Доган: Вече се прави стратегия за приватизацията на "Булгартабак"

Повишаването на акциза на цигарите и алкохола е европейско изискване и трябва да свикнем, че тези продукти ще бъдат скъпи, каза още лидерът на ДПС
22 окт 2005 12:17,
Доган: Вече се прави стратегия за приватизацията на "Булгартабак"
Ахмед Доган, лидер на ДПС. Снимка: Булфото

Вече се прави стратегия за приватизацията на "Булгартабак", каза лидерът на ДПС Ахмед Доган. Той участва в работна среща на представители на партията в изпълнителната, законодателната и местната власт.

Ахмед Доган отбеляза, че в Америка почти не се пуши и светът е на път да не пуши и за това отглеждането на тютюн не е поминък, който би могъл да гарантира живота на хората. В рамките на 10-15 години може да се говори за някаква перспектива на този поминък, но за повече трудно може да се ангажира човек, допълни той.

Повишаването на акциза на цигарите и алкохола е европейско изискване и трябва да свикнем, че тези продукти ще бъдат скъпи, защото не са необходимост за живота, посочи Доган и допълни, че във всички случаи повишаването на акциза на цигарите ще се отрази благоприятно на производителите на тютюн.

Помолен за коментар на изказването на лидера на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев, че повишаването на цените на тока могат да "бутнат" правителството, лидерът на ДПС каза, че има проблеми, но цените на тока и на основните консумативи на живота не зависят от правителството.

Увеличението не е въпрос на решение или на субективен акт на Министерския съвет и е крайно време да разберем, че държавата не е основен дотатор на живота, както беше преди 15 години, посочи Ахмед Доган.

По думите му това могат да си позволят само много богати държави, а ние сме твърде "скромни", за да си позволяваме такава тежест на бюджета.

В отговор на въпрос дали вече ДПС има позиция кого ще подкрепи на частичните местни избори в София Ахмед Доган каза, че партията все още няма решение. Има различни предложения - както за гласуване по съвест, така и за отделни кандидати, но ние имаме около 6 000 гласа в София, което е скромна позиция, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание