Зеленски призна: Без помощ от САЩ започваме да се оттегляме

Няма подкрепа, нямаме "Пейтриът", нямаме снаряди
30 мар 2024 09:10, Петър Бойчев
319
Зеленски призна: Без помощ от САЩ започваме да се оттегляме
Снимка БГНЕС

Президентът Володимир Зеленски заяви в интервю, публикувано вчера, че ако Украйна не получи обещаната военна помощ от САЩ, блокирана от споровете в Конгреса, нейните сили ще трябва да започнат малко по малко да се изтеглят, предаде БТА.

"Ако няма американска подкрепа, това означава, че нямаме противовъздушна отбрана, нямаме ракети "Пейтриът", нямаме заглушители за електронна война, нямаме 155-милиметрови артилерийски снаряди", заяви Зеленски пред в. "Вашингтон пост".

"Това означава, че ще се върнем назад, ще отстъпим, стъпка по стъпка, с малки крачки", каза той. "Опитваме се да намерим някакъв начин да не отстъпваме", добави той.

Недостигът на боеприпаси, каза той, означава, че "трябва да се справяш с по-малко. Как? Разбира се, да се върнем назад. Да направим фронтовата линия по-къса. Ако тя се разкъса, руснаците ще могат да се насочат към големите градове".

Президентът на САЩ Джо Байдън призова контролираната от републиканците Камара на представителите на САЩ да одобри пакета за военна и финансова помощ, но председателят на Камарата Майк Джонсън отлага въпроса от месеци, позовавайки се на вътрешни приоритети.

В телефонен разговор в четвъртък Зеленски каза на Джонсън, че одобрението на пакета е жизненоважно. Миналия месец руските сили превзеха източния град Авдеевка и оттогава постигнаха малки успехи, но фронтовата линия не се е променила почти никак от месеци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
2
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Зелето има къде да се оттегли - бол имоти в чужбина и яко кеш, да му мислят простите хохли, дето му се вързаха на глупостите! Американците още в началото им казаха-до последния укровойник! Умните веднага се усетиха и побегнаха кой накъдето му видят очите, а будалите заминаха на фронта.
224
18
 
3
 
! Отговори
Минуващ преди 1 месец
Единственият, който ще бъде съден за украинските жертви, е бункерния джуджак, геостратега, който вкара цела скандинавия в НАТО. Под съд е добре да минат и всички апологети на руската агресия в родината ни за разпалване на война, предателство и подстрекаване към геноцид.
223
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро и ше гризнеш дръвцето, брато... освен ако вече немаш резервиран билет за полет на US Ariforce, както Фердинанд Маркос преди много години... освен ако хамерото не му отредят съдбата на друго тяхно верно протеже, Нго Дин Дием...:):) С две думи, изпята ти е песента, баце. Пращай Еленка за последно да шурмува нюйоркските бутици, щот после вече нема Еленка...
222
2
 
9
 
! Отговори
Пепи Фейка преди 1 месец
Ноу мъки - ноу фъни, а Зельоньй др0гар?!? Важното е бЕло да има за нослето,налЕ?
221
4
 
19
 
! Отговори
Мачкай Вова!! преди 1 месец
И с помощ от САЩ ,мечката пак ще победи,само агонията на украинските мъже се удължава! Русия още не е почнала да се бие както трябва,но ако войната стане ,,Свещенная" Господ да е на помощ на Украйна,НАТО и цялата планета Земя!
220
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 229Ев***си неграмотника си , честно...
219
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еми като заложи на нато да го пази и той като нас ще отстъпва . Я гледай кво направи с нас нато . Нарязаха ни всичко окупираха ни и никакви оръжия за нашата отбрана . Ни пейтриът , ни гаубици , ни ракетни системи хаймарс дори удърни дронове няма . нато напълно занули отбраната ни . Да не говорим че ЕС няма военна индустрия . Тва са си куци коне . Не се залага на тях .
218
3
 
13
 
! Отговори
Полковника преди 1 месец
Този наркоман кога ще бъде съден за половин милион загинали украинци ??? А милиардите , дадени като помощи от другите държави , кога ще ги връщат украинските роби ? Да, роби ще са като се подвеждат по акъла на един наркоман !
217
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най големия световен просяк.Не разбра ли че нищо няма да го спаси.
216
2
 
21
 
! Отговори
хммм преди 1 месец
Слад като измряха няколко стонин хиляди славяни, очите на тоя клоун все още не са отворени за истината-а тя е че няколко еврйски фамилии просто станаха още по-богати с отпускането на милиарди за война която беше загубена още от началото. Лошото е че все още има балами които вярват в пропагандата изсипана от баба Фон Лайен или останалите говорители на които "супер много им пука" за Украйна и призоваваха за ОЩЕ и ОЩЕ оръжия които да се изпращат там. Отново станаха за смях-прилъстени и изоставени.
215
15
 
2
 
! Отговори
Сът преди 1 месец
Славната и непобедима руска армия чака да спрат помощите от Запад,че да има някакъв напредък!? Аз ако съм русофил,най-малкото щях да бъда по здържан в коментарите,че и без това рашките са взети на базик вече втора година! Мача не е свирен още и историята помни немислими обрати! Но бг русофила не се слави с много в главата и се пени и пени в интернета. В повечето случай накрая пак е с наведена глава.а и неговото мнение няма значение никъде. Просто това им е останало да ги прави щастливи.
214
1
 
14
 
! Отговори
Разтрел преди 1 месец
Болта ще се натяга още повече.Оттеглянето ще завърши с капитулация и съд.
213
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На бягството оттегляне му казват
212
2
 
13
 
! Отговори
Зеления фасул преди 1 месец
само това мели! новинарите за първи път ли чувате "признанието" ?
211
15
 
6
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Закривайте я Федерация руска, да си става на 20 републики и не ни занимавайте вече с руските имперски амбиции. Кое било тяхно кое не било тяхно на некви карти от преди 500 години.
210
2
 
5
 
! Отговори
Нахали ЛельСтефънке преди 1 месец
Генералът се облякъл подобаващо, уважил Зелнси подава ръка в стройна офицерска стойка и маниер - а тва се ръпчи на Конгреса че заради него, Конгреса, те УКРашеинците щяли да отстъпят и че най вероятно сейчасно вдруг без да се оглежда даже зофортно имидиателни щяли многократно да се настъпят докато отстъпват. . . зеленски зеленски поизпралити златната Елена ризката та поне даневониш.
209
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може да се изтегли към Аржентина.
208
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откъде ще се изтегля този?
207
3
 
14
 
! Отговори
КвоЕлена се Гъчулати преди 1 месец
заглавието: Зеленски призна: Без помощ от САЩ започваме да се оттегляме; Първи параграф: Президентът Володимир Зеленски заяви в интервю, публикувано вчера, че ако Украйна не получи обещаната военна помощ от САЩ, блокирана от споровете в Конгреса, нейните сили ще трябва да се изтеглят, предаде БТА. Тоз идвидуал невижда ли поне малко от малко в себе си вината, че за получените>300 милярда $$$, че жена му едва едва сколаса в NY да си купи златно-одиамянтени украшения за 1.5 милиона $$.Таз па кво?
206
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откъде ще се изтеглят? Да не би да са завоювали нещо че да се изтеглят? Изтеглят ли се означава само едно - "Украйна ***"