Кабил заповяда да му се извинят

Давам срок от 24 часа на архитект Георги Янев да ми се извини за "корупцията в министерството на земеделието е кошмарна", обяви министърът
5 фев 2008 13:15,
124
Кабил заповяда да му се извинят
Земеделският министър Нихат Кабил. Снимка: Булфото

„Давам срок от 24 часа на архитект Георги Янев, в който той както ме обвини публично, така и да ми се извини, заяви министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил

Още на 29 януари Кабил призова архитект Янев да му предостави до днес - публично или лично, доказателства за твърденията си, че "корупцията в министерството на земеделието е кошмарна".

Министърът посочи, че до този момент не са представени такива доказателства нито пред него, нито публично.

„Ако не получа извинения, ще сезирам главния прокурор за злепоставяне на държавна институция“, заяви министър Кабил.

Името на архитекта нашумя, след като стана ясно, че той е подал сигнала за двамата чиновници от Фонд Републиканска инфраструктура, които му поискали 50 хил. лв., за да променят статута на земя в Търновско.

Вътрешният министър побърза и го награди с кортик за постъпката му.

Тогава в отговор на въпрос защо във фонда, а не в земеделското ведомство е подал молба за земята, Георги Янев обяви, че корупцията във ведомството на Нихат Кабил е кошмарна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
eми преди 16 години
този май се е взел доста на сериозно.разбира се че има корупция.то и децата знаят.как ще обясни тогава,че тенденциозно се продава обработваема земеделска земя на турци,изсичат се гори без контрол и после се изнасят,как ще обясни че няма реална програма за развитие на земеделието и поминъка на хората.къде са парите от еврофондовете.нима е тайна че за да получиш пари трябва да дадеш солен бакшиш на когото трябва.да не говорим именно за този прословут статут на земята.просто е ходене по мъките и много пари,за да промениш статут.такава бюрокрация.а какво ще кажете че 90% от хората в това министерство и неговите подразделения в страната са турци без нужния ценз и образование.и като капак се държат нагло и надменно.да ти е чудно как хора,които до вчера нищо не са разбирали сега заемат важни постове.но партията на доган е всевелика.така че кабил да не говори много,защото има доста мръсни кирливи ризи.
3
0
 
0
 
! Отговори
Веско преди 16 години
тоя резак що не емигрира към Турция... и бебетата знаят, че има корупция до гушата на всичките министри.. защо не си трае, а се прави на тарикат - СМЕШНИЦИ, КЛОУНИ.... пирамиди.. фараони .. и БАЛЪЦИ .. за милиони..
2
0
 
0
 
! Отговори
Неее преди 16 години
агрх...Нахлен бре...
1
0
 
0
 
! Отговори
шмулю преди 16 години
Абе тоя не вижда ли, че сам е злепоставил държавната институция дотолкова, че що не вземе да сезира главния прокурор и за себе си?!?