИЯ КЕ БЬДЕ А БЬЛГАРИЯ ВЕЧЕ Я НЯМА "ФАКТ" ЕВРОПА ПРОМЕНЯ ГЕНОФОНДА СИ "ФАКТ"
23
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо военнокосмическите им сили не са парадирали? И в космоса ли има лошо време?
22
0
 
1
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
Ти си завършен ***! Дали въобще разбираш какво пишеш? Съмнявам се...
21
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 25Хаха явно си пропуснал ония дръпнатите които бяха в строя отзад :) карай виждам че си падаш по бели стройни и красиви момечета :)
20
17
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 6 години
БЕЗДАРНА И ОТКРОВЕНА ДЕМОНСТРАЦИЯ НА СТАЛИНИЗМА По-точно НА СЪВЕТСКИЯ СТАЛИНСКИ ФАШИЗЪМ ПОБРАТИМ НА ХИТЛЕРО-ФАШИЗМА > Ако ФАШИСТКИЯ СССР не беше ОБУЧИЛ ОФИЦЕРИТЕ НА ВЕРМАХТА нямаше изобщо да има боеспособна ГЕРМАНСКА НАЦИОНАЛ СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РАБОТНИЧЕСКА АРМИЯ НА ДРУГАРЯ ГИТЛЕР ПАРТИЕН ДРУГАР НА ДРУГАРЯ СТАЛИН
19
2
 
11
 
! Отговори
до10 преди 6 години
Ами нашия парад не е ли дрънкане на тенекийки? Дори и цялата си въздушна мощ показахме. За какво? Нали за минали събития.
18
17
 
11
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Миналата година непобедимият танк Армата блокира насред площада, а едно ПВО се самозапали. Това ми напонмя как УАЗ-ката, с която погребваха Кастро се повреди и някакви военни се наложи да бутат. :)))