Военна мощ по земя, авиацията не литна: Парадът в Москва в снимки

10 000 души и 114 единици наземна бойна техника участваха в парада
428

Снимка: Reuters

С грандиозен военен парад в Москва Русия отбелязва Деня на Победата във Великата отечествена война. Парадът премина по Червения площад, като в него тази година участваха близо 10 000 души и 114 единици наземна бойна техника. Заради лошото време обаче предвидената военна авиация не участва в парада.

За първи път в парада бяха включени отряди на общоруското военно-патриотично движение "Юнармия", девойки - курсанти от Военната свързочна академия "Будьони" и Военно-космическата академия "Можайски", както и военнослужещи от морската пехота на Северния флот. Арктическата техника, която тази година за първи път е включена в парада, е представена от зенитно-ракетни комплекси "Тор-М2ДТ" и зенитни ракетно-оръдейни комплекси "Панцир-СА".

По традиция в механизираната част на парада специално внимание бе отделено на танкът от Великата отечествена война "Т-34". Освен него преминаха още многоцелеви бронирани автомобили "Тигър", универсални бронирани автомобили "Тайфун-К" и "Тайфун-У", бойна машина на пехотата на платформа "Курганец-25" и основна бойна машина на пехотата "БМП-3".

След тях беше колона от съвременни танкове - "Т-14 Армата" и основният боен танк на руската армия "Т-72Б3".

Артилерията бе представена от комплекси "Коалиция-СВ" и самоходни гаубици "Мста-С", ракетни комплекси "Искандер-М" и зенитно-ракетни комплекси "Бук-М2" и "Тор-М2У". Техниката включи също десантни многоцелеви бронетранспортьори "Ракушка", бойни десантни машини "БМД-4М", зенитни ракетни системи "С-400", автономни пускови установки на ракетния комплекс "Ярс" и бойна машина на пехотата на платформа "Бумеранг".

На парада присъстваха руският президент Владимир Путин, премиерът Дмитрий Медведев, министърът на обраната Сергей Шойгу и други висши представители на властта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Военна мощ... шепа маршируващи курсанти и няколко таралясника. САЩ направо са умрели от страх...
16
25
 
13
 
! Отговори
смерть россии преди 6 години
Не съм гледал смешният им, измислен парад на колхозниците. Този път имаше ли закъсали БЕЗаналогови танкове Армата? И парадът, и "победата" и всичко останало в руската *** е, както обикновено, една голяма лъжа и фалшификация!
15
11
 
7
 
! Отговори
Колю преди 6 години
Това ако беше в БГ щяха да се скъсат да мърморят как самолетите ни не летяли в лошо време. Ей ви на !
14
8
 
19
 
! Отговори
свободен преди 6 години
ЧЕСТИТА ПОБЕДА БРАТА БЪЛГАРИ. На 9 май 1917 Българската армия разбива руските окупатори в Македония. Русия е разгромена от България на Южния фронт! Под командването на полк. Георги Дреников, полк. Шишков, полк. Кирилов, полк. Христо Бояджиев руските части, в завоя на р. Черна, практически биват избити! България пленява 4 руски, 2 френски, едно сръбско и едно английско знаме! "Слава! Вечна слава на чедата твои ..." Българийо! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК
13
27
 
11
 
! Отговори
да се знае преди 6 години
Красната арммия е имала толкова "освободителна" мисия във войната, колкото немската армия е имала (при освобождаването на Украйна от комунизма напр.) И двете чуми са имали единствено окупателна такава!
12
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господ да благослови руските воини загинали през втората световна и дава здраве на Путин, че ако не беше той, целият свят щеше да е запален от войни, причинение отвъд Атлантика. Добре, че я има Русия!
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука пишат глупости от заранта комплексари!
10
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който няма с какво да се похвали от настоящето издига в култ някое събитие от миналото, ако не беше ВСВ за тях щеше да е някоя битка от Наполеоновите войни или Куликовската битка... и щеше да има пак празнуващи "ветерани" - такава им е пропагандата...
9
27
 
17
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Не спим...продължаваме да недоумяваме как демонстрацията на военна мощ, железа, бомби и автомати...като нещо невероятно, докато народа ти е в мизерия...може да радва някого.Радва само такива уушанки като вас, които освен за войни, военна мощ...и измислени врагове...за друго нямате и акъл да мислите.
8
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как да не се използва този ден за перфектната пропаганда. Всичко е обмислено до последната подробност, за да напои изстраданите руски души с патриотизъм и да повдигне духа им.
7
25
 
11
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Българския беше по добър ,професионалната натовска армия е друга работа...
6
19
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледах парада голяма работа изпитвам чувство и гордост заедно с този народ руснаците са непобедими браво
5
14
 
13
 
! Отговори
факти преди 6 години
ВСВ свършва на 2 септември 1945г. Георгиевска лента през ВСВ са носили само власовци.
4
39
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със сигурност им олекна на пенсиите, ветераните и бедните. Няма да имат пак какво да ядат, но пък тенекии бол...
3
39
 
20
 
! Отговори
соросоиден илюминат преди 6 години
Една 70-годишна лъжа. Победа, ама над руския народ. Който си остана най-подтиснатия под властта на Сталин и следващите диктатори до днешното кагебистко джудже!
2
31
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айатолахът на Иран и Ердоган не бяха ли там?
1
15
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
шopocoиди спите ли