Над 168 000 къса цигари и тютюн задържаха на "Дунав мост 2"

Те са спипани в 2 микробуса – товарен и пътнически
18 юни 2024 16:08, Красимир Ангелов
1

Снимка: Агенция "Митници"

Митническите служители задържаха 168 180 къса (8 409 кутии) цигари и 2 400 грама тютюн при две проверки в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост 2" при Видин - Калафат, съобщиха от Агенция "Митници".

На 15 юни на изходящо трасе е проверен товарен микробус на път за Белгия и Франция, управляван от български гражданин. Съгласно представените документи товарът е различни по вид мебели – шкафчета и матраци.

В хода на проверката, във вътрешността на част от мебелите, са установени плътно наредени 6 409 кутии (128 180 къса) цигари и още 60 пакета тютюн за пушене, общо 2 400 грама, облепени с български акцизни бандероли. Водачът е заявил, че акцизните стоки не са негови.

Цялото количество цигари и тютюн е задържано.

При другия случай няколко дни по-рано пътнически микробус се явява на изходящо от страната трасе. При щателна митническа проверка в три големи туристически сака в багажника на микробуса са намерени 40 000 къса (2 000 кутии) цигари, облепени с български акцизни бандероли. Шофьорът е признал, че акцизните стоки са негови и ги превозва към Германия за негови приятели.

Цигарите са иззети. На водача е съставен акт.

От агенцията уточниха, че акцизните стоки са установени в хода на специализираната операция срещу контрабандата на Агенция „Митници“, Главна дирекция „Гранична полиция“, Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и Националната агенция по приходите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
цървул преди 1 месец
Леле как звучи, а всъщност става дума за 15 -20 кашона с цигари...